Лоши резултати владе и скупштине

Лоши резултати и у првих девет мјесеци ове године прате рад извршне и законодавне власти у Републици Српској.   Влада Српске је остварила најлошији резултат у посљедњих седам година. Ово су резултати истраживања Центра цивилних инцијатива,  јавлио је репортер БН телевизије.

Република Српска 17.11.2017 | 16:25
Лоши резултати владе и скупштине
Према истраживању Центара цивилних инцијатива, законодавна власт није одржала ниједну посебну сједницу о питањима важним за живот грађана.

За лоше резултате скупштине одговорна је извршна власт, саопштили су из ЦЦИ.

-Умјесто оставки министара код којих су утврђене неправилности у раду, оставку су под притиском морали да поднесу главни ревизор и његов замјеник, констатовано је у извјештају Центра цивилних инцијатива.

Извршна власт у Републици Српској није поправила своју продуктивност.

"Влада Српске је остварила најлошији резултат у посљедњих седам година, када је ријеч о реализацији закона. Хронична неликвидност буџета и његова зависност о задуживању - забрињавају, оцијенили су у Центру цивилних иницијатива.

О лошим резултатима рада Народне скупштине говори мали број реализованих закона. Три мјесеца до краја године парламенту је остало да усвоји скоро три пута више закона него у првих девет мјесеци заједно. И даље највећи дио скупштинског буџета одлази на лична примања запослених - око 6,6 милиона марака.

Влада и Народна скупштина Српске треба да се фокусирају на кључне проблеме грађана и њихово рјешавање, а да престану давати свој допринос у дизању тензија у земљи, препорука је ЦЦИ-ја. Сматрају и да ревизорски извјештаји и заштита независних институција од политичких притисака треба што прије да се нађу на дневном реду скупштинских засједања.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бркиц-Бецирбеговиц

17.11.2017 16:54

Војна неутралност, изборна кампања, национализам и хускање референдумом.. с друге стране стандард опада, млади одлазе, привреда и здравство-два основна носаца друства- се урусава..Ова влада је свом народу непријатељска јер нема компетенција у било цему. Ако има нека неко наброји у цему? Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2017 18:13

Па ето иду избори народ ЦЕ рец јесул ови некакви експерти у праву ÖВП је прије нека багра косу они Јава организација КО ин плаца да СЕ зна знали БИ да је ÖВП обицна банда.