Права пензионера угрожена

Удружење пензионера Српске још раније послало и писане анализе стања о пензијско-инвалидском осигурању са акцентом на стандард корисника овог права који је јако угрожен и најлошији је у региону.

Република Српска 22.11.2017 | 12:50
Права пензионера угрожена
Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ изјавио је данас да ће у току наредне године у Српској бити још повећања пензија уз повећање од два одсто о којем је већ доносена одлука.

"Осим тога, тражићемо начине и могућности да се пензија линеарно повећава да не дође до тога да неко том приликом добије 100, а неко 10 КМ увећање пензије", рекао је Ракуљ новинарима након састанка да представницима Владе Републике Српске о преднацрту републичког буџета за наредну годину и преднацрта програма економских реформи за период 2018-2020. година.

Он је навео да је Удружење пензионера Српске још раније послало и писане анализе стања о пензијско-инвалидском осигурању са акцентом на стандард корисника овог права који је јако угрожен и најлошији је у региону.

Ракуљ је истакао да је с циљем побољшања статуса пензионера Влади и Народној скупштини Републике Српске послат приједлог за повећањем стопе доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, јер од рата наовамо Српска има најнижу стопу пензијског осигурања у регону.

"Није Влада баш спремна да стане иза тога, али није рекла ни да неће и да не може, и речено нам је да ће пензијско-инвалидско осигурање увијек бити предмет Владине пажње", додао је Ракуљ.

Изјаве за медије након састанка није дао нико од представника Владе Српске.

(Срна)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Б.ЛУКА

22.11.2017 12:01

Као он се нешто бори,само лапрда.Примања су старом 4 миље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смс

22.11.2017 13:40

Пензионери, излапела служинчад СНСДа. Контејнер је за вас, па оно отпадака што СНСД баци у њега ви скупљајте!

Name

ДЕГОТХИА

23.11.2017 09:04

ПРАВА ПЕНЗИОНЕРА УГРОЖАВА НАЈВИШЕ РАДЕ РАКУЉ КОЈИ СЕ ЖЕСТОКО "ПРИКАЧИО" НА БУЏЕТ ПИО РС И ДОБИЈА КО ЗНА КАКВЕ НАКНАДЕ - БИЋЕ ПРЕДСЈЕДНИК ДО ЗАДЊЕГ ПЕНЗИОНЕРА... И СИПАЋЕ МАНТРЕ КАО КАКАВ ВРАЧ ДО ЗАДЊЕГ ДАНА СВОГ МАНДАТА...

Name

Рад

22.11.2017 12:03

Господине Ракуљ, није добро панзије повећавати линеарно како ви то тражите. Свако треба да бобије онолику пензију колико је радио, односно колико је уплатио на рачун фонда. Ако је неко радио 20 година и добио за тај рад одређен износ, онда неко ко је радио читавих 40 година треба да добије двостуко толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

22.11.2017 21:24

РЕ Рад Добар коментар,нека свако добије према висини пензије, ако овако буду повецавали како лопов Ракуљ предлазе,мозе доци до изједнацавања пензија, сто је веома неправедно. Боље нека се бори,да пензије буду,као у региону и да трази да је вриједност бода повеца ,као у Федерацији.

Name

лагање старе популације

22.11.2017 12:22

Не сери пуно. Стари како те није срамота више лагати и појављивати се . Пусти младје да раде . Маторидоста више бјежи у пм...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амс

22.11.2017 12:55

Пензије не треба повецавати, одмах затим скупи гријамје и остало, па је висе стете него користи.

Name

Семберац

22.11.2017 12:59

Овај је зрео ко крушка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

22.11.2017 12:59

Јао Раде, па и они који те не познају кажу да си лопов. А они који су са тобом имали било какав контакт, на спомињање тебе само одмахују руком. Кани се ћоравог посла и ....ма ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

'ре кики

22.11.2017 13:59

КИКИ ЗНАМ ТЕ.Сигурно би ти конкурисао н.а. његово место.

Name

СРПСКИ СОКО

22.11.2017 13:56

ДОК ЈЕ ОВАКВИХ БОТОВА СНСД ЦЕ ВЕЦНО ВЛАДАТИ,,ПЕНЗИЈЕ СУ НАЈМАЊЕ У ЕВРОПИ,ДОДУСЕ КАКО КОМЕ РАКУЉ ИМА ПЛУС ПЛАТУ КАО ПРЕДСЕДНИК НВО=УДРУЗЕЊА ПЕНЗИОНЕРА,,ДА ВАС ПОДСЕТИМ САМО ПО 2 КМ ЦЛАНАРИНЕ МЕСЕЦНО НА 250 000 ПЕНЗИОНЕРА РАЦУНАЈТЕ КОЛИКО СЕ РАКУЉУ СЛИЈЕ У КАСУ,,ЗАЛОСНО ЈЕ СТО ВЕЦИНА ПЕНЗИОНЕРА НЕ РАЗМИСЉА СВОЈОМ ГЛАВОН НЕГО ГЛАВОМ ВЕЛИКОГ ВОДЈЕ КОМЕ ЈЕ ПОТАМАН,,ДОК ЈЕ БУДАЛА БИТ ЦЕ ИЗАКВЕ ВЛАСТИ,,ЗАХВАЉУЈУЦИ БНТВ БАР ДЕО *ИСТИНЕ *САЗНАМО*,,ДОДУСЕ СЗП И СДС УКАЗУЈУ НА ЛОПОВЛУКЕ РЕЗИМА НА ЗАЛОСТ НАРОД ЦУТИ ,ВЕРОВАТНО ЈЕ ДОБРО ПОД ЦРВЕНИМ КМЕРИМА???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

22.11.2017 15:40

Види ти борца за пензионере , открио Америку , цуј угрозена права пензионера , а хвалис на сва звона повецање пензија за цитавих 3% , да су повецане за 113% и тада би било мало , сагни се и обриси бијеле цизмице !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста више

22.11.2017 16:49

Пензионери су СНСД-ов гласачки строј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ммм

22.11.2017 19:26

Пензије се код нас могу само незнатно повећавати што није разлог за раскалашно понашање пензионера као потрошача. Привреда је пропала, пољопривреда потцијењена а грунтовно-катастарска администрација енормно скупа. Посао једино имају продавачице у супермаркетима па пошто нема више ко да уплаћује доприносе као прије уведено је трезорско исплаћивање пензија. О раду на црно у приватном сектору је увијек било говора (част изузецима) али сада и запослени у државној болници у Добоју раде на црно. Потрошене и покрадене су и неповратне стране донације за обнову ратом страдале и поплављене инфраструктуре. Сада је темељ дизање кредита у иностранству чије враћање не можемо живи дочекати. Због кредита је рецимо у Шамцу 2008.године слетио СДС и побиједио СНСД а 2016.године је слетио СНСД и побиједио НДП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

24.11.2017 23:07

Ти си тотално сенилан или "играс"коло владајуце структуре!Какве контрадикторне прице од Ракуља.С једне стране констатује да су пензије најмање у региону/сто је истина/,а с друге стране казе да Влада води бригу о пензионерима!Не знам ко постави овог цовека да представља пензионере.Овако стар,а поткупљив!То није нормално!Уствари,овде су сви догађаји као један шоу,али погубан шоу за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недељко

06.03.2018 19:33

Раде Ракуљ је човјек без карактер и годинама баца прашину у очи пензионерима.Он је десна рука власти која је покрала све фондове.Несретни пензионери немисле својом главом и вјерују овом бескичмењаку који нема ни мало карактера , а да има имало карактера одавно би се повукао и јавно извинио. Он ће отићи једино ако оде на онај свијет , а такви безкарактерни живе као корњаче. Одлази.........

Name

Самовоља

20.06.2018 20:10

Пензионерима је цек за мајску пензију мањи за једну марку. Повецана је цланарина са 2 на 3 КМ. Нико ме није ни питао да ли зелим бити цлан Удрузења и давати цланарину. Вецина пензионера треба да се искљуци из овог Удрузења, сто цу и ја уцинити. Јер то Удрузење ради само за власт а не за своје цланове.

ОДГОВОРИТЕ