Босна и Херцеговина и даље без селектора!

Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза Босне и Херцеговине на данашњој сједници у Зеници, након ШЕСТОЧАСОВНОГ засједања, нису донијели одлуку о именовању селектора фудбалске ”А” репрезентације БиХ. Одлука пролонгирана за 29. новембар.

Фудбал 17.11.2017 | 12:45
Босна и Херцеговина и даље без селектора!
Иако је било најава да би данас прије свих Мехо Кодро могао наслиједити Мехмеда Баждаревића то се није догодило већ ће чланови ”фудбалске владе” БиХ наставити активности око избора селектора у наредним данима.

Осим Кодре, до сада други и једини преостали кандидат за селектора је Амар Осим, о којем су разговарали данас на ИО ФС БиХ.

“Комисија за именовање селектора није фаворизовала ни Кодру ни Осима, тако да данас нисмо донијели одлуку о именовању селектора. Настављамо активности. Настојаћемо укључити још неке тренере као кандидате и вјерујем да ћемо селектора изабрати на наредној сједници Извршног одбора ФС БиХ заказаној за 29. новембра”, истакао је Милорад Софренић, потпредсједник ФС БиХ.

Потпредсједник ФС БиХ је потврдио да су приједлози Стручне комисије били Амар Осим и Мехо Кодро, али и да то не значи да неће неко трећи бити будући селектор БиХ.

"Засад су они најозбиљнији кандидат. Комисија је у свом извјештају навела с колико је људи ступила у контакт и листу је свела на та два кандидата", нагласио је Софренић.

На дневном реду сједнице ИО било је још тема. Софренић каже да се радило углавном о текућим стварима, али и да се разговарало о посјети Александра Чеферина, предсједника Европске фудбалске федерације (УЕФА), који ће у Сарајеву боравити 29. и 30. новембра.

"То је јако битна ствар. Предсједник УЕФА-е тешко може одвојити вријеме да обиђе све Савезе, али је одвојио времена да два дана проведе с нама у БиХ. Тада ћемо имати пуно садржајних и квалитетних разговора са Чеферином, прије свега о капиталним инвестицијама на подручју БиХ",нагласио је Софренић.

С обзиром да је селектору Мехмеду Баждаревићу с посљедњом квалификационом утакмицом за СП против Естоније у Талину истекао уговор, руководство Савеза одлучило је потражити његову замјену. 
Истина, нико у старту није одбацио могућност да и Баждаревић добије нову шансу, али то је мало вјероватно, јер с њим у периоду од посљедње сједнице ИО 19. октобра па до данас нико није обавио разговор. Тада је ИО формирао Стручну комисију у којој су Ивица Осим, Сеад Кајтаз, Душко Бајевић и Звјездан Мисимовић и задужио је да одабере кандидате за новог селектора и с њима обави разговоре.

Током “предизборне кампање“ спомињала су се и многа друга имена, а највише Роберт Просинечки и Славољуб Муслин. Ипак, обојица су се јавно захвалили на томе што су међу кандидатима, али и истакли да у овом тренутку нису заинтересовани за преузимање репрезентације БиХ.

Дакле, у игри су и даље Кодро и Осим, као најозбиљнији кандидати. Некада прослављени бх. фудбалер, који је на врхунцу каријере играо за Барселону, тренутно је тренер швајцарског друголигаша Сервета, а током тренерске каријере водио је још Фудбалски клуб Сарајево. Осим је највеће тренерске успјехе остварио са Жељезничаром с којим је освојио пет титула шампиона БиХ, четири Купа и један Суперкуп.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар