ФИБА ће осигурати играче током квалификација!

"Заштита кошаркаша и кошаркашица је наш приоритет", порука је из светске "куће кошарке".

Кошарка 20.11.2017 | 18:30
ФИБА ће осигурати играче током квалификација!
Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) најавила је и извела важну новину, којом планира да заштити играче који наступају за репрезентацију, али и њихове клубове.

Нови, унапређени пројекат званично је потврђен у суботу, на седници Изврног комитета ФИБА. О чему се ради?

ФИБА је најавила да ће платити осигурање које ће "покрити" кошаркаше и кошаркашице које наступају за сениорске репрезентације, као и за оне који наступају у селекцијама до 17, 18, 19 и 20 година.

"ФИБА ће моћи да плати компензацију клубовима за играче који се повреде током игара за репрезентацију. Износ ће бити одређен на основу њихових плата и дана које ће изгубити. Уз то, клуб ће добити компензацију ФИБА за трошкове лечења током боравка играча у репрезентацији", објашњено је.

Према најави, ово осигурање биће плаћано већ од новембарских утакмица квалификација мушких "А" селекција за Светско првенство 2019.

"Озбедивши 'покривање' свих ФИБА догађаја, а не само оних који се одржавају током лета, овај систем ће испунити потребе играча и током новог ФИБА календара", поручено је из Швајцарске, уз објашњење да је овај пројекат остварен у сарадњи са компанијом "Арцх Инсуранце Цомпанy".

"Ово је сјајна вест за играче, који су најважнији људи у кошарци", рекао је генерални секретар ФИБА Патрик Бауман.

"ФИБА је заштиту играча поставила као приоритет и даће све за националне тимове. Уз овај систем, они неће морати да брину за финансијске последице повреда које би их избациле из игре. Такође, усвојено поштује интересе клубова који дозвољавају играчима да играју за репрезентације", додао је Немац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар