“Добро смо разумјели поруку Изетбеговића“

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је након састанка Савјета за националну безбједност изјавио да у изјави бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића није било ничег добросусједског. Анализирали смо све што је речено у том контексту и предузећемо мјере у оквиру наших надлежности, рекао је министар Небојша Стефановић, али није могао да говори о конкретним потезима.

Србија 16.11.2017 | 14:11
“Добро смо разумјели поруку Изетбеговића“
“Србија наставља да штити свој територијални интегритет, боримо се за нашу земљу, као што смо се борили у Интерполу, сва остала тумачења су злонамерна“, рекао је Стефановић.

Како је рекао, изјава Изетбеговића "није добросусједска", али није желио да говори о мјерама Србије, односно о "тактици и стратегији".

"Све смо анализирали, сасвим добро разумели поруке и нисмо то доживели као добросуседску поруку", рекао је Стефановић новинарима након сједнице Савјета за националну безбједност.

“То је први пут да је један од највиших званичника суседне државе поручио да жели распад наше земље,“ појаснио је, те поновио да је Изетбеговић рекао да су његова надања да ће се то догодити.

“Јако је лоша таква порука, она је политичка у сваком случају, и не може се објаснити тиме да је то је то технички неизводљиво“, рекао је Стефановић.

“Кад неко изнесе такав став, а што усложњава ситуацију у региону, и при томе су угрожени интереси Србије, она је дужна да реагује“, поручио је.

Изјаве Бакира Изетбеговића показују, поновио је, искрену намјеру једног од кључних носилаца власти у БиХ и шта је то што он жели, а ми ћемо предузети све што је могуће и дозвољено, јер је ријеч о нашој безбједности.

"Србија хоће да гради мир и ми ћемо у договору с другим актерима у региону покушати да заједно нађемо решње, јер желимо да људи који живе овде, али и у другим земљама региона, не осећају тензије од политичких потеза", поручио је Стефановић, најављујући да ће и у том смислу бити значајна посјета тројице чланова Предсједништва БиХ почетком децембра.

Да подсјетимо, Изетбеговић је у интервјуу за немачку РТВ "Дојче веле", снимљеном у октобру, а емитованом ове недјеље, рекао да је, што се њега тиче, независност Косова до сада требало да буде призната, али да је за то потребан консензус на нивоу БиХ.

Упитан да само са "Да" или "Не" одговори да ли ће БиХ у једном тренутку признати независност Косова, Изетбеговић је рекао: "Надам се да".

Извор: Тањуг

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

Неша Слина из Београда

16.11.2017 13:15

“То је први пут да је један од највиших званичника суседне државе поручио да жели распад наше земље,“ појаснио је, те поновио да је Изетбеговић рекао да су његова надања да ће се то догодити. За разлику од сусједне Црне Горе, Македоније и Хрватске, који су већ признали Косово и тако "распарчали" Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

16.11.2017 13:29

ТО НИЈЕ ПРВИ ПУТ ДА ЈЕДАН ПРЕДСЈЕДНИК "ДРЖАВЕ" ПРИЈЕДТИ СА ОДЦЈПЉЕЊЕМ И ПРИПАЈАЊЕМ ДРУГОЈ ДРЖАВИ. МОЖДА БИ БИЛО БОЉЕ ДА ВАШ ПРЕДСЈЕДНИК МАЊЕ КОКЕТИРА СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ ЕНТИТЕТА. ЈЕР ОВАЈ ГОСПОДИН ПРЕДСЈЕДНИК ИМА ПАПИР ДА ЈЕ НЕУРАЧУНЉИВ.

Name

Ре

16.11.2017 13:42

Мислис на Републику Српску? Ми имамо комсије ове из педерације недај бозе да их има ико

Name

Милкан

16.11.2017 13:56

Предизборна кампања тек поцела а кленови навалили ко мутави.

Name

исти сте сви

16.11.2017 14:22

Мој Вучићу весла те Додик како хоће . Што ће он одмах ту вече на РТС , да прича своју истину , како сте насјели мој Вучко на његове јефтине форе . Ђжаба га подржаваш . Можда сте сва тројица смишљали ту изјаву нико вам више ништа невјерује . Бакир је у свему небитан и његове изјаве , као да ми незнамо шта нам они мисле и шта би урадили са нас да могу .

Name

ре

16.11.2017 14:36

Ма немаш ти министре појма, изврћеш чињнеице, Црна гора, Македонија, Хрватска су регионалне земље које су већ признале Косово. Србија се не ограђује од лактасенкових изјава, које су ретроградне и штетне за све, напротив, Србија прећутно подржава лактасенка и његов режим.

Name

Ре

16.11.2017 14:38

Николиц је ове године у БиХ рекао да це Р. Српска и Србија једног дана пити једно! Дали је било ракције Сарајева ил Дали је Вуциц тад позивао састанак националне сигурности!

Name

Реално

16.11.2017 14:54

Ста сте ви мислили да вас Бакир мази а кад додик казе да це српску припојити са србијом онда сте нијеми и колико пута сте се ви мјесали у БиХ и послали васе људе та ратују у БиХ доста је било васе лази срам вас било ви и вас сеф сте давно признали Косово и зато вам ЕУ даје предност реците истину свом народу и мораце те то це се видити убрзо.

Name

Роле

16.11.2017 15:58

Па људи каква фрка неразумијем па луд је КО мисли да овај зели добро србији и србском народу па овај је окорели исламиста катил и крвник.

Name

Расо

16.11.2017 16:06

Па људи па знател ви КО је бакир па његов бабо поби висе босњака него срби да БИ остварио неки свој циљ да НАТО бомбардује србе па овај је Јос гори терориста.

Name

ре

16.11.2017 16:16

Најобичнији ублехаш, ова реакција Србије је чисто политиканство, ми смо се наслушали ваших душебрижничких говора, Баја већ 10 година омаловажава и понижава БиХ што у Босни што у Србији, када је у Србији онда му дајете аплаузе у првим редовима, и попови и политичари и грађани а за посљедице вас боли уво. Сва срећа па је велики баја РС довео на просјачки штап, економски слом нагриза РС у свим сегментима. Србија уопште не реагује на Бајине изјаве, напротив. Само још да се огласи министар Вулин и доживљај би био потпун, ако буде имао времена, често контактира са тетком у Канади.

Name

сукy

16.11.2017 23:06

Ко вас то напда ви халуцунирате ваљда свесни злоцина које сте поцинили

Name

ЖИКА Ж

17.11.2017 06:26

Распиши изборе Вучићу па да видимо како ћеш проћи. Народ те је прочитао. Био једном један Цар. То и у вртићу сви знају. Доста је зајебавања овог народа мислим Срба.

Name

Ре: ЗикаЗ

18.11.2017 17:21

Па схватио је то и Вуциц. Зато це бити расписани избори САМО за Београд.

Name

Бања Лука

16.11.2017 13:21

Ах јаког састанка,само дизете тензије и скрецете прицу са стварности и биједе у земљи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2017 14:34

Није земљи вец дрзавности заједници.ови из најмаљег дијела беиха са бакиров на целу увијек праве проблеме.

Name

ре ре

16.11.2017 14:45

Је ли то неки Гоогле транслате с руског, друже? Нисам знао да су и овдје почели руски ботови да оперирају као у Србији.

Name

онај који је ово извалио..

19.11.2017 12:29

"Ми смо повезали нека лица са неким просторима, нека лица са неким предметима, нека лица смо повезали са другим лицима која су била умешана у таква дела. Али када бих вам рекао ко, шта, где и како, ја бих их упозорио шта знамо. И онда се поставља питање зашто бисмо то урадили. Дакле, ми желимо да криминалци нагађају, желимо да буду у мраку, да не знају шта полиција зна. Следећа фаза је да када будемо имали довољно доказа некога приведемо, онда ћемо имати и више информација да вам пружимо",

Name

Нели

16.11.2017 13:21

Ко овде кога? За мисљење овога бабиног дебила се одувијек знало. Не разумијем засто ови дизу сад толику галаму. Изгледа да се боје пресуде која це бити за пар дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Нели

16.11.2017 13:34

Бас вала!

Name

РЕ Нели

16.11.2017 13:42

Брига њих за пресуду они мисле за себе само младиц је давно осудјен

Name

Кики

16.11.2017 14:56

Па Има цовјек прави на своје мисљење и снове, као и Додик сто Има. Србији ово треба јер се близи 22.11...

Name

Последњи кинески цар

16.11.2017 13:25

Боже драги, па овдје се не зна ко је луђи?! Толика фрка, састанак Савјета за националну безбједност због једне изјаве која је успут изгледа погрешно пренесена. Као да нико у Србији не зна шта Бакир мисли о Косову. У реду је што мисли, али изгледа то не смије рећи?! Па Србија је де фацто признала Косово, што о томе не говоре Вучић и компанија? Ако је Косово Србија, што онда иду у Брисел на преговоре? Сваки србин зна и види да је то готова прича,а сада још мало треба дизати тенкове зато што је Бакир рекао да је БиХ требала давно призасти Косово. Па нека га признају,коме је то још важно шта ће БиХ урадити? Највише се чудим нашим политичарима који се "боре за независност РС", који подржавају што је Русија анектирала Крим,а који се буне што Бакир хоће да призна Косово. Гдје је ту логика и политика???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2017 16:20

Лудило друг. Праве се будале до бола. О Цовицу ни ријеци да је пријетња националној сигурности. Јел они мисле да народ не зна цитати ста је ко рекао и ста је истина. Па није ваљда да раде по старој тактици кад су људи слусали вијести на транзистор па си им могао подвлатити ста хоцес. Тако јос Додо само ради.

Name

за кинеског цара

16.11.2017 18:01

Мало је назалост тако трезвених Срба попут тебе.

Name

израелац

16.11.2017 13:27

Добар му је сад коментар на ситуацију за разлику од предходних текстова.. мада је Бакир занемарљив са утицајем... има српских политицара горих по србе саме..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е ПОЛИТИКО Ј.... ТЕ

16.11.2017 13:29

МИНИСТРЕ ИМАЛИ ИКО У СВИЈЕТУ КО ЈЕ ДОБРОНАМЈЕРАН ПРЕМА СРБИЈИПА НИ У КМСИЛУКО НЕМАТЕ НЕКАКВЕ НОРМАЛНЕ ОДНОСЕ ОВА ПОЛИТИКА И У СРБИЈИ И У СРПСКОЈ СРОЗАТ ЦЕ УГЛЕД СРПСКОГ НАРОДА ДО ДНА СВЕ ЈЕ ТО ВЕЦ ВИДЗЕНО,ЦУДО СТА РАДИТЕ,А НАРОД ДА САМО ПОСМАТРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

16.11.2017 13:30

Ово је само поцетак низа састанака савјета за националну сигурност.Остаје јос око 100 таквих састанака о земљама које су признале Косово,Резултате тих састанака це објавити нико други него МИНИСТАР УНУТРАСЊИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2017 14:00

Ма не које су признале него које нису, БиХ јос нема никакве односе с Косовом ал то Неса није уоцио.

Name

Игор

16.11.2017 13:33

Па цовјеце кога висе лазете ?! Као вама није јасно да би Бакир да се њега пита признао Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антиса

16.11.2017 13:45

Тресла се гора родио се мис. А ста је са Цовицевом изјавом да треба да се призна Косово, то ниста!! Сви ви политицари сте исто зло. Да се пита обицног цовјека зивјело би се боље. Али вама је у интересу да је стално напето. А сто народ гладује и робује то нема везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Антиша

16.11.2017 14:43

Ништа то друже, то се не пика, они су савезници када је у питању БиХ. Њима су највећи проблем Бошњаци, само то неће нико да призна. Бошњаци су вијековима носили српски јарам, сада када су га коначно скинули са грбаче то им јако смета, навикло се, јбга.

Name

Историја-0

16.11.2017 15:56

,,Босњаци вијековима носили Српски јарам,,.Колико ја знам Срби су пет вијекова носили Турски(Отомански) јарам,а на залост,та ,,империја,,нам је оставила вас у аманет.

Name

Драгиша

16.11.2017 13:47

Гори сте ти и твој предсједник од Бакира... продали сте Косово већ од давно и без њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало ало

16.11.2017 13:47

Министре да си ти у стању да разумијеваш ствари, не би се причало да ти је докторат обичан плагијат. Баш се лијепо римује, дакле може то бити истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цалинг

16.11.2017 16:50

Истина истина, плагијат је и магистрат, и то се римује. Али се не римује то што министар полиције даје изјаве из дјелокруга министра иностраних послова. Ипак је ријеч о односима званичника двију држава.

Name

Људи Моји

16.11.2017 13:51

Ја сам Генетичар из БИХ, (Румунија, Босна, Бугарска, Србија) = Један Народ.... али глуп народ, страшно ми је жао видјети мржњу једних против других, а иста крв, порјекло.... то ниједан политичар не може замјерити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2017 14:26

Као да нама треба паметних?Иди у Африку па паметуј, Срби знају ко је најстарији...

Name

ре Ре

16.11.2017 14:47

Ја сам још прилично млад, а ти себе сматрај старим ако хоћеш.

Name

Милан

16.11.2017 13:53

Мислим да је Србија у великим проблемима цим Вуциц дизе оволику фрку ,несто ми смрди !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

16.11.2017 14:13

Само се цудим откуд вам толико злих мисли у коментарима или ви мислите да у сваком коментару треба да испољите негативну енергију, нека вас срамота буде.!

Name

Федерација

16.11.2017 14:00

Какав распад цовјеце бозији..несто да би се распало мора да постији..Србија постоји али не са територијом коспва..Косово је изгубљењо и то због васе лосе политике коју проводите деценијама..ако тако наставите отици це и војводина сандзак..маните се људи неке силе и страховладе..нема висе Yуге гдје сте све дрзали али има наде да са реалним погледом на ситуацију остварите бпљи зивот свим бародима у Србији..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

16.11.2017 14:08

Зашто се нико није запитао зашто је све поскупило ,може ли народ живјетио од мизерије коју прима и ко ће одговарати што нема гријања ,..и да се нико није сјетио да укине плаћање док исто не дође у Бања луци....а не да само чекате кад ће неко бубнут глупост за коју сви знају да никаког утицаја нема нинашта....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

16.11.2017 14:53

У Приједору је поскупило гријање за онолико колико су повецане пензије, одмах отесе пустињски којоти, треба захтјев поднијети за искљуцење. Раније најављено појефтињење јер се лози сјецка, али дзаба. Тако и ви у БЛ плацате а не гријете се и нико да се сјете да не плацате. Тако исто и ова лупетања разна, сваки дан само скретање пазње.

Name

БОБА

16.11.2017 14:15

РАТНА ДЕШАВАЊА ПОЛАКО ИШЧЕЗАВАЈУ ЗАТО ШТО ВИДИМ ДА СУ ЉУДИ У ДОБРИМ ОДНОСИМА КОЈИ СУ ДОЖИВЈЕЛИ НАЈВЕЋЕ ТРАГЕДИЈЕ. ВАША ЛУПЕТАНА НЕ ЋЕ ИШЧЕЗНУТИ ЗА СТО ГОДИНА .ВАС СЛУШАЈУ САМО ОНИ КОЈИ СУ СЕ СНАШЛИ ВОЛИМ ТУ РИЈЕЧ.КОЈЕ ИЗМИСЛИ СВАКА МУ ЧАСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

16.11.2017 14:17

Прицају и паметују они којима је Николиц био предсједник. Само када се сјетимо његових изјава о БиХ.смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ствар је готова

16.11.2017 14:19

Вучић МОРА ових мјесеци-дана признат Косово!!!! Ето зашто је ова фрка. Ако то не уради оде РС такодје у пм!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан МД

16.11.2017 14:26

Свако зиви у стварном времену, а по личној потреби користи се историјом и будућношћу свог народа а која му уисину ниста не знаце.Кога је брига ста не било прије 200 година или пак неко може да предвиди шта ће бити након 50 година ако он као повуче неки потез који само опет он разумије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ојха

16.11.2017 14:32

Види слине,и он је нешто као"разумео".

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац ВСС

16.11.2017 14:32

Теско разумјети Изетбеговица. И врапцима је јасно ста тај мисли српском народу, Републици Српској и Србији да не изговори ни једну ријец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.11.2017 14:48

Све ви унапријед знате, исто као 1992. кад сте унапријед клали као одбрану од клања.

Name

ре борац

16.11.2017 15:08

Нек ти ово буде озбиљна порука и свима другима који лозе ову ситуацију изволите ста хоцете.

Name

Ре ре борац всс

16.11.2017 15:58

Бас тако друзе, све они знају па крену клат да се "бране". Не брини, ми смо спремни на то васе "знање".

Name

борац

16.11.2017 14:41

Висе рацуна се води о косову него о цијелој србији питам се засто??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина до бола

16.11.2017 15:05

Исто је то и Цовиц поруцио и његова матица Хрватска је птизнала Косово...Па сто се нисте огласили , разлог једноставан партнерски однос Додик - Цовиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

16.11.2017 15:16

Бакир је направио глупост са ревизиом против Србије и у политицким поенима пуно изгубио.овај пут це сигурно поентирати и озивети у политици, зато сто је овај пут Србија без везе и наивно реаговала.па будимо искрени упоредимо Додикову реторику много је зесца од Бакирове па нико не сазива безбједносну сједницу.Довољно је ако сте слусали упитник на РТС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

београд

16.11.2017 15:17

Ово све куха као и увијек мијеса се нон стоп тако звани миротворци као и 90их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук длаку мијења а цуд никада

16.11.2017 15:21

Стефановић: Разумјели смо Изетбеговића, не можемо бити мирни ако неко жели распад Србије. Пита ли се Стефановић, могу ли бити "мирни" Босанци и Херцеговци када се у Београду говори о распаду Босне и Херцеговине.. Наравно не, само се мудро сути???? Лицемјери..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адил

16.11.2017 15:21

Циме то мозе БиХ да прети сусједима? Цини се да је обрнута ситуација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрица

16.11.2017 16:02

Занимљиво да нигдје се не осудјује изјава Драгана Цовица који је јос конкретније и прецизније рекао да треба признати Косово ,заиста цудно од тако " озбиљне " дрзаве као сто је Србија , а и наси овдје нису ниста бољи , је ли неко у Републици Српској осудио Цовицеву изјаву ? Не !

ОДГОВОРИТЕ
Name

харе

16.11.2017 16:02

Ста ли се ваља иза брда, кад је оволика фрка за изјаву која ниста није ново у Србији за ста треба овако стање неком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глувисте

16.11.2017 16:04

Мислим да ви у Србији и појединци из рс не цујете добро. Гледао сам оригинал снимак Бакира и цовјек ниста није рекао да це он признати Косово или да намјерава. Он казе, да се све три стране питају око признања Косова. Слусате превисе фолиранта Додика и његове тајкуне, које хоце да оперу своје гуз*це, па праве намјестаљке. Пронадјите на yоутубе снимак о томе и бице вам све јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико вас не пита..

16.11.2017 23:03

Хејјјј људи па је ли ви мислите својом главом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

17.11.2017 14:16

Тацно. Није лијепо од Изетбеговица али Србијанци, ви сте уцествовали у разваљивању Босне и Херцеговине..... размислите мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

17.11.2017 20:44

Дали је ко од вас овде запосљен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

18.11.2017 04:06

И Србија се укљуцила у Додикову предизборну кампању.Јбо вас Бакир висе,рекао је оно сто му је Додик написао у поруци.Сваке избори су исти и исте изјаве,и онда крене одбрана нације,Бакир стити од срба,Додик од муслимана а хрвати колетерална стета из које је само Цовиц мозе извуци.

ОДГОВОРИТЕ