Најављен протест полицајаца у ФБиХ

Полицајци из седам кантона Федерације БиХ /ФБиХ/најавили су за сутра протесте испред зграде федералног Парламента, јер са ресорним министром Аљошом Чампаром јутрос нису постигли договор о начину пензионисања.

Босна и Херцеговина 20.11.2017 | 12:06
Најављен протест полицајаца у ФБиХ
Предсједник Управног одбора Синдиката полиције Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић рекао је Срни да полицијски службеници траже да се на посебан начин дефинише право на остваривање пензије.

"Нама је потпуно свеједно да ли ће то бити реализовано кроз допуне Закона о полицијским службеницима или Закон о пензијско-инвалидском осигурању /ПИО/. Важно је да се на један од та два начина дефинише право на остваривање пензије полицијских службеника", навео је Хаџиабдић.

На састанку представника Синдиката полицијских службеника ФБиХ, који је јутрос одржан у Федералној управи полиције са министром Аљошом Чампаром, нису усаглашени ставови о овом питању.

Чампара није пристао да се у Закон о ПИО, који би сутра требало да се нађе пред Парламентом ФБиХ, уврсти реченица којом ће бити гарантовано да ће се одлазак у пензију полицијских службеника рјешавати кроз Закон о полицијским службеницима.

Полицајци тврде да је предложени нацрт закона о ПИО дискриминишући, јер би полицијским службеницима биле смањене пензије у односу на постојеће.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МИЛИЦИОНАР

20.11.2017 11:48

ТО СУ ПРАВИ ПОЛИЦАЈЦИ А НЕ МИ ИЗ РС КОЈИ НЕМАМО НИ ПЛАТЕ А НИ ПЕНЗИЈЕ КАО ОНИ У БИХ, БРАВО КОЛЕГЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ро

20.11.2017 13:25

Тако је.Има 1 разлика.Код њих постоји колико толико правна држава и имају привреду развијенију од нас за минимум 3X.Мора се признати.Треба и нашем МУП дићи плате али одакле ? Нема привреде.Стало све.Готово.

Name

модрицанин

20.11.2017 15:40

Мозда су и они страни плаценици и русе институције фбих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.11.2017 16:42

Соросева банда,хоце боље пензије.