ЕЛ: ОЛY као ЦСКА, "потоп" Звезде у Пиреју!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у осмом колу Евролиге од Олимпијакоса - 85:59.  Не може се овако против Олимпијакоса! Црвено-бели из Пиреја дошли до лаке победе над Црвеном звездом - 26 разлике!

Кошарка 17.11.2017 | 22:20
ЕЛ: ОЛY као ЦСКА, "потоп" Звезде у Пиреју!
Црвено-бели су доживели нови тежак пораз, а занимљиво је да су поражени истим резултатом као пред два дана, у Београду против ЦСКА.

Ово је био четврти везани пораз екипе Душана Алимпијевића и после осам кола Београђани имају скор 2-6.

У дворани Мира и пријатељства домаћин је од самог старта поставио темпо и убрзо стекао двоцифрену предност.

Иако се Звезда вратила у другом кварталу и смањила дефицит, домаћини су, пре свега тројкама Брајана Робертса поново имали велику предност - 47:37.

У наставку меча, Олимпијакос је наставио са одличном игром, док тима Душана Алимпијевића није пронашла решење да заустави нападе противника.

Меч је накратко прекинут у 26. минуту због сузавца, али је убрзо настављен.

Како се крај проближавао тако су домаћини деловали сигурније, а и расла је резултатска предност.

Грчки тим је уписао шесту победу, а до тријумфа их је предводио Холис Томпсон са 14 кпшева, а сјајну партију забележио је Никола Милутинов са 13 поена и 12 ухваћених лопти.

У Звезди се истакао Рочести са 20 кошева. Перо Антић је уписао девет, а Никола Јовановић осам поена.

Црвена звезда је морала да направи мало чудо да би славила у Атини против Олимпијакоса, али такве појаве се не догађају често. Објективно, тим из Пиреја је јачи, традиционално не одговара београдским црвено-белима, по свим параметрима је био фаворит и то је претворио у реалност победом од 85:59.

Звезда је била сигурно мало и уморна од пута, играла је два меча у три дана, али све то пада у воду и не сме да буде оправдање. Видело се да тим Душана Алимпијевића живи од тројки и да је то главно оружје у нападу. Ако тројке иду - Звезда има шансе. Ако то не иде - Звезда губи. Тако је било и овога пута. С тим што је и шут за два био много лош.

И плус на то танка одбрана Звезде која је пуцала пред нападима домаћег састава који је овај меч играо на укљученом "темпомату". Онолико колико је довољно да предност буде на двоцифреној разлици.

Тако је Звезда уписала и други пораз после меча са ЦСКА. Очекивано. Није било реално да против овако два јака тима Звезда може да учини нешто више.

Тејлор Рочести (20 поена) је убацио оно његово, Антић устрелио понеку тројку, Јовановићмало искочио у односу на стандардне игре, али све је то било млако и неубедљиво против Олимпијакоса који ће ове сезоне напасти Фајнал фор.

Звездин шут на овом мечу - за 11/33 два, 8/26 за три. Само седам шутева више за два него за три. Занимљиво.

Звезда је на почетку меча имала велике проблеме са Николом Милутиновим зато што је српски кошаркаш својим габаритом лако долазио у ситуације да поентира и закуцава. Док јеМатијас Лесор био у одбрани Звезда је имала проблеме са Милутиновим (врло брзо стигао до седам поена), али се то мало променило уласком Пера Антића.

Антић је не само мало дотегао одбрану, већ је и добрим шутем и с две тројке држао Звезду у игри, а на то се потом надовезао Тејлор Рочести.

Један од најкориснијих играча у Евролиги вукао је Звезду свим силама, у једном моменту током првог полувремена имао је проценат од 3/4 за три поена о то је држало црвено-беле (који су на овом мечу били у плавом) у егалу. Треба истаћи и да је Јовановић мало унео енергије под кош када је имао прилику.

Минус је била премекана одбрана у појединим моментима, а у нападу се практично Звезда ослањала на тројке, где су до краја првог полувремена допринели Антић, Фелдин. Али је све то било довољно само за 10 минута заостатка (47:37).

У наставку је било видно да Олимпијакос има велику доминацију под кошем и да колико год машио увек може то да исправи скоком у нападу. Јоргос Принтезис је показао класу у неколико наврата, па је грчки састав и без Василиса Спанулиса држао предност изнад 10 разлике.

У трећој деоници догодио се непријатан детаљ када се код клупе Звезде појавио сузавац (димна бомба?), па се догодио и прекид. Чудно, с обзиром на пријатељске односе два клуба. Потом се са трибина чуло и "Ивковић Марко", а потом су уследиле овације Перу Антићу.

Наставило се у мирном тону, некако је све било меланхолично, Звезда је била на скоро 20 поена заостатка и свима је било јасно да само треба да прође још 10 минута игре да се утакмица заврши.

Питање победника ни у једном моменту није долазило у питање. Танко издање Звезде.

ЕВРОЛИГА: Олимпијакос - Црвена звезда 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10)

Дворана: Мира и пријатељства
Гледалаца: 7.000
Судије: Перез Перез, Замојски, Роси

ОЛИМПИЈАКОС: Меклин 9, Толиопулос, Папапетру 11, Аграванис 3, Милутинов 13п, 12ск, Стрелнијекс 9, Принтезис 9, Папаниколау 5, Манцарис 6, Робертс 6, Вилтјер, Томпсон 14.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ, Радичевић 2, Дангубић 3, Лазић, Антић 9, Добрић 4, Фелдин 6, Апић, Рочести 20, 1ас, Лесор 1, Јовановић 8п, 5ск, Бјелица 6

ЕВРОЛИГА - 8. КОЛО

Четвртак

Химки - Макаби 69:77
/Швед 21 - Џексон 19/

Ефес - Панатинаикос 81:82
/Мотум 21 - Калатес 29/

Жалгирис - Басконија 77:97
/Јанкунас 20 - Шенгелија 19/

Реал Мадрид - Уникаха 89:57
/Керол 17 - Милосављевић 10/

Петак

ЦСКА - Фенербахче 93:95
/Родригез 20 - Весели 31/

Олимпијакос - Црвена звезда 85:59
/Томпсон 14 - Рочести 20/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар