Порука генерала послије пресуде

Након што је бивши комадант Главног штаба Војске Републике Српске Ратко Младић данас осуђен на доживотни затвор, огласио се његов син Дарко Младић.

Република Српска 22.11.2017 | 15:38
Порука генерала послије пресуде
"Нажалост, морам рећи да на Западу нема ништа ново. Ово тијело које се назива трибуналом за злочине у бившој Југославији није успјело у мисији јер је занемарило бројне српске жртве. Данас смо свједочили како је правда замијењена ратном пропагандом. Чињенице су занемарене", казао је Младић.

Након тога, Дарко Младић је медијима саопштио шта му је отац рекао након изрицања пресуде.

"Преносим вам поруку мог оца: Казао је да је све ово лаж и да је ово комисија НАТО-а и покушавају криминализовати српски народ који се штитио од агресије. Откако се завршио рат у бившој Југославији није било прекида ватре у свијету и нисмо видјели верзије генерала Младића у Сирији или негдје друго широм свијета. Истовремено, када се друга страна одлучи на такве потезе, тада нема суђења и процесуирања злочина", казао је Дарко Младић.

Подсјећамо, Хашки трибунал данас је изрекао доживотну казну затвора за бившег комаданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића.

У првостепеној пресуди Ратко Младић је осуђен по 10 тачки оптужнице, између осталог и за геноцид почињен у Сребреници.

Извор: Н1.инфо