"Штепанек ће бити Ђоковићев тренер!"

Бивши тренер Андре Агасија Дарен Кејхил открио је да му је Американац рекао да ће Чех у 2018. бити стални члан стручног тима српског играча!

Тенис 22.11.2017 | 15:30
"Штепанек ће бити Ђоковићев тренер!"
Новак Ђоковић тренутно је у Београду и наставља да ради, како би потпуно спреман дочекао почетак нове сезоне. Он је још од јула ван терена због повреде лакта, па је пропустио велики број турнира, изгубио бодове и 2017. завршава као 12. играч свијета.

Ђоковић је још раније најавио да ће се вратити за Нову годину, на егзибиционом турниру у Абу Дабију, који се игра од 28. до 30. децембра. На том турниру, који је Новак освајао три пута, требало би да играју и Рафаел Надал, Стен Вавринка, Доминик Тим, али и Милош Раонић и Пабло Карењо Буста.

Посљедњих дана спекулише се много и томе коме ће бити у Ђоковићевом стручном тиму. Андре Агаси ће сигурно ће бити уз Новака на великим турнирима, али се намеће питање ко би могао непрекидно да буде уз њега, као што је својевремено то био Марјан Вајда, а касније и Борис Бекер.

Медији преносе да би и то требало да буде ријешено до старта нове сезоне и да би мјесто главног тренера могао да заузме Радек Штепанек.

Чех је недавно окончао каријеру, а познато је да су и он Ђоковић у веома добрим односима. Управо на опроштају од тениса Штепанек је заголицао машту јавности, напоменувши да жели да буде тренер у будућности.

Агасијев бивши тренер Дарен Кејхил изјавио је за ЕСПН да ће Чех бити уз Ђоковића у 2018. Кејхил је навео да је недавно био на вечери са Агасијем, који му је наговијестио да ће Штепанек тренирати најбољег српског тенисера.

Та информација није потврђена, али не звучи као немогућа, поготово што се о тој сарадњи причало и након Ролан Гароса, када је Ђоковић истакао да је сарадња са Агасијем одлична, али да је њему потребан тренер који ће непрекидно бити уз њега.

Он је тада "провукао" да не жури са доношењем одлуке и да ће темељно размотрити опције, као и да нови тренер не мора да буде играч који је био свјетски "број један". Додао је да већ има у плану некога.

"Он је бивши играч који је имао завидну каријеру и успјевао је у највећем броју случајева да извуче максимум. Он није био најбољи на свијету, али је био довољно паметан и упоран. Поред тога то је неко чије су вриједности сличне мојима", поручио је Ђоковић.

У вријеме када је Ђоковић то причао Штепанек је и даље био активан играч, па је то можда одвукло мисли на неку другу страну. А уствари, он од јануара није одиграо ниједан меч због повреде све до званичног опроштаја прије неколико седмица.

Штепанек (38) никада није био први на АТП листи, најбољи пласман у каријери му је осмо мјесто, али је годинама био у свјетском врху и увијек тежак и незгодан ривал. Освојио је пет титула у каријери, а на гренд слемовима најбољи пласман остварио је 2006. када је на Вимблдону играо четвртфинале.

Против Ђоковића је одиграо 14 мечева у каријери, а добио је само један - 2006. у четвртфиналу турнира у Ротердаму. Посљедњи дуел одиграли су почетком ове године у Дохи, а Ђоковић је изборио полуфинале побједом у два сета - 6:3, 6:3.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар