У Палати састанак о Дану РС

У Бањалуци ће данас бити одржана прва сједница Одбора за прославу 9. јануара - Дана Републике Српске коју је сазвао предсједник Републике Српске Милорад Додик.  Састанак ће се одржати у Палати предсједника РС у Бањалуци с почетком у 11:00 часова.

Република Српска 23.11.2017 | 08:05
У Палати састанак о Дану РС
Иако по закону о Дану Републике Српске, који има четири члана се прецизно наводи да Влада Републике Српске својом одлуком уређује начин обиљежавања и празновања Дана Републике, очито је да је предсједник Српске поново себи приграбио и надлежност владе.

Тако је по својој мјери скројио Одбор за обиљежавање Дана Републике Српске у коме се налази скоро четрдест људи и организовао састанак у Палати на коме треба да се поближе одреди каква ће прослава бити поводом Дана Републике Српске.

У Одбору се налазе налазе сви носиоци функција Републике Српске, највиши представници Републике Српске у заједничким институцијама, Предсједништву, парламенту Бих и Савјету министара.

У одбору се налази и више министара из владе РС, као и ЈС РТРС, ректори универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву, ...

Предсједник РС у Одбор је именовао и градоналенике седам градова у Српској, који такође треба да дају допринос обиљежавању Дана Српске.

(БН)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Мостарац

23.11.2017 07:12

Топло се надам да ће опет бити парада уз корачницу "Смеј се, смеј, само се смеј"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клинтон

23.11.2017 07:31

Све ће увалит у белај . Све ради смишљено . Без параде неће ништа ваљат. Поштари водоинсталатери идр..

Name

То вам је најпрече , немате гладних

23.11.2017 07:36

Поштари већ сада треба да увјежбавају корачницу , могу им се придружити и радници жељезница успут да увјежбавају ону нашу "српску" пјесму "Пукни зоро".Мапети јашу још један круг.

Name

Др. Спин

23.11.2017 08:09

А јуче МУП РС помаже СИПИ у хапшењу Срба за ратне злочине у Приједору...па како да Милетов МУП то ради на дан изрицања пресуде Младићу?

Name

Висе од истине

23.11.2017 08:39

Овај цовјек је дубоко увукао народ и Републику Српску у проблем из којег нема повратка.А све смисљено ради до тоталног унистења.Немој те кривити друге нити из Федерације нити из Медјународне заједноце једини и прави кривац именом и презиеном је Милорад Додиг а не Додик како се лазно представља. Он никад мој преседник неце и немозе бити јер непреставља мој народ него га само унистава у своју корист и у корист својих инетереса. НАРОДЕ БУДИ СЕ И ПРОБУДИ. Зар није доста висе мрака и спавања.Овом приликом позивам све тзв политицаре да добро процитају и остворе све цетвере оци и уси и да процитају јуцерасњу пресуду Ратку Младицу.Није Р.Младиц сам осудјен осудјен је комплетан Српски народ за геноцид и удрузене злоцине против цовјецности у висе градова Босне и Херцеговине. У пресуди стоји ............................ Пресудом Младићу, а раније и Караџићу и другима одговорним за удружени геноцидни подухват се наводи да су геноцид починили босански Срби"..............За име Бога освијести те се.

Name

алапача

23.11.2017 08:41

Нема ништа смјешније него израз "предсједничка палача" xаxxаxаxаxаааxаxаа Трамп ради у "Бијелој кући" а ентитетски баја у Палачи, која раскош и величина човјече...

Name

Име

23.11.2017 10:17

Да људи имају ту могућност да сконтају шта је јуце изречено не би дошли на овај степен на којима данас јесу. Као сто сам рекао и прије. Није Додик крив него народ. Додик је искористио њихове слабости и неписменост. Лопова чини прилика. Они су Додику креирали прилику да чини шта чини . И он то вјешто користи . Јел му можеш замјерити? Једним дјелом да. Нико теби није крив сто си глуп и наиван. И сто то неко зна Искористи . И кад читам да опет након јучерашње осуде неко се нада отцјепљењу или припајању знам колико други не знају шта знаци јучерашња пресуда. Не контају да је јучер буквално речено да је РС творевина једног геноцида . Слагали се или не ту пресуду нико не промјени. Шта то знаци за будућно РС то ни један Србски политичар не смије да помене. Опстанак РС није висе у рукама Срба него на медјународној заједници. Сљедеће године је Берлински конгрес у Енглеској . Разговор о БиХ . Како свијет жели БиХ даље? Једино је сигурно нико овакву БиХ не жели . Долазе промјене. Са оваквом одлуком од јуце можете и сами да наставите писат ако и мало имате мозга .

