Бакир поздравио пресуду у Хагу

Бакир Изетбеговић, члан Предсједништва Босне и Херцеговине поздравио је данас првостепену пресуду Међународног суда правде у Хагу којом је бивши командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић осуђен на доживотну казну затвора.

Босна и Херцеговина 22.11.2017 | 21:00
Бакир поздравио пресуду у Хагу
"Надам се и увјерен сам да је формулација о босанским Србима требала бити прецизнија и односити се на руководство босанских Срба и Милошевићев режим који су организовали злочине у БиХ и увукли народ у њих. Увјерен сам да тиха претежна већина босанских Срба не поистовјећује са Ратком Младићем и са злочинима које сам намјерно побројао, да их не оправдава".

''Од пресудног значаја за будућност односа у БиХ је скинути хипотеку злоичина са народа, лоцирати је на појединце без обзира колико је тих појединаца било и какве су функције обнашали. Ратко Младић је злочинац и кукавица јер само кукавице нападају и убијају заточене жене, дјецу, цивиле'', додао је члан Предсједништва.

Он је нагласио да ниједан народ Ратка Младића не би смио сматрати херојем.

''Ради будућности, ради уважавања боли и патње комшија са којима ваља даље живјети, ради односа према самом себи, ниједан народ па ни српски, Ратка Младића не би смио звати херојем, правити о њему пјесме, не би смио славити злочине, одликовати ратне злочинце, дочекивати их на аеродромима, дизати им споменике и по њима називати школе и улице. Надам се да ће пресуда Ратку Младићу донијети такву врсту отрежењења и престанак такве праксе у БиХ. Прихватање истине је једини пут и једини начин у да будућност у БиХ буде боља од прошлости'', закључио је он.

Извор: Н1.инфо

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ђидо .

22.11.2017 20:59

Мојне тако нецемо имати дипломаске односе са Србијом .

ОДГОВОРИТЕ