Поништен конкурс за директоре

Надзорни одбор ЈП "Путеви РС" поништио је конкурс за избор директора и два извршна директора за економско-финансијске и техничке послове у овом предузећу.

Република Српска 18.11.2017 | 07:30
Поништен конкурс за директоре
Конкурс је поништен у петак због наводних техничких грешака у вези са датумима и роковима у конкурсу. Међутим, према незваничним информацијама, ствар је у томе да још на политичком нивоу нису договорени детаљи у вези с тим именовањима.

Стојан Лазаревић, предсједник Надзорног одбора "Путева РС", потврдио је да је поништен конкурс, истичући да нису створени услови за његово спровођење.

"Размотрили смо све околности и одлучили да поништимо конкурс. Када се створе услови за избор, конкурс ће бити поновљен", рекао је Лазаревић.

Како незванично сазнајемо, на сједници Надзорног одбора "Путева РС" било је ријечи и о проблемима између "Путева РС" и "Нискоградње Марјановић" из Приједора, и то због посла одржавања регионалних и магистралних путева приједорске регије, вриједног 26 милиона КМ.

Овај посао, односно тендер, због жалбе "Нискоградње Марјановић" поништила је Канцеларија за разматрање жалби, због чега су "Путеви РС" били принуђени да по трећи пут расписују нови конкурс.

"Нискоградња Марјановић" за овај посао понудила је 12 милиона КМ нижу цијену него што су нудиле фирме "Козарапутеви" и "Приједорпутеви", међутим то није било довољно да се посао ипак додијели њима. Због свега овога, против Ненада Нешића, в.д. директора "Путева РС", руководство фирме "Нискоградња Марјановић" поднијело је неколико кривичних пријава, а занимљиво је да су и Нешић и Горан Марјановић, власник "Нискоградње Марјановић", блиски ДНС-у.

Поред кривичних пријава, Марјановић је у неколико наврата писао и Надзорном одбору "Путева РС", који је у петак закључио да све информације у вези с тендером треба да траже од Управе "Путева РС" јер они расписује тендере, а не Надзорни одбор.

Што се тиче Управе, иако је конкурс за избор директора и два извршна директора поништен, највише шансе на њему имаће управо Нешић, док ће, како ствари сада стоје, у фотељама извршних директора за техничке и економско-финансијске послове, по свему судећи, остати Душко Гојић и Љиљана Деспотовић, који су тренутно у мандату в.д. Занимљиво је да је управо због Гојића Влада РС промијенила Статут "Путева РС", јер он првобитно није испуњавао услове за ту функцију.

(Независне новине) 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Драганче

18.11.2017 07:52

Зашто се расписује конкурс ако је политички договор важнији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада

18.11.2017 08:07

чека се да прође Будзет онда Додику висе не требс нико и Путеве РС враца Снсд. Павицу неце одговарати да руси Владу РС тада

Name

Гојић

18.11.2017 08:23

Треба ускладити услове да ја са вишом кожарско-текстилном школом будем технички директор "правим али неподобним" дипл.инг. грађевинарства

Name

Месар

18.11.2017 08:44

Људи брзе прилагодили смо да и музицка скола одговара за конкурс Гојиц ко луд хода прво му измакло мјесто директора путева и сад неце бити техницки једино да поцне радити у некој пекари добар је технолог

Name

Ре Драганче

18.11.2017 09:25

Политичари и не крију којој партији припада неко мјесто. Зато је конкурсе бесмислено расписивати.

Name

РЕ ГАЈИЋ

18.11.2017 11:30

Нама треба текстилац као технички директор путева јер је Додик буквално схватио иницијативу кинеског председника "пут свиле" па је кандидовао текстилца.

Name

Ууууу

18.11.2017 08:11

Овај конкурс Нешић наштимао за себе , па ко нормалан може поставити такву будалу као Нешић за генералног директора тако битног предузећа , Тај Нешић се мора под хитно процесуирати да се види да ли је тачно што медији данима преносе и о чему је упозната сва јавоност Републике СРПСКЕ, и каквом се криминалу ради, , на конкурс се морају пријавити људи из струке !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРИЛО ПРИНЦИП

18.11.2017 09:11

Несица за директора ! Цовјек је успјесан полицајац, приватник , политицар, засто не и директор ! Такви требају да НАМ оци отворе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гаврило принцип

18.11.2017 09:22

Ти си иста будалетина као и Нешић , А можда је ово и Нешић написао , ужас

Name

Ненад

18.11.2017 09:31

Само да не стигну ови са приватних факултета. Власници тих факултета криминалци из времена приватизације и неписмени олош. Платиш и додјес по диплому. А студенти који студирају су имали по неколико јединица у средњој школи. Која шпрдачина...

Name

Питање

18.11.2017 10:00

Ста би са конкурсима за избор директор Центра за социјални рад Лактаси и и директора Туристицке организације опстине Лактаси?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неда

18.11.2017 10:52

Сигурно је и тај Нешић неки текстилац као и овај технички ,ако има смјер за конац...толико је у тим Путевима све замрсио да нико неће моћи одмрсити. Нису то његови гранапи..да истјерује раднике и урла...Наша посла ..Зна ли неко какву диплому има..шта је завршио..зна ли језике..колико је информатички образован...мени се чини како пишете тај је само за первртање столова..урлање..тако се понашају незналице ..страх од образованих људи...Тај је залутао медју инжењере....Нека надлежни загребу мало по дубини...Откад је у тим Путевима стално медији брује..о неким проблемима и његовом незнању и неслалажењу.. ...колико мисле да га држе ту ..док неко не настрада од хрмпалије..Ту смо ..гдје смо то све личи на наша посла... Паметни кофере у руке..а нек Нешићи урушавају Јавна предузећа..Никад нећемо напријед..са оваким..КАДРОВАЊЕМ...Нек нас Бог драги чува од оваквих незналица , тешких примитиваца..ништа горе него са необразованим имати посла...то је Нешић..ето директора Јавног предузећа..то смо Ми....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр Несиц

18.11.2017 11:12

несиц је магистар правних и економ наука. одавно је магастрирао

Name

Ре мр несиц

18.11.2017 14:52

Нека је али си заборавио да је лопов и криминалац и није стручан за то мјесто !!! У путевима треба да је директор дипломирани инжењер грађевине или саобраћаја а не ови квази правник Нешић и текстилац Гојиц , имаш ли имало мозга !!! Треба ли ти цртати да о коме се ради о рекеташу и лопову , сад се у јавности шпекулише да га Додик подржава то је дно --дна ако је истина!!!!

Name

Мр несиц

18.11.2017 11:10

Ало ботови, Несиц је магастрирао

ОДГОВОРИТЕ
Name

закон

19.11.2017 12:28

Гдје у Чекрчићима?

Name

Цезар

18.11.2017 12:37

Момци немате ви појма о потребној струцној спреми за директоре у Републици Српској. Интелектуално морате бити дно дна и дипломирани криминалац. И морате пристати бити у организованом криминалу, а не радити сам. Тад мозете бити директор.

ОДГОВОРИТЕ