Name

Ре Име

23.11.2017 10:53

Видим ти се чуо са Терезом Меy, Меркеловом,Трампом, Путином итд.Једно је сигурно на овом свјету никад није мањкало будала, коме причаш бајке?

Name

Агенција за Дан Република

23.11.2017 11:56

Живјео нам наш дан тада бас добро заради и мој Дује комерц, има црвених тепиха за све пареее

Name

Фед

23.11.2017 07:19

Видим да је проблем дана РС веци од проблема задузивања РС који се близи цифри од пола милијарде км у овој години али хљеба и јгара док траје траје али овако сигурно неце дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.11.2017 16:16

нетацно скроз. Скупио је људе на састанак да се види колко треба да се задузи код банака за ту прославу а да се не обрука. И успут да види дал зељезницари парадирају први а доктори из Зворника за њима,сто би се рекло бице велицанствена парада ако на њој буду сви које је преварио

Name

Пантиц

23.11.2017 07:22

Има ли о цему друго да се прица , економији , корупцији , лополувку , непотизму , па наравно да је најбоље народу националне теме поново у фокус ставити , увукао је сад Додик и опозицију у своје планове , нису изгледа ни свјесни тога , хипнотисао ицх је својом бригом о народу , бозе ме сацувај ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.11.2017 07:32

Дан републике је по прилици само за господу која троси из будзета остали вољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.11.2017 08:33

Ваља дици кредит да се то прослави.

Name

Харис

23.11.2017 07:36

Почињете бити све комичнији ви из РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x5

23.11.2017 08:16

Хране их српством сваки дан, недај бозе да би се прицало о радним мјестима, економији итд...тада би угрозили српство. ал сто народ нема ста јести бас је то еxтра...

Name

де

23.11.2017 11:27

Ура, ура стизе Јануар. Нема радних дана, само србовање. Ура ура...

Name

Последњи кинески цар

23.11.2017 07:38

Дан РС треба свакако обиљежити, достојанствено и скромно, али се требају сви посветити стварним и животним проблемима људи који живе испод доње границе и чија је егзистенција и њих и њихових породица већ одавно дебело угрожена. Правити некакве помпе и параде је контрапродуктивно,бизарно и глупо. Троши се огроман новац за нешто од чега просјечан човјек нема никакве користити, а само се одабрани и увијек исти преждеравају у име и част наше Републике. Када су позвали на прославу из сваке општине по 10 "обичних и поштених грађана" који су заслужни за стварање РС? Никад. Увијек дођу исти и они који су "заслужнији"?! Када им погледате само возни парк са којим дођу све је јасно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анкета или Референдум

23.11.2017 07:39

Како сад, па зар га нису избацили из празника. Избацише га на захтјев суда и супротно вољи народа са оног референдума, пардон што би СНСД рекао АНКЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет циркус?

23.11.2017 07:41

Јел' то ватрогасци и милицајци са пластичним костобранима поново на постројавању? Хајде нека је сретно и берићетно. Да се добро напијете добре домаће ракије и ако бог да направите који инцидент да вас укинемо. Досадили сте више, од смијешних сте прерасли у напорне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

апел предсједнику РС

23.11.2017 07:46

Национални интереси су изнад интереса СНСД-а. Приоритет број један је уједињење свих Срба против тираније и сатанизације Срба сиром свијета. Квислинзи, странци и страна доминација неце моци унистити Србе ако они синхронизују своје акције. До конацног ослободјења од тираније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зарвори прозор, уби те пропух!

23.11.2017 07:58

"Против тираније и сатанизације Срба сиром свијета"??? Српски медији су тотално испрали мозгове становништву, ово ни бог више не окрену на прави пут...

Name

РЕ аплел предцјаднику

23.11.2017 09:15

Боље би ти било да мало отвориш очи, да мало читаш релевантна документа а не да забијаш главу у пијесак. Лаж и пропаганда, као облик националног патритизма је превазиђена. мање читај гебелса и мање гледај снсд ТВ.

Name

Хмм Хммм

23.11.2017 09:38

МИСЛИМ ДА УС ИНТЕРЕСИ СНСДа ИЗНАД СВЕГА МИСЛИМ МИЛЕТОВИ И УЖЕ ПОРОДИЦЕ СА КУМОВИ.

Name

Пикси

23.11.2017 07:48

Милин “патриотизам” је превише коштао РС...кад је доста? Он најављује прекрајање мапа, отцепљење РС пред пресуду Младићу...и наравно да “помогне” Младићу око писања пресуде и њему директно, и РС. Што више Миле провоцира, то је теже за РС...а најгоре што би то могао бити план, да то намјерно раде док овце иза њега блеје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо.

23.11.2017 07:58

Полако али сигурно опозиција нестје.Баја це их самљети нису ни свесни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се?

23.11.2017 07:58

Питам се када ће и хоће ли некад да се деси неко засједање у вези са чињеницом да су три четвртине градјана незапослене или можда о томе да је број становника већ пао испод једног милиона јер сви који могу бјеже из ове пропасти?Можда неко засједање о правим проблемима гладних, болесних, незапослених, незадовљних, очајних, омладини која одлази, старцима који остају да се пате, селима која се гасе, фармама које се затварају, фабрикама које се не отварају, шумама које се уништавају, ријекама које се загадјују, болесној дјеци за коју нема новца већ се организују акције скупљања новца на који држава наплати ПДВ? Питам се хоћемо ли дочекати да се барем једном одржи неко засједање на којем ће бити ријешен неки прави проблем и после којег ће свима бити боље? Надам се али и нада овдје умире....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

23.11.2017 08:00

Морате схватити што вам миле више провоцира и иде другима у нос вама ће бити све горе и горе,зашто никад не причају о инвестицијама зашто су фабрике из Србије побјегле у Федерацију зато што их кинта интерерује јебе им се за додом додо има .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дик

23.11.2017 08:01

Дан се несме престат обиљежавати јел то је идентитет Срба јел треба да Срби обиљежавају први март!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирцус Цолорадо

23.11.2017 08:54

Ја све своје Крсне славе славим у кругу своје породице и фамилије и увијек цу да славим и то ми никад нико није оспоравао нити оспорава. А славе које организује додик на улицама хвала лијепо без мене.

Name

Харис

23.11.2017 08:02

"Национализам је тема за оне до 300 еура прихода мјесечно. Њима се сервира та прича. Када плата пређе 500 еура, онда почиње разговор о гардероби и кафићима. Када пређе 1.000, онда је топ-тема здрава храна, љетовања и зимовања, а када се попне на више од 3.000 онда престаје свако паламуђење. Људи онда причају о временској прогнози и љубави"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

23.11.2017 10:01

Рамбо Амадеус :) <3

Name

Ре

23.11.2017 16:23

назалост у РС их је све висе и тиха су вецина. А Баја је спреман на све да би тим и таквим испрао мозак

Name

x5

23.11.2017 08:07

неразумјем какве заједницке институције?! то непостоји. ваљда институције БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x5 Ре:

23.11.2017 09:09

Прочитај Устав те твоје БиХ.Па ћеш сазнат зашто заједничке институције .

Name

ре

23.11.2017 10:07

Не пише нигдје у Уставу та синтагма, то је Миле измислио, а послушне овце прихватиле. Иначе пуно вас никад није прочитало ни ДМС ни Устав БиХ, а пуно паметујете око тога. Између осталога, у члану 1 стоји: "Република Босна и Херцеговина, чије је званично име од сада "Босна и Херцеговина", наставља своје правно постојање по међународном праву као држава, са унутрашњом структуром модифицираном овим Уставом, и са постојећим међународно признатим границама."

Name

Сандра

23.11.2017 09:24

А када ће у Палати тема бити живот градјана РС, наталитет,затварање школа, одлазак младих,сиромаштво....? Какав јад.А ове који га подржавају очима гледати не могу. Гори су него он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАБА11

23.11.2017 09:34

Бице то опет парада кича и глупости док све пропада и народ нема љеба да једе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирцус Цолорадо

23.11.2017 12:40

Имас га право БАБА.

Name

САЈ

23.11.2017 12:27

Надам се да це и Треци РС пук уцестовати на прослави дана РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.11.2017 16:27

теско. РС је војно неутрална вољом великог Баје,ал не секирај се има онај постар из Бањалуке сто су му насли арсенал орузја у боксу за гардаробу он је спреман да парадира а придрузице му се и ватрогасци и остали с будзета који це да се смрзавају на дебелом минусу глумеци Бајину неутралну војску

Name

БОБА

23.11.2017 16:12

КОД ВАС ЦВИЈЕТАЈУ РУЖЕ ИМА ЛИ У ВАШИМ РЕДОВИМА ПОСЛИЈЕРАТНОГ СИНДРОМА КОЈИ ХАРА ПО ГРАДОВИМА СРЕТНО ВАМ БИЛО.

ОДГОВОРИТЕ