Олга: Због Ђоковића сам пробала тенис!

Српска тенисерка Олга Даниловић у интервјуу открива шта је осетила када је добила позив за Фед Куп тим, зашто јој је Ђоковић идол, утакмице ког тима гледа. . .

Тенис 25.11.2017 | 16:30
Олга: Због Ђоковића сам пробала тенис!
Од ње се наредних година очекује много тога. Има 16 година и тренутно је 363. на свету. Играла је и на WТА турниру у Лиможу, али је успешнија на ИТФ турнирима.

"Сећам се када сам прошле године у Анталији освојила и сингл и дубл, а отишла сам тамо са намером да видим колико се разликује од јуниорске конкуренције. На крају сам схватила да је ниво, бар онај са наградним фондом до 10.000 долара, праткично исти, само се играчице лакше прилагођавају мени него када играм против јуниорки, знају да играју и победе, можда не праве наивне грешке али је ниво тениса готово исти", каже Олга Даниловић за ОК Тенис и објашњава да је то ишло лакше од очекиваног јер није било притиска очекивања. 

"Да, добила сам специјалну позивницу и нисам имала очекивања. Нико ме није знао и нико није знао ништа о мојој игри, а после јуниорског УС Опена нисам играла на другим турнирима и осећала сам се опуштено са осећајем да немам шта да изгубим и одиграла сам одличан турнир". 

Отац Предраг Даниловић успешно се бавио кошарком, а сада успешно навија за своју ћерку. Он јој је први честитао после титуле. 

"Наравно, чак ме је и забавио јер сам му рекла неколико пута да бих морала да освојим турнир да бих добила ренкинг и написао ми је 'Хајде онда да видимо да ли си на ранг листи' Онда, недељу дана касније се моје име појавило међу првих 1.000 на свету", рекла је Даниловићева.

Предраг Даниловић не путује са Олгом, али је разуме јер се и сам бавио професионалним спортом.

"Чекајте, Ви сте Италијан и знате ко ми је отац зар не? Мој отац не путује са мном, али ми је тата навијач број 1. Због бављења спортом на високом нивоу разуме моје расположење када изгубим, како ми је пре мечева, зна шта да ми каже заиста. Увек ми шаље поруке утехе када губим, помаже ми да гледам унапред и мислим позитивно. Мама брине о тенису, путује са мном и увек зна шта фали мојој игри", каже Олга.

Олга каже да је пробала и са кошарком, али се очеквим стопама није могло. Тенис јој је као индивидуални спорт више одговарао. На питање како је почела да игра тенис одговор је једноставан "Ђоковић".

"Гледала сам меч Новака Ђоковића. Не сећам се тачно турнира, али је било током лета па је можда био Ролан Гарос или Вимблдон. Чинило ми се да је добар спорт па сам пробала. Првог тренинга се и даље сећам. Трчала сам свуда и ударала лоптицу, вероватно сам била ужасна али ми се свидело много па сам се вратила и други пут, онда трећи и тако је то постало љубав" каже Олга.

Тенисом је почела да се бави у Партизану чије утакмице воли да посећује, а не заборавља ни првог тренера Јована Златановића коме "дугује" своје досадашње резултате. Ђоковић јој је био и први идол.

"Нису потребне речи. Он ми је био први идол и заувек ће ми бити омиљени играч. Због његове игре, карактера, живота, онога што је постигао, због свега. Стварно. Мислим да свако треба да има ту врсту жеље и посвећености коју он има. Могу да кажем само најбоље".

У прилог томе по њеном мишљењу говори и то што су тенис после 2007. почели да прате и они које није занимао, што због мушке конкуренције и Ђоковића, што због тенисерки, Ане и Јелене.

"Сећам се неког видеа на Јутјубу на коме се види славље због прве Ђоковићеве титуле на Вимблдону (2011.), било је много људи на улицама, скакали су од радости, возили аутомобиле и махали српским заставама. Када је освојио први трофеј на Вимблдону, Србија је стала и остала у месту данима. Београд је био парализован, а када се вратио много хиљада људи је дошло да му ода признање".

Најтежи део тениса су по њеном мишљењу путовања за која јој је требало времена да се навикне, а играње за Србију види као посебну част.

"Било ми је жао што нисам могла да играм, 2016. сам била пета и осетила сам јаке емоције због дреса Србије. Сазнала сам када сам играла турнир у Шпанији, нисам имала појма да бих могла да будем део ФЕД Куп тима. Сећам се да ми је неко послао поруку 'врло добро, честитам' и на питање 'зашто' послали су ми скриншот са сајта на коме је писало да сам позвана. Почела сам да вриштим, трчим и скачем од радости. Стално сам понављала 'Боже!'. Било би то сјајно искуство. Играње за Србију у мојим годинама је једна од најбољих ствари која може да ти се деси. Штета због физичких проблема, морала сам да се повучем са јуниорског УС Опена и паузирам два месеца, али надам се да се враћам у будућности", рекла је Даниловићева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар