Кид довео Гарнета да подучава Баксе!

Од Милвоки Бакса се очекује да се у скоријој будућности можда боре и за НБА титулу, а у томе би могао да им помогне једна од највећих легенди лиге.

Кошарка 18.11.2017 | 13:30
Кид довео Гарнета да подучава Баксе!
Други пут у последњих годину дана Кевин Гарнет је био на тренингу тима из Висконсина, који са клупе предводи Џејсон Кид.

Легенда Минесота Тимбервулвса и Бостон Селтикса се пензионисао пре годину дана, али не може да живи без кошарке.

Углавном прати НБА као стручни консултант на америчким телезивијама, саветује Лос Анђелес Клиперсе, али своју страст једино може да задовољи само на паркету. 

Тако је ове недеље провео неко време на тренинзима Бакса, где је осим Адетокумбу делио савете из своје богаде каријере још Крису Милдтону и Тону Мејкеру. 

Адетокумбо се убрзо похвалио на Инстаграму да је тренирао са КГ, а уз слику на којој добија савет је цитирао НБА суперстара: "Не разуме свако о чему причам, али велику разумеју".

Адетокумбо спада у групу играча којих се плаши сваки противник и свака одбрана, али се од грчког "чудовишта" тек очекује доминација у НБА лиги.

Грк блиста ове сезоне и са просеком од 30,6 поена уз десет скокова, 4,6 асистенција, 1,9 блокада и 1,6 украдених лопти први је кандидат за признање најбољег играча (МВП).

Нема сумње да ће му рад са једним од најбољих крилних центара НБА лиге свих времена додатно помоћи да унапреди своје кошаркашке вештине.

Иако има 41 годину, Гарнет и даље приступа тренинзима као да му је 20, па младим "срндаћима" сигурно није било лако, посебно што се зна колико је захтеван ментор КГ.

"Чим је дошао прво нам је рекао да нас је гледао и одмах нагласио шта морамо да променимо, чега да се решимо у нашој игри. Ако је он издвојио време да гледа како играмо и дошао да нам помогне саветима, то је огромна ствар. Мораш да се концентришеш, обратиш максималну пажњу и радиш", импресиониран је тренингом са Гарнетом млади Мејкер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар