Ускоро конкурс за главног тужиоца

Конкурс за избор замјеника главног тужиоца Тужилаштва БиХ биће поновљен, док ће конкурс за избор главног тужиоца БиХ бити расписан, одлучено је данашњој на сједници Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ.

Босна и Херцеговина 16.11.2017 | 12:13
Ускоро конкурс за главног тужиоца
Предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија рекао је новинарима да се на конкрус за замјеника главног тужиоца пријавило десет кандидата, те да су сви из Тужилаштва БиХ.

Он сматра да конкурс треба поновити због односа унутар Тужилаштва, као и јучерашње одлуке о одбијању жалби сада већ бившег главног тужиоца Горана Салиховића на одлуку Другостепене дисциплинске комисије, којом је постављен за тужиоца Тужилаштва БиХ.

Тегелтија сматра да су сви пријављени кандидати добри и да нису елиминисани из даље могућности да буду изабрани на ову функцију, али да би поновљени конкурс дао могућности и тужиоцима "са стране" да буду изабрани.

Он је истакао да, према редовној процедури, слиједи расписивање конкруса за позицију главног тужиоца БиХ који ће ићи упоредо са избором његовог замјеника. 

Извор: Срна

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

КОНДОР

16.11.2017 11:35

БИРАЈТЕ ИСКЉУЦИВО ПО ПОСТИГНУТИМ РЕЗУЛТАТИМА. У ЈАВНОСТИ СЛОВИ КАО НАЈКВАЛИТЕТНИЈА ДА БУДЕ ГЛАВНИ ТУЗИЛАЦ СТРУЦНА, ИНТЕЛИГЕНТНА И ПРАВДОЉУБИВА ДАЛИДА БУРЗИЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИМО ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ

18.11.2017 09:15

АКО ЈЕ ПО РЕЗУЛТАТИМА ОДМАХ ИЗАБРАТИ ЗА ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА АДВОКАТА ДУШКА ТОМИЋА ИЗ БИЈЕЉИНЕ КОЈИ ИМА СРЦЕ ВЕЋ ОД МАЈЕВИЦЕ.

Name

Аха

16.11.2017 11:37

А сто се избламирао недавно на ТВ . Ја да сам се онако сељачки показао дао бих одмах оставку. Мислио сам да је мало културнији и образованији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИЈУКС

16.11.2017 11:55

Критериј обавезно да буде: избор Главног тузиоца у интересу правне сигурности градјана. До сада је у БиХ по том критерију испред свих била Далида Бурзиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УДБА

16.11.2017 12:31

Ма овај целави кад зине слазе!!!!!’

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

16.11.2017 12:47

Не можеш ти пресједавати кад си доказани лопов,криминалац и фалсификатор дак си још био у БЛ и штитио Додика и лоповију.Суду БиХ да се изузму ратни злочини не би имао нико ништа радити јер су сви у спрези са криминалцима мислећи при томе на врх БиХ и ентитета па редом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мода ИВ

16.11.2017 13:31

Може ли се вајни ,, правни експерт", Милан Тегелтија изјаснитии шта је чекао више од годину дана да распише конкурс за избор главног тужиоца Тужилаштва БиХ. Је ли мислио да ће се протоком времена она два слова ,,в.д." сама од себе избрисати, те да ће госпођа Тадић на тај начин трајно заузети фотељу на којој се налази, а што би њему и његовом налогодавцу Милораду Додику и те како одговарало, јер смо видјели да је дотична, за ову годину дана успјела једино да упропасти све истраге покренуте против Змаја од Лакташа, наравно по налогу свог ментора Драгана Човића

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Х

16.11.2017 14:07

Види главе ко у свемирца.

ОДГОВОРИТЕ