Суд подбацио у доношењу правде

Пресуда Хашког трибунала генералу Ратку Младићу могла би да изазове озлојеђеност у Србији и мишљење да је кривично гоњење за злочине почињене током грађанског рата у БиХ једнострано и да је подбацило у томе да донесе правду жртвама злочина Албанаца и Хрвата, пише “Раша тудеј”.

Свијет 22.11.2017 | 16:58
Суд подбацио у доношењу правде
Руска агенција подсјећа на чињеницу да су од укупно 161 особе које је оптужио Трибунал, чак њих 94 Срби, у поређењу са 29 оптужених Хрвата, девет Албанаца и девет Хрвата.

Трибунал је до сада оптужби ослободио тек неколико Срба, међу којима су политичар Милан Милутиновић, генерал Момчило Перишић и капетан југословенске армије Мирослав Радић, у поређењу са више од десет оптужених који су припадници других националнисти.

Трибунал инсистира на томе да оваква статистика осликава реално стање почињених слочина током сукоба, наводи “Раша тудеј”.

Суд у Хагу је данас Младића прогласио кривим по десет од укупно 11 основа из оптужбе и осудио га на доживотну казну затвора.

Младић се изјаснио да није крив ни по једном основу из оптужбе.

Очекује се да ће адвокатски тим Ратка Младића уложити жалбу на пресуду.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Далеко је правда.

22.11.2017 16:02

Нема бас никакве везе Хаг са правдом али има са нецим сасвим другим.Да је то суд било би много висе оптузени из других народа али Нато те бомбардује и суди ти засто си се бранио.Ово ми лици на циркус од суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

апел-дијаспора

22.11.2017 16:18

Србски национални интерес је изнад сваке партије. Срби, консулидујте своје редове у конацној борби за ослободјење. Не допустите да нам медјународна заједница кроји одијело - бице уско и тијесно од те силне демокрације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адмирал флоте

22.11.2017 16:52

Зртве рата могу задобити дузно постовање само ако остваримо оно за ста су србски борци изгубили зивоте, слободу србског националног бица! За конацно ослобадјање од стега накардне творевине БиХ коју је сковала јос накарднија медјународна заједница.

Name

Кратко Јасно

22.11.2017 16:44

Запад Србе сматра реметилацким фактором на балкану,када су у питању интереси запада.,,Хаг,,је испунио циљ,све Србе је осудио на драконске казне, а то знаци само једно, да слуцајно неком Србину не би пало напамет да се понаса патриотски у слуцају неког новог рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

22.11.2017 17:20

Русија мора да врати утицај који је некада имала на међународну политику. Хашки суд јесте творевина НАТО-а а доказ је да НАТО војници не могу одговарати пред тим судом. Како га онда звати међународним а још мање судом правде. Каква је то правда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

22.11.2017 19:04

Једног цовјека прије висе од двије хиљаде година, такве судије су осудиле драконском казном, и он це зивјети док је свијета и вијека Тако су хаске судије насег генерала овом пресудом одвеле у вјецност као јунака и хероја који је бранио и одбранио свој народ да му се не би поновили Јасеновац, Козара , Грмец, , Сусњар, да се не би оствариле зеље из пјесме коју су пјевале муслинанске устасе у Другом рату: Поглавнице, куне ти се Цвијеце: Под Козаром Срба бити неце... МЛАДИЦУ ГЕНЕРАЛЕ, ДИКО НАСА, ЈУНАЦЕ НАС БЕСМРТНИ, ВОЛИМО ТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

22.11.2017 19:27

А ко је испоруцио Младица Хагу? Србија. Ко је идпоруцио Карадзица Хагу? Србија. Ко је Србе из Хрватске увукао у рат па издао? Србија. Ко је Србе из БиХ увукао у рат па оставио на цједилу? Србија. Ко није помогао Србима, ако се умијесао НАТО? Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.11.2017 21:13

Удба.....¨!