Ранијери се нуди "Азурима"!

Тренер Нанта Клаудио Ранијери понудио је своје услуге и јавно се препоручио за упражњену клупу репрезентације Италије.  Ранијери: Дотакли смо дно, али устаћемо! Да ли ће Клаудио Ранијери сести на клупу репрезентације Италије? Та одлука не зависи само од њега.

Фудбал 21.11.2017 | 10:00
Ранијери се нуди "Азурима"!
Искусни 66-годишњи Италијан, родјени Римљанин, жели да преузме Азуре након дебакла и првог изостанка са Мундијала после 60 година, због чега је отпуштен Ђанпјеро Вентура.

"Тренутно сам тренер Нанта. Бити селектор своје земље је нешто јединствено и лепо. Била би ми част, али то је питање за председника Нанта, не мене. Шта бих урадио у репрезентацији? Подмладио бих је, били бисмо спремни за Европско првенство. Имамо много младих, талентованих играча као што је Инсиње", рекао је Ранијери за Доменика Спортива.

Искусни стручњак, заједно са још неколико тренера, налази се у кругу кандидата за селектора "азура".

Досадашњи селектор Ђанпјеро Вантура смењен је након што Италија није успела да избори пласман на Светско првенство у Русији следеће године, што ће бити први пут да пропусте Мундијал од 1958. године.

Ранијери, који је са Лестером освојио титулу у Премијер лиги, тренутно води Нант, и то успешно.

"Да ли бих био селектор репрезентације Италије? Морао бих да размислим о томе, јер не зависи све од мене. Имам уговор са Нантом, тако да бих морао да разговарам са председником тог клуба", изјавио је за италијанске медије Ранијери.

Шездесетшестогодишњи тренер истиче да је Италија доживела жесток ударац пошто је згубила у баражу од Шведске и пропустиће први Мундијал у последњих 60 година.

"Чуо сам да се спомињу као кандидати за селектора Максимилијано Алегри, Карло Анћелоти и Антонио Конте. Мораће добро да размисле шта им је чинити. Ко код од имена са те листе да дође, биће фантастичан. У Италији је ситуација око селектора у другом плану, јер смо стигли до дна и потребно је ствари мењати из корена. Имамо интересантне младе играче и повратићемо се", навео је Ранијери.

"Знам да Италија није пропустила светски шампионат 60 година, али с времена на време мораш да дотакнеш дно да би устао", поручио је искусни италијански тренер, који је током каријере водио, између осталих тимова, и Јувентус, Рому, Интер, Фиорнетину, Валенсију, Челси, Атлетико Мадрид, али и репрезентацију Грчке.

Ранијери је у ужем избору кандидата за селектора националног тима, поред Карла Анћелотија и Луидјија Ди Бјадја.

Пре годину и по дана сензационално је водио Лестер до освајања титуле првака Енглеске, а током дуге каријере био је ангажован у Наполију, Фиорентини, Валенсији, мадридском Атлетику, Челсију, Парми, Јувентусу, Роми, Интеру, Монаку и репрезентацији Грчке.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар