Паклен викенд - гореће Мадрид, Лондон, Рим, Напуљ!

Борба за Мундијал је иза нас, било је напето, неизвесно, драматично, али је то прошлост. Наставља се клупска сезона, а већ наредни викенд обећава спектакл.

Фудбал 17.11.2017 | 22:00
Паклен викенд - гореће Мадрид, Лондон, Рим, Напуљ!
У најјачих пет европских шампионата – Премијер лиги, ЛаЛиги, Серији А, Бундеслиги и Лиги 1 очекују нас четири велика окршаја.

У центру пажње биће пре свега велики мадридски дерби између Атлетика и Реала, први на новом стадиону "јорганџија" "Ванди Метрополитано".

У Енглеској је на програму дерби северног Лондона између Арсенала и Тотенхема, који би умногоме могао да усмери борбу за титулу. 

Ништа мање неће бити занимљиво на Апенинима, на програму је такође велики градски дерби омражених римаљама Роме и Лација, те окршај вечно зараћених сиромаха с југа (Наполи) и богаташа са север (Милан). 

У Бундеслиги је занимљиво гостовање Борусије код Штутгарта, те дуел Шалкеа и ХСВ, у Португалу се игра Куп, а у Русији шампион Спартак гостује Краснодару. Што се тиче окружења, велики дерби се игра у Словенији, Марибор дочекује Олимпију.

ЛаЛига

Атлетико Мадрид (4) – Реал Мадрид (3) 

Битка за Мадрид долази у невреме за оба тима. Атлетико јесте непоражен у последњих осам утакмица у свим такмичењима, али је тим Дијега Пабла Симеонеа био врло неубедљив, забележио је само две победе, а одолевао му је и азербејџански Карабаг у Лиги шампиона. 

С друге стране, Реал је изгубио два од последња три меча, штавише, Тотенхем је декласирао првака Европе на Вемблију. "Краљевски" клуб већ заостаје осам бодова за Барселоном, која делује импресивно у првом делу сезоне (10-1-0). 

Међутим, нису резултати највећи проблем на Сантјаго Бернабеуу, већ свлачионица. Већ недељама се прича о лошим односима између играча, а ових дана Реалу блиски дневник "Марка" пише да су у клинчу двојица кључних играча – капитен Серхио Рамос и најбољи стрелац Кристијано Роналдо. 

Роналдо је у великој голгетерској кризи, постигао је само један гол на седам лигашких мечева, јавно је критиковао и младе играче који нису успели да на прави начин надокнаде одлазак Хамеса Родригеса, Алвара Морате и Пепеа, па се опет спекулише о одласку Португалца из Мадрида.

ЛаЛига, 12. коло:

Ђирона – Реал Сосиједад
Хетафе – Алавес
Леганес – Барселона
Севиља – Селта
Атлетико – Реал
Малага – Депортиво
Лас Палмас – Леванте
Билбао – Виљареал
Еибар – Бетис

Премијер лига

Арсенал (6) – Тотенхем (3) 

А у Енглеској ће да кључа у престоници, и то у северном делу. Арсенал дочекује омраженог ривала Тотенхем који је много боље позициониран у Премијер лиги после првих 11 утакмица. 

"Спурси" су сјајно напредовали ка врху до гостовања на Олд Трафорду у претпрошлом колу, али су импресивном победом над Реал Мадридом у Лиги шампиона показали да ће и ове сезоне да јуре торфеј у Премијершипу. 

Најважније за "певце" је да се од повреде опоравио најбољи стрелац Хари Кејн, а мечу ће посебно да се радују због фантастичне форме свог плејмејкера Кристијана Ериксена који је пре неколико дана хет-триком покорио Даблин и одвео Данску на Мундијал. 

С друге стране, Арсенал игра по систему топло-хладно, али нема сумње да је Арсен Венгер максимално искористио репрезентативну паузу да повеже редове и размрда кључне играче који су имали проблема са повредама. 

Меч на Емиратима је врло важан за оба тима, јер другопласирани Манчестер јунајтед и седмопласирани Барнли дели свега осам бодова. Тотенхем је на +4 у односу на Арсенал, па ће "тобџије" бити под нешто већим притиском.

Премијер лига, 12. коло:

Арсенал – Тотенхем
Борнмут – Хадерсфилд
Барнли – Свонси
Кристал Палас – Евертон
Лестер – Кристал Палас
Ливерпул – Саутемптон
ВБА – Челси
Манчестер јунајтед – Њукасл
Вотфорд – Вест Хем
Брајтон – Стоук

Серија А

Рома (5) – Лацио (4)

Одавно римски дерби није имао толико значај за оба клуба, одавно уочи борбе за Олимпико Лацио није био испред Роме. Разлика јесте само један бод, али је у овом случају огромна.

"Небескоплави" играју сјајно ове сезоне, а налазе се у серији од девет узастопних победа. У дресу Лација посебно блистају двојица играча, Чиро Имобиле је први стрелац (14) и асистент (6) Серије А, док нови српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић почиње да привлачи пажњу највећих европских клубова својим спектакуларним наступима у везном реду.

С друге стране, ни Рома не може да се пожали на слабу форму, у серији је од четири победе, а између осталих је декласирала шампиона Енглеске Челси (3:0) у Лиги шампиона. Един Џеко је у солидној форми, а мотив више за "вучицу" је пораз од 3:1 у последњем дуелу са Лацијом крајем априла.

Ми ћемо уживати у међусобном окршају српских репрезентативаца, јер ће се Милинковић-Савићу супротставити искусни колега Александар Коларов, један од најбојих играча Роме ове сезоне, који се за разлику од Сергеја раније вратио са турнеје "Орлова" по Азији како би се одморио за овај дерби.

Наполи (1) – Милан (7)

Римски дерби ће бити увертира за судар југа и севера на Сан Паолу. Наполи као непоражени лидер (10-2-0) дочекује великана Милан, који је у кризи резултата и под великим притиском јер огроман уложени новац у трансфере није оправдан.

Милан већ два месеца није успео да добије два узастопна меча, а у Напуљ стиже након победе над Сасуолом. Од последњих осам "росонери" су добили смо две утакмице.

Осим тога, Милан није савладао Наполи од 2014. године, а на последњем гостовању је примио четири гола. Уколико се нешто слично понови, Винченцо Монтела ће вероватно да пакује кофере и "лети" са Сан Сира.

Ни Наполи није у импресивној форми у последње време, добио је такође само два али од последњих шест мечева, па му шампион Јувентус дише за вратом са само бодом заостатка, а наредног викенда "Стара дама" гостује Сампдорији.

Серија А, 13. коло:

Рома – Лацио
Наполи – Милан
Кротоне – Ђеноа
Беневето – Сасуоло
СПАЛ – Фиорентина
Торино – Кјево
Удинезе – Каљари
Интер – Аталанта
Верона – Болоња

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар