Отворен Сајам меса у Бијељини

На платоу фирме "Глобус" у Дворовима код Бијељине данас је отворен први Семберски сајам меса на ком је учешће узело око 30 произвођача меса и других производа.

Република Српска 17.11.2017 | 14:47
Отворен Сајам меса у Бијељини
Фирма "Глобус" организовала је први Сајам меса са жељом да се и широј јавности покаже чиме то све Семберија располаже и какве ресурсе има у сточарству и производњи меса.

“Намјера овог сајма је да ставимо акценат на актуелни производ, привредни продукт у Семберији а то је месо. Жеља нам је била да покажемо ширем окружењу да је месо из Семберије најквалитетније”, рекао је организатор сајма Миленко Зупур.

Сајам је подржала Градска управа Бијељине, као и Министарство трговине и туризма Републике Српске.

“Бијељина је још једном показала да може произвести веће количине меса, да може бити носилац развоја овог краја и да је производња здравог меса оно што људи раде овдје”, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да се у наредном периоду мора радити на томе да се ово што Семберија има претвори у једно богатство које ће бити понос Републике Српске.

Кулен, кобасице, чварци и не само то!

Гурмани и љубитељи доброг залогаја имали су прилику пробати најквалитетније производе произвођача меса из наше земље и региона.

А да уз укусан залогај иде салата, сир и пецива побринули су се пољопривредни произвођачи који су показали своје умијеће и задовољили сва чула.

Док се на штандовима налазило суво месо и други производи посјетиоци су осјетили мирис печеног бика али и роштиља који су вриједно припремали мајстори укусне кухиње.

Сви присутни су могли бесплатно дегустирати производе,а сложили су се да је овакав сајам требало и раније организовати. Сајам меса ће трајати три дана.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РО

17.11.2017 14:20

Јесу ли им радници сви пријављени ? Ту има на 100-тине радника на црно а глуме газде ? Е моја РС тужна и јадна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

17.11.2017 16:29

Ко је овдје луд?Код нас у РС је 70%непријављених радника а 30% је пријављено на минималац.Гдје си дрзаво?

Name

зика

17.11.2017 18:45

Није цудо сто су радници на црно, јер газде имају своје пиуне у политици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атр

18.11.2017 08:30

Нема хране без Таране.

ОДГОВОРИТЕ