ГС: Између поена 25с, казне за предају, 16 носилаца...!

Тениска игра ће у наредним годинама доживети неколико значајних промена које би требало да овај спорт учине атрактивнијим.

Тенис 23.11.2017 | 10:30
ГС: Између поена 25с, казне за предају, 16 носилаца...!
Већ од предстојећег Аустралијан опена уводи се ограничење паузе између два поена на 25 секунди, што је пре неколико месеци критиковао Рафаел Надал.

"Ако не желити добру забаву на терену, то је сјајно унапређење", рекао је први тенисер света још у августу.

Предвиђена је и суспензија за играче због предаје меча или наступа "испод професионалног стандарда" у првим рундама гренд слемова, а Гренд слем турнири планирају и да од 2019. смање број носилаца са 32 на 16.

Играчи који нису способни да играју или предају меч после 12:00 у четвртак пре почетка главног жреба добиће 50% предвиђеног новца за прво коло, а док ће замена добити преосталих 50% уз додатни новац уколико прођу даље.

Ово правило је уведено након што је на последњем Вимблдону чак осморо играча (седморица у мушкој конкуренцији) предало своје мечеве у прва два дана турнира.

Такође, играчи који прекораче предвиђено време за припрему меча (улазак, загревање и припрема старта максимално седам минута), биће кажњени са 20.000 долара.

Аустралијен опен је напрограму 15-28. јануара у Мелбурну.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар