Бекер: Нисам Нијемац - сахраните ме на Вимблдону!

Легендарни немачки тенисер Борис Бекер рекао је да се више не осећа као Немац и да би волео да га сахране на Вимблдону.  Чувени гренд слем шампион каже да има "нову домовину" и да не планира да се врати у родну земљу.

Тенис 23.11.2017 | 17:30
Бекер: Нисам Нијемац - сахраните ме на Вимблдону!
Бивши тренер Новака Ђоковића већ неколико година живи у Лондону и сматра да је то његов дом.

“Мој дом је Лондон. Желим да ме сахране на Вимблдону. Вероватно се нећу враћати у Немачку. Имам немачки пасош, али се не осећам више као Немац”, рекао је троструки освајач Вимблдона.

Врховни суд у Лондону је у јуну је прогласио банкрот Бекера, а Немац је после тога истицао да ти наводи нису тачни.

Некадашњи светски "Број 1", харизматични тренер и ТВ аналитичар, ужива у Енглеској и жели тамо да заувек живи.

На дан свог 50. рођендана, Борис Бекер рекао је британским новинарима да се више не осећа као Немац и да му је жеља да га и сахране у његовом "дому" - Вимблдону.

Троструки освајач најпрестижнијег гренд слема на свету рекао је то отворено:

"Желим да ме сахране у Вимблдону... Вероватно се нећу враћати у Немачку. Имам немачки пасош, али се не осећам више као Немац. Мој дом је Лондон", изјавио је у рођенданском интервјуу некадашњи тренер Новака Ђоковића.

На питање о свом банкроту, о којем је светску јавност обавестио лондонски суд, Бекер је још једном поновио да ти наводи нису тачни и да има новца.

Тениска легенда ужива у животу на само 2.300 корака од "Ол Ингланд" клуба, на којем је још 1985, са само 17 година, први пут подигао трофеј Вимблдона.

"Више не живим у Немачкој због потпуног губитка приватности. Код куће причамо енглески. Овде ми је пружен простор, људи ће учтиво рећи 'здраво' на улици и наставити својим путем. Овде нисам национална својина, док Немци мисле да ме поседују", рекао је једном приликом Бекер. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар