Хрватске рођаке пљачкале по БиХ

Матеа Ђурђевић (23) и Љиљана Раделић (43) из Питомаче код Вировитице у Хрватској осумњичене су да су од више особа са подручја Бихаћа и Босанског Петровца украле злато и новац под кринком да нуде услуге масирања и продаје масажера.

Босна и Херцеговина 23.11.2017 | 13:44
Хрватске рођаке пљачкале по БиХ
Занимљиво је да је пре неколико дана приједорска полиција ухапсила Фанику Ђурђевић (65) из Гарешнице у Хрватској, која је рођака Матее Ђурђевић.
 
Старија рођака је осумњичена да је на исти начин, нудећи услуге масаже и продају масажера на превару украла 1.800 марака и 8.500 евра од две особе из Козарске Дубице.

Преваранткиње које су харале по Унско-санском кантону бирале су куће и станове у којима су живеле старије особе, те су им се лажно представљале као раднице фирме „Дормео“ и нудиле да им презентују и продају масажер. Када би им оштећене омогућиле улазак у стан, преваранткиње би им рекле да скину и одложе златни накит јер негативно утиче на деловање масаже.

Када би жене то учиниле, Ђурђевићева и Раделићева би користиле њихову непажњу и крале златни накит или новац.

Њихове прве жртве биле су сестре М.П. (89) и М.Л. (86) из Босанског Петровца које су 29. октобра пријавиле да су им у стан ушле две непознате женске особе и украле 1.000 КМ. Преваранткиње су рекле да пружају медицинску масажу, а док их је једна од њих масирала, друга је у спаваћој соби нашла новац и украла га. Наредни случај пријављен је полицији у Бихаћу којој се 9. новембра обратила Р.М. (77) и рекла да су јој у стан ушле две непознате женске особе и украле златни накит у вредности 1.350 мараа. Једанаест дана касније полицији се обратила и М.Б. из Бихаћа која је такође пријавила да су две непознате женске особе из стана украле златни накит у вредности од 500 КМ.

- Против држављанки Хрватске Љ.Р. (43) и М.Ђ. (23) биће поднесен извештај надлежном Кантоналном тужилаштву због сумње да су починиле кривично дело превара и крађа – рекли су у МУП Унско-санског кантона. Масажери које су оне користиле како би на превару ушле у станове су јефтини и лошијег квалитета, а женама су их нудили на продају за 200 до 400 марака. По нашим сазнањима, постоји сумња да су преваранткиње на подручју УСК изнајмиле неки простор у којем су боравиле док су изводиле свој план. Сазнајемо и да полиција сумња да на простору УСК постоји још један преварант који ради на сличан начин и сада проверавају све информације.

Старија рођака Ђурђевић осумњичена је да је као лажна масерка прву крађу починила у јануару 2015. године када је од Т. Р. у Козарској Дубици украла 1.800 марака. Другу крађу је починила у мају ове године када је од П. Д. украла 8.500 евра нудећи му на продају разну одећу. Са њом је учествовала још једна особа, али њен идентитет још није познат. Из ПУ Приједор раније су апеловали на грађане да буду опрезни током посета непознатих особа које нуде на продају масажере, одећу и друге производе или неке услуге и да их не пуштају у кућу. На подручју ове Полицијске управе забележено је неколико случајева продаје масажера од стране женске и мушке особе, те као две женске особе продају одећу сатаријим особама, а који су користећи непажњу власника крали новац и друге вредности.

Ухапшена на граничном прелазу

За Фаником Ђурђевић била је расписана потрага, а ухапшена је у сарадњи са службеницима граничне полиције на граничном прелазу Изачић 10. новембра. Истог дана ПС Приједор 1 пријављено је да су у породичну кућу Ф.И. у месту Хамбарине дошле две непознате женске особе које су се представиле као доктори који пружају помоћ старим и болесним, те искористиле непажњу и украле 600 евра.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сјевероисток

24.11.2017 11:21

Има тога свуда и увијек. Да сам у задњих пет година посједовао илегално аутоматско оружје био бих прекјуче заједно с Ратком Младићем осуђен на доживотну робију.

ОДГОВОРИТЕ