Бакир вербално подржава ставове

"Изетбеговић вербално подржава ставове да ти односи буду добри, али суштински, када дође до тога да се нешто конкретно уради на терену, онда је тај његов однос према Србији другачији", објашњава српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић. Каже да се унутар бошњачког политичког руководства још није појавио лидер који је искрено спреман да постигне суштински договор са Србијом.

Босна и Херцеговина 20.11.2017 | 08:12
Бакир вербално подржава ставове
Унутар бошњачког политичког руководства још се није појавио лидер који је искрено спреман да постигне суштински договор са Србијом, каже српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић, који сматра да Србија треба да настави позитиван приступ према БиХ какав сада има.

Када год Бошњаци треба да направе тај позитивни искорак према Србији, сви бошњачки лидери се враћају на ратну реторику, прошлост и показују неискреност према Србији", рекао је Иванић у интервјуу за данашње "Вечерње новости".

Уочи предстојећег састанка трочланог Предсједништва БиХ са председником Србије Александром Вучићем у Београду, Иванић изражава очекивање да ће Вучић затражити објашњење од бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића за његове недавне изјаве о Косову.

С тим у вези, српски члан Предсједништва указује да ниједним потезом нико из Србије ништа слично није урадио према БиХ.

"Није ми јасно зашто је Изетбеговић имао потребу да ствара лош амбијент прије састанка код предсједника Србије, у тренутку када је након посљедње посјете предсједника Вучића Сарајеву однос између наше двије земље био веома позитиван", наводи Иванић.

Предстојећи састанак би, каже, требало да допринесе томе да се ситуација на релацији БиХ-Србија врати на ниво прије запаљивих Изетбеговићевих изјава о признавању Косова, а уз то Иванић истиче да је пријатељски однос БиХ и Србије у интересу обе државе.

"Изетбеговић вербално подржава ставове да ти односи буду добри, али суштински, када дође до тога да се нешто конкретно уради на терену, онда је тај његов однос према Србији другачији", објашњава Иванић.

Према његовим ријечима, видјећемо да ли је запаљива реторика бошњачких политичара само увод у то да се не постигне договор о граници између Србије и БиХ.

"Ако се то догоди и рјешење буде стопирано из Сарајева, онда ће свима бити јасно да код бошњачких политичких лидера нема искрености, а да ту ''лажну искреност'' представља Бакир Изетбеговић", истиче Иванић.

Како каже, сумња да ће се у скоријој будућности појавити бошњачки политичар и лидер који је спреман да са Србијом гради пријатељски однос, али истовремено сматра да Србија са своје стране треба да настави приступ према БиХ који сада има.

"Тај позитиван приступ даје Србији много већу снагу и морални ауторитет од оних који се стално враћају у прошлост", наглашава Иванић.

Он поручује да грађани Србије и Српске могу бити мирни када је у питању Косово јер, како каже, док год је он у Председништву БиХ, од признавања Косова - нема ништа.

"Имамо све механизме да то у старту сасјечемо", закључује српски члан Председништва БиХ.

(Независне/Тањуг)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Хеллион

20.11.2017 07:43

Који си ти лицемјер и подлац из сваког твог обрацања зраци мрзња према БиХ и Босњацима а као покусавас да изгладас као наки миротворац и паметан цовјек а ти ниста паметно ниси урадио да сада ни за српски народ у БиХ нити за БиХ као дрзаву јер си ограницен национализмом а по твојим поступцима ниси ни несто паметан. Уцини несто да помогнес српском народу да боље зиви а не да вирис Додику из г.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

20.11.2017 12:47

Имали ико да казе да се са оваквим мозе игдје иста покренут осим белаја.

Name

де

20.11.2017 19:30

А хоце ли се састати савјет за националну безбједност?

Name

Вук

20.11.2017 07:52

па и Вучић вербално подржава суверенитет Бих и њен територијални интегритет, а онда долази код Додика на разноразне скупове и лагано се смјешка док Милокрад пљује државу БиХ, отворено прича о припојењу србији итд.Даи он само вербално не поштује БиХ истом приликом, на лицу мјеста би се оградио од Додикових изјава и тиме ставио тачку на Додикове маштарије !

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

20.11.2017 08:36

@ Вук Дан прије Бакировог "аутогола" Додик(г) је дао интервју за БГ Новости у којем "сања Републику Србију и Српску као једну државу". Много говори глупости у присуству предсједника Србије Александра Вучића који званично признаје територијални интегритет Босне и Херцеговине а не реагује на Додикове коментаре нити се дистанцира од њих. Можда је и Бакиру "пукао филм" и хтио је да пошаље поруку Вучићу, није тешко бити негативан. Са друге стране Србија је под притиском да призна Косово а и пресуда Младићу је ових дана!!

Name

Аха

20.11.2017 07:57

Ма какав негативан став. Он несто рекао и да ви нисте реагирали било би позитивно. Да сте реагирали на неистине па хај али ви изврнете па нападнете другога. Аха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав миротворац

20.11.2017 08:01

Јест, а ти увијек само и једино спушташ тензије, рецимо кад изводиш војску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

20.11.2017 08:24

Иванићу,млатиш празну сламу,хеллион је у праву,све ми се мање свидјас.

Name

АР

20.11.2017 08:44

Кад се у Србији појави политицар који це бити толико храбар и искрен (а бити искрен политицар Је немогуце) да призна оно сто Је урадјено по босни уз велико уцесце Србије онда сигурно има да све иде на боље Иваницу за то треба да се борис да оперемо љагу са насег народа нисмо сви исти

Name

мики аустралија

20.11.2017 08:32

Само тако добарси цовек свакати вреди дуката свакатије ка његосева коју прозборис некате бог цува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мицкy

20.11.2017 09:12

Води га себи И кенгурима!!

Name

срб

20.11.2017 09:04

Инаце су нам вијести право позитивне тако и ова. Маните се висе супље, ко је веци србин. Имал иста паметније да понудите народима осим мрзње и глупих изјава које вртите у круг годинама а народ зиви све тезе и јадније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

20.11.2017 09:46

Подршка господину Иванићу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без коментара

20.11.2017 10:34

"Он поручује да грађани Србије и Српске могу бити мирни када је у питању Косово јер, како каже, док год је он у Председништву БиХ, од признавања Косова - нема ништа."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.11.2017 11:18

Једва цекам обавезујуци споразум Србије.