"Хтио сам да плачем с тобом! Играј за Хрватску!"

После 25 година нећемо гледати репрезентацију Италије на неком од два највећа фудбалска такмичења.

Фудбал 23.11.2017 | 17:00
"Хтио сам да плачем с тобом! Играј за Хрватску!"
Овакав расплет ствари у баражу за одлазак на Светско првенство није погодио само Италијане, већ и велики број љубитеља фудбала широм света – укључујући и саме фудбалере.

Један од најемотивнијих био је везиста Барселоне и репрезентације Хрватске Иван Ракитић, који је имао посебну поруку за легендарног голмана 'Азура' Ђанлуиђија Буфона.

"Мислим да ја не бих имао шта да му кажем – дати му савет или му рећи како и шта сада био би изузетно тежак задатак. Он је јединствен, толико тога је дао фудбалу и онима који га гледају. Сваки клинац који тамо негде саставља тим света на парчету папира ставља њега на гол. Када сам гледао изјаву коју је дао после меча са Шведском желео сам да плачем заједно са њим. Тешко је и пронаћи речи како бисте описали како се он осећао у тој ситуацији. Велика је штета што играч попут њега не може да се опрости онако како је замислио. Да могу, препустио бих му своје место у репрезентацији Хрватске", рекао јеИван.

Италија је морала да слави на Сан Сиру против Шведске, после минималног пораза у првом мечу, али су Скандинавци издржали све налете и оставили домаћине без Мундијала први пут после пола века.

Ђиђију није било потребно превише времена да одговори великом ривалу.

"Драги Иване, вероватно ћу и даље наступати као голман, а мислим да твоја идеја да наступам за Хрватску и није баш најбоља – пре свега због вас то кажем (смех). Шалу на страну, твоје речи су велики дар за мене. Хвала и теби и Ђордију Алби, мој дрес те чека", написао је Буфон на Твитеру.

"Твој дрес би био невероватан поклон", кратко је одговорио Ракитић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар