"Алегри, Анчелоти, Манчини, топло! Конте? Ватра!"

Досадашњи председник Фудбалске федерације Италије Карло Тавекио искористио је игру топло/хладно да наговести ко је први пик за место италијанског селектора.

Фудбал 21.11.2017 | 08:45
"Алегри, Анчелоти, Манчини, топло! Конте? Ватра!"
Ако се нешто у савезу не промени избор за новог селектора је менаџер Челсија Антонио Конте.

Конте је већ био на месту селектора Италије после кога је ново радно место нашао у Челсију после Европског првенства 2016. године.

Његова замена, Ђампјеро Вентура је отпуштен јер Италија није успела да се пласира на Мундијал први пут после 60 година.

"Масимилијано Алегри, Роберто Манчини, Карло Анчелоти... топло, топлије, а Конте? Ватра",рекао је Тавекио италијанској Газети.

Тренер Јувентуса Алегри је раније рекао да би једног дана волео да води Италију, али не сада, Клаудио Ранијери се понудио сам, а Анчелоти је после отказа у Бајерну доступан. Манчини је тренутно на месту шефа струке Зенита и српског репрезентативца Бранислава Ивановића. Када је реч о Контеу на клупи Италије, он је прошле године водио "Азуре до четвртфинала Европског првенства, а Челси је потом водио до титуле шампиона Енглеске.

Тавекио је за неуспех Италије окривио Вентуру.

"Све је Вентурина кривица, он је бирао штаб, он је све то урадио. Ми се као федерација нисмо ништа мешали". Међутим, тако не мисле сви у Италији па је и Тавекио изгубио подршку у тренерској асоцијацији и Серији Ц, због чега је и сам под притиском поднео оставку после разочаравајућег резултата у Солни и Милану.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар