Одвео их на СП, па поднио оставку!

После 5 пива. . . ! Досадашњи селектор Аустралије ;Ангелос Постецоглу поднео је оставку, иако је са националним тимом изборио пласман на Светско првенство наредне године у Русији.

Фудбал 23.11.2017 | 18:00
Одвео их на СП, па поднио оставку!
Он је на конференцији за новинаре рекао да воли да тренира "ове момке", али је одлуку донео "инстиктивно, јер мисли да је право време за њега, играче и савез" да дође до промене.

"Била је ово тешка одлука. Није ово крај какав сам предвидео. Увек ћу имати неки осећај незавршеног посла, али то би највероватније био осећај у свакој ситуацији када бих напустио репрезентацију", рекао је емотивни Постецоглу, који је 2013. године преузео национални тим од Немца Хоглера Осјецка, пре него што се расплакао.

Аусталија је до пласмана на Светско првенство дошла преко интерконтиненталног баража победивши Хондурас, пошто претходно у азијским квалификацијама није успела да избори директан пласман.

Постецоглу је казао да му је била част да буде селектор Аустралије, с којом је такође 2014. године учествовао на Мундијалу у Бразилу и освојио Куп Азије 2015. године.

Новинари су педесетдвогодишњег тренера упитали када је донео одлуку да поднесе оставку.

"Највероватније одмах после прошлонедељне утакмице против Хондураса... Онда сат времена касније извршни директор Савеза Дејвид Галоп ме је убедио да то не урадим, да бих опет после сат времена променио став... Пет пива касније нисам знао где сам и шта би требало да урадим", рекао је Постецоглу.

Аустралија је тако, после Србије и Саудијске Арабије, постала трећа земља, која је остала без селектора који их је довео до Мундијала у Русији.

Аустралија се пласирала у Русију заузевши најпре треће место у Групи Б, иза Јапана и Саудијске Арабије, после чега је била успешна у двомечима против Сирије и Хондураса.

Постекоглу је рођен у Атини 1965. године, али је одрастао у Аустралији, где је и играо фудбал и почео тренерску каријеру, водећи Јужни Мелбурн (1996-2000), затим млађе категорије репрезентација, као и Бризбејн и Мелбурн Виктори, а кратко је био тренер и у родној земљи, док је 2008. године водио Панахаики.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар