МОК: Одлука о руским спортистима 5. децембра

Међународни олимпијски комитет саопштио је да ће 5. децембра бити донета одлука о томе да ли ће руски спортисти учествовати на ЗОИ у Пјонгчангу 2018. године.

Остали спортови 21.11.2017 | 09:30
МОК: Одлука о руским спортистима 5. децембра
Руски спортисти се суочавају са забраном учешћа на Играма у Јужној Кореји од 9. до 25. фебруара 2018. године, што би била казна за допинг на Играма у Сочију 2014. године.

МОК је навео да ће одлуку у вези са учешћем руских олимпијаца донети Извршни одбор 5. децембра на састанку у Лозани, а да ће је саопштити председник Томас Бах на конференцији за новинаре.

Бах је раније критиковао спортске званичнике који позивају на потпуну суспензију Русије, јер би то значило да не би могли да се такмиче ни спортисти који су испунили строжије критеријуме допинг контроле.

Руски председник Владимир Путин изјавио је да би било "понижавајуће" за спортисте његове земље да учествују на Зимским олимпијским играма као неутрални такмичари и да им се ускрати њихова национална застава и химна.

Председник Медјународног параолимпијског комитета (МПК) Ендру Парсонс је раније овог месеца најавио да ће одлука о учешћу руских параолимпијаца на Зимским параолимпијским играма у Пјонгчангу бити донета до краја године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар