Венгер: Ако не побиједите, све ћу вас побити!

Дерби северног Лондона између Тоттенхама и Арсенала игра се у суботу, а менаџер 'Тобџија' сматра да ће његов тим разуверити критичаре.

Фудбал 17.11.2017 | 19:45
Венгер: Ако не побиједите, све ћу вас побити!
Француз је изнео један од кључних проблема Арсенала за којег наступају играчи који немају једнаку страст према клубу као њихови претходници.

Управо о томе говорила је Арсеналова легенда Ли Диксон који је испричао како су га пре његове прве утакмице против Тотенхема суиграчи претили уколико дође до пораза на дербију северног Лондона. О томе је и говорио Венгер пред утакмицу с 'Певцима'.

"Ли Дин је врло страствена особа па ме не чуди што је и о овој теми причао у том тону. Ипак, чини ми се, ако је то једини начин за менталну припрему пред утакмицу, онда је најбоље да кажем играчима: Ако не победите, све ћу вас побити! Бићете смакнути", рекао је Венгер који у мотивацији играча радије користи мање агресивне методе:

"Не чини ми се исправним вешати људе на зидове и тако их покушати мотивисати Треба пронаћи другачији начин, то је тешко, али у том је тајна побеђивања. Треба балансирати између самопоуздања и притиска, опуштености и тензије, а код сваког играча реакција ће бити другачија, као и сваке екипе. Зато је важно прилагођавање менталитету екипи и појединаца."

Венгер је упитан из критике које су све чешће упућене на његову адресу, посебно након прошле сезоне где је Арсенал пропустио да се пласира у Лигу шампиона.

"Освојили смо ФА куп и имали 75 бодова на крају па мислим да можемо рећи да је сезона била успешна, иако смо по први пута остали без Лиге шампиона. Увек о нама доносе неке коначне пресуде, али у животу се све стално мења и ништа није коначно. Зато ћемо нашим наступима променити мишљење које људи имају о нама, почевши са утакмицом против Тотенхема", закључио је менаџер 'Тобџија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар