АБА: Звезда вида "евролигашке ране" у Задру!

Душан Алимпијевић и Никола Јовановић поручили да Црвена звезда мора да одигра пожртвовано и ангажовано како би славила на гостовању у Задру.

Кошарка 19.11.2017 | 18:30
АБА: Звезда вида "евролигашке ране" у Задру!
Београд, Атина, Истанбул, Загреб, па Задар.

Кошаркаши Црвене звезде мтс су у суботу увече допутовали у Задар, где их у понедељак очекује меч 9. кола АБА лиге са истоименом хрватском екипом, против које ће играчи Душана Алимпијевића покушати да "залече евролигашке ране".

Звезда у овај дуел улази као апсолутни фаворит, упркос томе што је у току "радне" недеље претрпела два тешка пораза у Евролиги - од ЦСКА и Олимпијакоса идентичним резултатом (85:59).

Алимпијевић је упозорио да без обзира на чињеницу да Задар има свега три победе у досадашњем делу сезоне његове играче очекује "нимало лак посао", те да се ради о тиму који је посебно неугодан када игра пред својим навијачима у граду са дугом кошаркашком историјом.

"Чињеница је да је иза нас тешка недеља са две евролигашке утакмице које нисмо одиграли добро, али овај меч против Задра морамо да одиграмо ангажовано, борбено и да покажемо квалитет и игру која нас је красила у већини мечева у АБА лиги ове сезоне. Након тога следи пауза у АБА лиги, која ће нам добро доћи, јер настављамо у истом ритму у Евролиги", навео је тренер црвено-белих и додао да су сви играчи спремни, а да ће одлуку о томе којих 12 ће послати на паркет - донети уочи сусрета на паркету дворане "Крешимир Ћосић".

Млади центар Никола Јовановић, који је одиграо веома добро против Олимпијакоса у Пиреју, поновио је речи свог тренера - "борбеност и ангажованост".

"Неугодно гостовање у Задру, против екипе која пред својим навијачима увек одигра максимално ангажовано и борбено. Зато на ту агресивност која их краси у њиховој дворани, морамо да одиграмо и одговоримо истом мером: борбено, ангажовано, и да одиграмо тимски. Ако буде тако, можемо да се надамо повољном исходу, што је наш циљ, нови бодови пред двонедељну паузу у регионалном шампионату, која ће нам добро доћи јер је распоред тежак", рекао је Јовановић.

Утакмица Задар – Црвена звезда мтс игра се у понедељак од 18 часова, уз директан пренос на ТВ Арена Спорт 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар