Вијест која ће свакоме измамити осмјех!

Шапекоенсе је изборио опстанак у елитном рангу бразилског фудбала, нешто мање од годину након трагичне авионске несреће у којој су погинула 22 фудбалера и 23 члана тренерског и клупског особља.

Фудбал 17.11.2017 | 18:45
Вијест која ће свакоме измамити осмјех!
Биланс трагичне авионске несреће, која се догодила 28. новембра 2016. године када је путнички авион са 77 људи пао у близини Медељина, био је 71 погинула особа.

Већина страдалих били су фудбалери и чланови стручног штаба фудбалског клуба из Бразила - Шапекоенсе. Клуб је после трагедије морао да крене испочетка и стоври нови тим, а вођен позитивним мислима, успео је да три кола пре краја сезоне стигне до великог резултата - опстанка у најјачем рангу бразилског фудбала!

Занимљиво клубу из Шапека био је понуђен имунитет од испадања, али је таква понуда одбијена и поштено на спортском терену остварен велики успех.

У ноћи између четвртка и петка, Шапекоенсе је на домаћем терену резултатом 2:1 савладао Виторију и теоретски три кола пре краја Серије А осигурао опстанак. После 20 минута игре Шапе је имао гол заостатка, јер је госте у вођство довео Давид. Ипак, пет минута касније изједначио је Артур, а победоносни погодак постигао је Тулио де Мело у 78. минуту. Алан Рушел, који је преживио авионску несрећи и ове сезоне уписао осам наступа, био је на клупи за резервне играче.

Видео снимак славља играча, стручног штаба и осталог особља у свлачионици након победе против Виторије постављен је на клупски Тwиттер профил, а за кратко време је постао веома гледан, док су клубу упућене честитке из целог света.

Осим што је осигурао опстанак Шапекоенсе у преостала три кола Серије А може остварити и пласман у Копа Судамерикану, такмичење које је трагично повезано са клубом. Наиме, авионска несрећа се догодила када је екипа путовала у Медељин на прву утакмицу финала Копа Судамерикане против колумбијског Атлетико Национала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар