ЛЕ: Може ли Звезда опет да "закључа мрежу"?

На досадашња два гостовања у Лиги Европе, црвено-бели нису примили гол. Хоће ли тако бити и у Борисову? "Све осим пораза биће добро за нас", сматра Вујадин Савић.

Фудбал 22.11.2017 | 23:00
ЛЕ: Може ли Звезда опет да "закључа мрежу"?
Статистички гледано, Црвена звезда ове сезоне има једну од најбољих одбрана на свету!

Само четири примљена гола у 17 утакмица Суперлиге и два у четири утакмице Лиге Европе су за сваку похвалу.

На два европска гостовање црвено-белих ове сезоне, у Немачкој против Келна (1:0) и Лондону против Арсенала (0:0), мрежа Милана Борјана остала је нетакнута, а екипа ће се потрудити да тако буде и у четвртак у Борисову, где белоруски шампион БАТЕ дочекује изабранике Владана Милојевића.

"Мислим да можемо да сачувамо мрежу и у Борисову. Од почетка сезоне тежимо томе да не примамо голове. У првенству смо их примили најмање и међу тимовима смо који су их примили најмање у Европи. Битно је да будемо компактни, да се бранимо и да нападамо заједно. И да уђемо максимално концентрисано и борбено у дуел, што нам и јесте карактеристика од првог дана", оптимиста је Вујадин Савић.

Црвено-бели су у претходне две утакмице одступили од уобичајене формације са четворицом играча у задњој линији и уместо тога, играли са тројицом. Промена је добро прихваћена, пошто је Борац савладан 4:0, а Рад 6:1.

"Више сам играо са 'четворком' позади, него са 'тројком', тако да ми то више одговара, али мислим да смо се добро снашли у новом систему. И ми из одбране и цела екипа. Тако, да како шеф одлучи, тако ће бити", не жели 27-годишњи штопер да бира.

У претходном дуелу на европској сцени, против Арсенала у Лондону, Савић је умало постигао погодак, али је пречка зауставила његов шут главом после корнера.

Прижељкује да му се у четвртак врати за тај тренутак.

"Дај Боже! Чак су ми и неки навијачи Партизана рекли да им је било криво, па можете замислити како је мени".

Неће, ипак, бити лако затрести мрежу белоруског шампиона, који је у Београду успео да избегне пораз и стигне до изједначења после вођства Звезде (1:1).

"Одлична су екипа, једина која је ове сезоне пружила баш озбиљан отпор на нашем стадиону. Дали су нам гол и створили неколико шанси. Биће јако тешко тамо. Опасни су из прекида, али мислим да ћемо 'затворити' све одакле нам прете", верује Савић у тактичке замисли свог стручног штаба.

Ако победе у Белорусији, а Арсенал остане непоражен у Келну, црвено-бели ће коло пре краја групне фазе обезбедити наставак такмичења на пролеће.

"Чека нас јако битна утакмица, али не знам сад да ли је баш кључна, јер имамо и првенство. На пример, да смо изгубили од Рада, неко би рекао да је то била кључна утакмица. Свакако, јесте битна и све осим пораза би било добро за нас", сматра Вујадин Савић, уз додатак:

"Узбудљива је група, имамо још две утакмице. Видећемо шта ће донети ова у четвртак и да ли ћемо морати да се и против Келна боримо за бодове или ћемо бити мирни".

"Партизану све најбоље, али ми да будемо први"

Ранија Савићева изјава, у којој је пожелео и Партизану да дочека пролеће у Европи, изазвала је доста пажње.

"Мислим да је то људски. Наравно да нико од нас који смо у Звезди не воли Партизан, али га поштујемо. Без великог Партизана нема велике Звезде, тако да им стварно желим све најбоље, али наравно да ми на крају будемо први, освојимо шампионат и победимо у дербију", објаснио је Вујадин Савић.

Предстојећи "вечити дерби" ће врло брзо, 7. децембра у Хумској.

"Да, има мало дана али много утакмица до тада", констатовао је Звездин штопер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар