Тројац производи сталне тензије

"Спецификум Милорада Додика и Бакира Изетбеговића јесте да производе конфликте а то у своме дневом политичком вокабулару користи и Драган Човић. Тај тројац у континуитету производи тензије које имају дневно-политичку основу а иза се крију наводно национални интереси групација које представљају а у суштини сва та реторика је потпуно празна и мислим да је сваком човјеку пуна капа таквих квалификација", казао је Чавић говорећи о посљедњим изјавама лидера које су произвеле буру реакција у јавности.

Република Српска 17.11.2017 | 21:25
Тројац производи сталне тензије
Они су према томе морали да одлуку о референдуму ставе ван снаге и то се прије пар дана и десило у НСРС, а разлог је снажно противљење Европске комисије и озбиљне пријетње санкцијама, што је на крају и сам Додик рекао у једном интервјуу који је дао истог оног дана када сам ја објавио да крећемо у иницијативу да се одлука објави. Он је тада рекао - Чавић је изгубио потпуни контакт са реалношћу, има нешто што се не може урадити, јер када би провели референдум Република Српска би била изложена потпуној изолацији - па то сам ја говорио у самој расправи у НСРС", казао је за ТВ1 предсједник НДП-а Драган Чавић.

"Спецификум Милорада Додика и Бакира Изетбеговића јесте да производе конфликте а то у своме дневом политичком вокабулару користи и Драган Човић. Тај тројац у континуитету производи тензије које имају дневно-политичку основу а иза се крију наводно национални интереси групација које представљају а у суштини сва та реторика је потпуно празна и мислим да је сваком човјеку пуна капа таквих квалификација", казао је Чавић говорећи о посљедњим изјавама лидера које су произвеле буру реакција у јавности.

Он је говорећи о неодржавању сједнице Парламента БиХ казао да због онаквих изјава и догађаја не смије да испашта рад ниједне институције иако неки због својих изборних потреба призивају такву врсту понашања.

Казао је да је став Драгана Човића и Бакира Изетбеговића према питању признања Косова поптуно идентичан, али истовремено обојица констатују да је то немогуће реализовати уколико сагланост не даје трећи члан Предсједништва.

Коментаришући позиве на повлачење српских представника у институцијама БиХ од стране власти РС-а, Чавић је казао да ће таквих позива до избора бити још више.

"Покушава се направити једна врста стереотипа на чему раде режимски медији и неки аналитичари, који понављају као папагаји сваки дан - Бакирови Срби, издајници, страни плаћеници, сорошеви стипендисти за обојене револуције - то сваки дан трује политичку атмосферу у РС-у, и та харанга не престаје", навео је Чавић.

Чавић је говорећи о укидању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ у РС казао да је то незабиљежен случај у правној пракси - да скупштина донесе одлуку а да Службени гласник спријечи ступање на снагу такве одлуке јер све одлуке Народне скупштине по закону ступају на снагу осмог дана од објављивања у Службеном гласнику.

"Они су према томе морали да одлуку о референдуму ставе ван снаге и то се прије пар дана и десило у НСРС а разлог је снажно противљење Европске комисије и озбиљне пријетње санкцијама, што је на крају и сам Додик рекао у једном интервју који је дао истог оног дана када сам ја објавио да крећемо у иницијативу да се одлука објави. Он је тада рекао - Чавић је изгубио потпуни контакт са реалношћу, има нешто што се не може урадити, јер када би провели референдум Република Српска би била изложена потпуној изолацији - па то сам ја говорио у самој расправи у НСРС", рекао Чавић.

Додаје да је тад екплицитно поручио да власти РС-а то никада неће провести, нити имају услове за провођење тога нити то може имати икаквог ефекта.

"Казао сам да ће морати да ураде само једну ствар, да пониште одлуку, и поништили су је. То је два пута политичка капитулација на исту тему. Изгледа да понављање није мајка знања за људе из СНСД-а", рекао је Чавић.

Он је у Дневнику ТВ1 појаснио због чега је одбио позив на састанак од стране Вијећа за проведбу мира.

"Рекао сам да је потпуно бесмислено јер долазе представници странака парламентарне већине која не постоји и о чему би могли да причамо и шта би могли да кажемо. Нисмо у стању да се окупимо пуних годину дана а раније смо имали пет до шест састанака годишње, међутим та пракса је прекинута", рекао је Чавић.

Додао је да такав став нема везе са честим СНСД-овим оптужбама на његов рачун и да није тиме изнуђен нити условљен, подцртавши да је бесмислено да лидере странака окупља Валентин Инзко ако се они сами не могу окупити.

(Вијести)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

перспектива

17.11.2017 20:43

Ста мислите да је на власти неко ко хоце, неко ко зна? Овако имамо брабоњак дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

17.11.2017 21:17

Нема таквог.

Name

борац

18.11.2017 04:33

Требали би увести из нормални свијетова и били би сретна и богата земља а били би нам много јефтинији од наси мафија.

Name

цава

17.11.2017 21:04

Цава па и ти си био на власти па ниста???? Дајте људи пустите младјим људима ста вам је висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

17.11.2017 21:33

Еј, тад је био СДС а сад је НДП то ти је разлика ко небо и земља. Хихихихахахахохохо.

Name

Брљак

17.11.2017 21:45

Само с... Ко фока како му не досади бити губитник цијели зивот.

Name

МИЛАН

17.11.2017 22:16

Да само ти млади опструису погубне изборе за све,била би друга прица.Али,власти су приграбиле и младе и синдикат и залосне пензиинере и манипулисе и манипулисаце и од следецих избора!Увек це они бити на власти. До када,изгледа да је ово наса судбина!Када ово казем,мислим на власт и оне који хоце власт!Ту је знак једнакости.Не треба се заваравати да це бити боље.Неце,верујте.Понављам,неко је анатемисао овај слуђени народ и нема промена.Они се "хране" народом,најбоља њихова храна.То су до перфекције одрадили за ове 22 године.Теско,теско је овом народу.Једино у овом амбијенту могу се извуци млађи,који имају сансу да оду негде, где це моци да се доказу и зиве и раде као сваки нормалан цовек.Овде је пакао,идите и будите срецни,ваљда це некада и овде да сунце поцети да сија!Када би ово Сантиц видео,многе би своје песме "протерао"у заборав!

Name

Рр

18.11.2017 02:47

Али цавицу Пуна нам је глава и тебе

Name

Роле

18.11.2017 02:49

Како то а у коалицији сте СА бакиром

Name

Андрејевиц

17.11.2017 21:40

Нека си ти Крсту ставио да представља Бања Луку. И оцекујес побједу. ццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.11.2017 21:51

Волио бих да мозете несто уцинити али сте превисе млаки...Упорно насједате на Додикову игру и ту нема успјеха. Само окрет од 180 степени и одлуцност, мозе донијети успјех!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2017 11:39

За то мора обезбедит подрску народа у вецини ал ин зна да нем ни цетвртину а камоли вецину

Name

рики

18.11.2017 03:16

Па ста цекате тразите од народа потписе са којима би захтјевали од високог представника да смјени ту тројицу Мафијаса ,јер кад имате потписе градјана онда и он има подрску и изговор о њиховој смјени ,а не само галамите около без везе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема овдје напредка

18.11.2017 10:45

Да би било које промјене се направиле које би повукле РС из живог блата треба много зртвовати.А ту жртву у РС нико није спреман платити. Зато ће се и даље наставит са тоњењем до судњег дана . Сви знају гдје и у чему лези зец али се то дебело крије па се теме попут Косова, Бакира.... вјешто Искористе да би се лопта пребацила на другу страну. И тако све у круг. Политика се мјеса у економију а економија у политику врло мало. Једино се на овим просторима ратује због политике а не због економије! Свугдје у свијету је обрнуто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.11.2017 10:49

ПОЗДРАВ ЧАВИЋУ КОЈИ ПРИЈЕ НЕ ГО ШТО НЕ ШТО КАЖЕ ДОБРО ПРОУЧИ МАТЕРИЈУ.КОД НАС У РС МОГУ ЛИЧНО ДА СЛУШАМ ДОБРЕ ЕКОНОМИСТЕ КОЈИ СУ ПОСВЕЋЕНИ ОНОМЕ ШТА СУ УЧИЛИ НАРАВНО И ШИРЕ ЗНАЊЕ .ХАЛО НАРОДЕ ЧОВЈЕК ЈЕ БИО ПРЕСЈЕДНИК У НАЈГОРА ВРЕМЕНА СВЕ ИХ ДРЖИ У ШАЦИ ПО ЗНАЊУ НИШТА МУ НИЈЕ СТРАНО.ДОКАЗИ СУ МУ НАЈЈАЧЕ ОРУЖЈЕ СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