ДК: Амери стижу у Ниш, Зимоњић се нада и Новаку!

Меч првог кола Светске групе Дејвис купа 2018. године између Србије и САД одиграће се у Нишу 2-4. фебруара , саопштио је Тениски савез Србије (ТСС).

Тенис 17.11.2017 | 09:30
ДК: Амери стижу у Ниш, Зимоњић се нада и Новаку!
Меч ће се играти на шљаци, а биће први после више од две деценије, за који селектор 41-годишњи Ненад Зимоњић неће конкурисати као играч, јер је решио да се повуче и буде само тренер како би шансу добили млађи играчи.

Зимоњић је део репрезентације био на 55 сусрета, одиграо 73 меча, забележио 43 победе и био део тима који је 2010. године освојио Дејвис куп. 

"Проценио сам да ћу највише моћи да помогнем тиму као селектор. Време је да још играча добије шансу да игра за репрезентацију. Добро је ново правило ИТФ за следећу годину, по ком ће бити пет играча у тиму и сваки од њих ће моћи да игра", рекао је Зимоњић. 

У 2017. Ниш је био домаћин дуела између Србије и Русије, а сада стиже нова тениска велесила САД.

"Ниш је увек био сјајан домаћин и имали смо велику подршку публике. Две победе смо остварили у Нишу (пре Русије против Шведске), надамо се да ћемо наставити са успешним низом. Шљака је подлога која највише одговара нашем тиму у односу на америчке играче који боље резултате имају на тврдим и бржим подлогама", додао је селектор ДК тима Србије.

Американци су ове године заустављени у четвртфиналу турнира од Аустралије са 3-2, а претходно су савладали Швајцарску 5-0.

"Извукли смо једног од најтежих противника за прво коло, с обзиром да смо носиоци. Амерички тим је изузетно јак, предводиће га Џек Сок који игра на завршном Мастерсу, ту је Сем Квери који је ове године играо сјајно на Грен слемовима, био је јако близу да се и сам квалификује на завршни тунир у Лондону. Ту су и Стиви Џонсон, Џон Изнер. Имају и одличне комбинације за дубл тим. Видећемо у ком саставу ће доћи обзиром да се од следеће године уводи ново правило да свака репрезентација може да пријави пет играча на које ће моћи да рачуна у Светској групи Дејвис купа", каже Зимоњић.

Ове године Србија је углавном играла у промењивом саставу, Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић су били повређени, Виктор Троицки је такође имао проблема. У 2018. се очекује и велики допринос Филипа Крајиновића, финалисте Мастерса у Паризу, где је победио двојицу Американаца, пре него што га је у финалу зауставио трећи.

"Сјајна је ствар што је Крајиновић проиграо на крају сезоне и што јеостварио изузетно велике победе нарочито над Сем Кверијем и Џоном Изнером.У тесном мечу изгубио је финале од Џек Сока. Душан Лајовић је достанапредовао ове сезоне, без обзира на тренутни пласман и он је побеђивао Сока на шљаци. С друге стране, Виктор је исто тако био бољи од Сока,додуше не на шљаци, свакако ће бити изузетно важно да сви наши играчи будуздрави и да будемо у најјачем саставу. Сигурно ће доста зависити од тога како ће почети сезона с обзиром да Новак треба да се врати на терен последуже паузе и повреде, а опет зависи како ће наши остали играчи играти на Аустралијан опену и колико ћемо имати времена за адаптацију на шљаку и припрему за веома важан меч. Свакако је шљака подлога која нама вишеодговара на којој смо сви одрасли. Што се састава тиче поред Новака,Виктора, Филипа, Дуција, ту је и Ђере који је имао сјајну сезону, постигаонајбоље резултате на шљаци и први пут дебитовао у Дејвис купу ове годинепротив Француске у полуфиналу. Милојевић је имао добру сезону и напредоваона ранг листи, Кецмановић је одличне резултате постигао у првој годинииграња на професионалним турнирима. Поред њих, кандидати зарепрезентативни тим биће Пеђа Крстин, Данило Петровић, Миљан Зекић, МаркоТепавац. Надам се да ће се и Јанко опоравити и прикључити тиму", закључио је селектор Србије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар