Чеферин забринут, Милан "лети" из Европе?!

Председник УЕФА Александар Чеферин изјавио је да је забринут за финансијско стање Милана.  Милану прети избацивање из Европе?! Великан са "Сан Сира", можда, лети из Европе због сумњи у финансијски извештај.

Фудбал 26.11.2017 | 13:00
Чеферин забринут, Милан "лети" из Европе?!
Он каже да ће половином наредног месеца бити много јаснија слика око могуће казне или чак избацивања из Европе великана са "Сан Сира".

Милан је доставио планове за добровољни споразум са финансијским фер-плејом (ФФП), али то није отклонило сумње у рад клуба који је на челу са кинеским власником Јонхонг Лијем летос уложио око 200 милиона евра на појачања и не бележи резултате, нити приходе какви се очекују.

"Забринут сам, али половином децембра надлежно тело треба да пружи своје виђење овог случаја. Све је могуће, али још увек је преурањено давати било какве опширније изајве на ову тему", изјавио је Словенац за "Ла Републику". 

Италијански фудбалски гигант, који последњих година тавори и покушава да се врати на стазе славе, суочен је са великим проблемом.

Милан, наиме, није успео да увери УЕФА да његов финансијски пројекат стоји на здравим ногама, а први човек европског фудбала Александар Чеферин није искључио могућност да Милан, чак, буде избачен из европских такмичења.

Милан је доставио планове за добровољни споразум са финансијским фер-плејом (ФФП), али то није отклонило сумње у рад клуба који је на челу са кинеским власником Лијем Јонхонгом летос уложио око 200 милиона евра на појачања и не бележи резултате, нити приходе какви се очекују.

Ову вест прва је објавила мадридска "Марка", која је навела сазнања да извршни директор италијанског клуба Марко Фасоне никога у Ниону није убедио да ће Милан проћи правила финансијског фер-плеја.

Наводно је цело његово излагање у седишту УЕФА било засновано на претпоставци да ће клуб зарадити богатство пласманом у Лигу шампиона... А Милан, којем лоше иде у италијанском првенству, тренутно је од Лиге шампиона удаљен "километрима".

"Забринут сам за Милан... Половином децембра надлежно тело треба да пружи своје виђење овог случаја. Све је могуће, али још је преурањено давати било какве опширније изјаве на ову тему", изјавио је Словенац за италијанску "Републику".

Навијаче Милана додатно су шокирала сазнања "Њујорк тајмса" да је нови власник клуба Ли Јонгхонг преварант. Наводно он уопште није милијардер, нема руднике којима се хвали, а чланови његови фамилије су били у затвору због преваре. 

Новац за куповину Милана добио је од једног америчког инвестиционог фонда који ће постати власник италијанског великана ако им Кинез не врати новац за годину дана.

Чеферин се осврнуо и на недавни крах Италије у квалификацијама за Светско првенство. 

"У земљи у којој је се фудбал посматра страствено неодлазак на Мундијал је трагедија, али не заборавимо да ће и Холандија изостати са турнира у Русији", додао је Чеферин.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар