Алфа Ромео се враћа у Формулу 1?

Швајцарски тим Заубер могао би да врати у Формулу 1 име Алфа Ромео, у циљу јачања сарадње са Фераријем.

Остали спортови 25.11.2017 | 15:30
Алфа Ромео се враћа у Формулу 1?
Заубер жели да додатно појача своје везе са тимом из Маранела, па би осим повратка бренда АР, што је већ неко време циљ председника Ферарија Серђа Маркионеа је повратак бренда АР, швајцарски тим у својим болидима могао да има и двојицу младих возача из Ферарија.

Већ неко време се спекулише да ће први возач бити шампион Ф1 Шарл Леклер, док би други могао да буде Фераријев јуниор Антонио Ђовинаци, иако Швајцарци још увек нису отписали Швеђанина Маркуса Ериксона. 

"Алфа Ромео би у Формули 1 могао бити добра база за младе возаче. Најбољи од њих, Ђовинаци, је већ с нама, али ту су и други који се боре за простор. АР би им то могао омогућити више од тимова са којима сарађујемо", рекао је Маркионе прошле године. 

Алфа Ромео је наступао у Ф1 1950-1985. и у том периоду су његови возачи освјили две шампионске титуле, забележивши укупно десет победа и 26 подијума уз 12 пол позиција на 110 трка. 

Болиде са легендарном детелином са четири листа возиле су легенде попут Хуана Мануела Фанђа, Марија Андретија, Едија Чивера, Нина Фарине...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар