Величковић: Да не заборавимо чији дрес носимо!

Капитен Партизана Новица Величковић рекао је да његови саиграчи и он у предстојећој утакмици против Олимпије не смеју да забораве чији дрес носе.  Новица: На Олимпију као да нам живот зависи! Партизан у мечу 9. кола АБА лиге (субота, 19. 00) дочекује екипу која му је у претходне три сезоне била крајње неугодан ривал и код куће и у гостима.

Кошарка 17.11.2017 | 15:15
Величковић: Да не заборавимо чији дрес носимо!
"Очекује нас последњи меч пред репрезентативну паузу и од његовог исхода много зависи у каквом ћемо расположењу провести наредне две недеље. Сви ми који сутра изађемо на терен, не смемо ни једне секунде да заборавимо чији дрес носимо и за колико верних навијача се боримо", рекао је Величковић за сајт клуба.

Кошаркаши Партизана дочекаће сутра словеначку Олимпију у утакмици деветог кола АБА лиге.

"Од мене као најстаријег, па до Пецарског који је најмлађи, сви треба да знамо да не постоји 'лако ћемо', и да за сваку лопту морамо да гриземо као да нам од ње живот зависи. Ако покажемо борбеност која мора да буде заштитни знак играча Партизана, знамо да ће и публика да нас носи до победе", рекао је Величковић.

Црно-бели после осам одиграних кола у регионалном такмичењу има пет победа и три пораза, док Олимпија има скор 3/5.

"Сутрашња утакмица је веома важна за нас да се мало психолошки дигнемо. Очекујем да затегнемо одбрану и да будемо много бољи. Веома је важно да пред ову паузу пресечемо добром игром, добром одбраном и добрим контранападима", рекао је тренер Партизана Мирослав Николић.



Партизану је првих месец и по нове сезоне прошло у смењивању ружних и лепих тренутака. Мирослав Николић и његови изабраници нису дозволили да "потону", али нису успели ни да направе континуитет добрих игара и победа.

На неки начин најгорчу "пилулу" попили су у уторак, када их је Алба у дворани "Александар Николић" добила са 16 поена разлике.

Председник клуба Остоја Мијаиловић реаговао је ванредном конференцијом за медије, на којој је пружио пуну подршку шефу стручног штаба, а неколико сати касније саопштено је да је због недисциплине суспендован Самардо Семјуелс.

Како ће на све то реаговати остатак тима, сазнаћемо у суботу од 20 часова, када се у оквиру 9. кола АБА лиге буду састали Партизан (скор 5-3) и Олимпија (3-5), са којом последњих година редовно игра 1:1 у регионалном такмичењу.

"Очекује нас последњи меч пред репрезентативну паузу и од његовог исхода много зависи у каквом ћемо расположењу провести наредне две недеље", указао је Новица Величковић на важност предстојећег окршаја.

"Сви ми који изађемо на терен, не смемо ни секунде да заборавимо чији дрес носимо и за колико верних навијача се боримо. Од мене као најстаријег, па до Пецарског који је најмлађи, сви треба да знамо да не постоји 'лако ћемо' и да за сваку лопту морамо да гриземо као да нам од ње живот зависи. Ако покажемо борбеност која мора да буде заштитни знак играча Партизана, знамо да ће и публика да нас носи до победе", поручио је капитен.

Претходна три меча црно-белих и "змајчека" у Београду била су крајње драматична и Партизан их је решавао у своју корист тек у последњим минутима, па и последњим секундама.

Прошле сезоне је "преломио" Вања Маринковић тројком (86:85 после продужетка), претпрошле Џамар Вилсон (76:74), док је јануара 2015. било 81:74, али после 70:71 у 39. минуту.

Мирославу Николићу, који је против Албе био на мети дела публике, свакако би пријала једна мање стресна утакмица, за шта је неопходно да његови изабраници одиграју много чвршће и организованије у одбрани.

"Утакмица против Олимпије је веома важна за нас, да се мало психолошки дигнемо. Очекујем да 'затегнемо' одбрану и да будемо много бољи".

Утакмица између Партизана и Олимпије игра се у суботу од 19.00 у дворани "Александар Николић".

ПАРОВИ 9. КОЛА:

петак

ФМП - Мега 18.00

субота

Партизан - Олимпија 19.00
Цедевита - Морнар 21.00

недеља

Игокеа - Цибона 17.00
МЗТ - Будућност 19.00

понедељак

Задар - Црвена звезда 18.00

ТАБЕЛА: Будућност 7-1, Звезда 6-2, Цедевита 5-3, Партизан 5-3, ФМП 4-4, Морнар 4-4, Мега 3-5, Игокеа 3-5, Цибона 3-5, Олимпија 3-5, Задар 3-5, МЗТ 2-6.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар