Успјешан наступ КУД-а у Прагу

Фолклорни ансамбл КУД „Краљ Петар Први Ујединитељ“ био је учесник 24. Међународног фестивала фолклора који је одржан у Прагу у Републици Чешкој од 09. до 12. новембра ове године.

Република Српска 16.11.2017 | 20:45
Успјешан наступ КУД-а у Прагу
На овом престижном европском фестивалу наступило је 40 ансамбала из више од 30 земаља из Републике Српске су била друштва из Војковића и Вишеграда.

Предсједник овог КУД-а Чедо Гузина каже да је организатор фестивала дуго година пратио рад вишеградских аматера и коначно је дошло вријеме да ова генерација играча добије позив да учествује на овом великом окупљању фолклориста.

"Захваујући општини Вишеград и другим пријатељима КУД-а отпутовали смо у овај прелијепи град", додао је Гузина.



Члановима ансамбла петодневни боравак у Прагу остаће у дивном сјећању.

Кажу да је све било прелијепо, наступ на концерту, затим дружење са вршњацима из више земаља а посебно шетња улицама чешке престонице.

Члан КУД Јелена Јаворац каже да је занимљиво било путовање кроз градове до Прага а посебно јој се допао овај град пун споменика и зеленила.

„Играм скоро десет година и ово ми је био незабораван доживај. Показали смо се у једној кореографији, играма из околине Ђердапа и врло смо задовољни пријемом код публике“, рекао је Владан Петковић.

И Николина Тановић истиче да се за овакав успјех треба да захвали и кореографима Панту Симићу као и Николини и Данијели Шућур.

„ Захваљујући насупу на овом фестивалу добили смо и позиве из Шпаније и Турске да и тамо учествујемо на концертима а да ли ће се то остварити видјећемо“, рекла је Жељана Трифковић.

Ово вишеградско културно-умјетничко друштво познато је и признато у Републици Српској.

У јуну ове године у Зворнику дјечији ансамбл у врло јакој конкуренцији убједиво је освојио прво мјесто.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар