Муса: Ни Звезда, ни Партизан...

Млади играч Цедевите за сајт АБА лиге открио је где би волео да заигра, када ће на НБА драфт, шта мисли о Душку Вујошевићу и ко су најталентованији играчи у регионалном такмичењу.

Кошарка 19.11.2017 | 20:30
Муса: Ни Звезда, ни Партизан...
Џанан Муса желео би да Цедевитом направи добре резултате, али му је највећи сан да заигра у НБА лиги.

"Ићи ћу на први драфт, па се надам што пре могуће да ћу заиграти у НБА лиги", рекао је Муса за сајт АБА лиге, одговарајући на питања навијача.

Ипак, ако му се не отвори могућност да брзо оде "пре баре" није искључено да би могао да се опроба у некој евролигашкој екипи.

"Ако ми се оствари могућност играња у НБА, што је мој сан, онда нећу у Евролигу, али ако не одем у најјачу лигу света одмах и та је могућност отворена. То зависи и од клубова. Највише бих волео да Цедевита прође у Евролигу следеће сезоне па да са њом одиграм сезону у најјачем европском такмичењу".

Он је рекао да тешко да ће то урадити са неким већ доказаним евролигашем, као што је Црвена звезда, или да ће у каријери заиграти за највећег њеног ривала - Партизан.

"Никад не знаш куда ће те каријера одвести, али тешко да ћу икада заиграти за један од та два клуба", навео је Муса и додао.

"Исти однос имам према Звезди и Партизану, без фаворита међу њима".

Муса је навео и да не мисли да ће Црвена звезда поново освојити титулу шампиона у АБА лиги.

"Не мислим да ће Звезда освојити АБА лигу, што је разумљиво с обзиром на то да играм за Цедевиту која спада у једног од фаворита за освајање титуле", навео је 18-годишњи репрезентативац БиХ. 

Он је прокоментарисао и шта мисли о Душку Вујошевићу, селектору Босне и Херцеговине, као тренеру и ван паркерта.

"Он је педантан, јако добар педагог. Жели што више да извуче из својих играча, да буду културни, образовани и то је његова сјајна димензија", рекао је Муса и додао да се нада да ће он и његови саиграчи у националном тиму дати све од себе да се пласирају на наредно Европско првенство.

Издвојио је и најталентованије играче у АБА лиги.

"Костја Мушиди, Гога Битадзе, Вања Маринковић, Бориша Симанић, Алекса Раданов... Има нас..."

Талентовани играч Цедевите открио је и да му је Фенербахче омиљени клуб у Европи, а у НБА Лос Анђелес Лејкерси, за које би волео и да наступа једног дана.

"Омиљени НБА играч када сам био дете ми је био Коби Брајант."

Муса је навео и за које фудбалске клубове навија. "ФК Сарајево и за клуб у којем игра Един Џеко који волим да побеђује, тренутно за Рому".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

глас народа

19.11.2017 21:22

Ти у нба лиги хахаха баш ме насмија. Дечко твој максимум је цедевита,а да би играо у звезди или партизану мораш још пуно пуре појести а на крају крајева ни онда не би играо!

ОДГОВОРИТЕ