Композитор тужио Мирослава Илића

Аутор Илићевих хитова огорчен што Мирослав неовлашћено пева његове песме у рекламама.

Забава 20.11.2017 | 08:43
Композитор тужио Мирослава Илића
Драган Александрић, који је деценијама сарађивао са Мирославом Илићем, решио је да пресавије табак и тужи „славуја из Мрчајеваца“ због повреде ауторских права, сазнаје „Ало!”.

Наиме, како је Александрић испричао у разговору за „Ало!”, две његове нумере су неовлашћено употребљене у рекламама које је чувени фолкер недавно снимио, због чега је решио да правду нађе на суду.



- Тужио сам Мирослава Илића јер није контактирао са мном када је склапао уговор за рекламе. Због таквих као што је он 20 сам година подстанар. Уопште ми се не јавља, зато сам приморан да правду тражим на суду - потврдио је наша сазнања чувени композитор, који је за Илића, али и за многе певаче са естраде, компоновао бројне хитове.

Са друге стране, Мирослав Илић дао је само кратак коментар на тужбу некадашњег блиског сарадника.

- То нема везе са мозгом, нико ме није тужио. Како може мене неко да тужи када ја нисам аутор, него извођач. То нема везе са мном - рекао је за „Ало!” Илић, за чије је највеће хитове заслужан управо Александрић.

Дуже од две деценије, Александрић је аранжирао и са својим оркестром одсвирао комплетне Илићеве албуме, а његове највеће хитове управо је он и компоновао. Песма „Луцкаста си ти” први је у низу хитова које је осмислио Алексндрић, а мало је познато да јенаписао и музику за песме „Јој, Радо, јој, Радмила”, „Најлепша си кад се смејеш”, „Божанствена жено”, „Још те нешто чини изузетном”, „Наљутићеш ме ти”, „Теби”, „Јесен седамдесет и неке”, „Није живот једна жена”...

Иначе, Александрић је својевремено важио за једног од најбогатијих људи на нашој естради, али данас, како каже, живи као подстанар.

(Ало)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пеђа

20.11.2017 11:08

Гдје списко толике паре, по овоме само од Илићевих хитова могао је живјети боговски, а да не говоримо о другим пјевачима којима је компоновао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

22.11.2017 00:11

Имало се тросило се па кад је нестало сад на суд.

ОДГОВОРИТЕ