Запад шпијунира Србију због КиМ

Обавјештајне службе Америке и Велике Британије појачале су присуство у Србији и то преко македонских и хрватских агената, пишу “Новости”.

Србија 16.11.2017 | 12:00
Запад шпијунира Србију због КиМ
Лист напомиње и да је министар унутрашњих послова и секретар Савјета за националну безбједност Небојша Стефановић рекао да су стране службе у Србији појачале активности. Како наводе “Новости”, позивајући се на добро обавјештене изворе, политички притисак Запада по питању Косова и Метохије добио је чврсту подлогу и на обавјештајном терену.

“Тако је забиљежено дјеловање страног фактора усмјерено према Српској академији наука и умјетности и Српској православној цркви ради разбијања јединства о најкрупнијој националној теми око које је управо започет широки дијалог”, наводи лист.

“Новости” пишу и да је у “пакету очекивања САД” да Београд “примири амбиције” Милорада Додика о независности Републике Српске па је и на том пољу регистрован рад обавјештајаца ради подривања односа Србије и Српске.

У фокусу интересовања агената је и сарадња са Руском Федерацијом у економско-енергетској и војно безбједносној области, а пажња у првом реду хрватских обавјештајаца била је усмјерена на испоруку шест “мигова 29” из Москве.

У остваривању својих циљева страни обавјештајци покушавају да врбују и високе функционере у политичком и безбједносном сектору.

Осим тога, британски и амерички обавјештајци показују интересовање и за могуће уједињење опозиције пред београдске изборе, а баве се и наводним кршењем људских и мањинских права и медијским слободама. Према незваничним подацима у Србији дјелује 55 страних служби безбједности из 40 земаља.

Извор: Новости

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ТРН

16.11.2017 11:05

Дајете превисе знацаја Србији па то је сиротиња да нема ЕУ неби имали ста јести смањите дозивљај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2017 11:23

Брацооо сербија до токијаа!

Name

Рајака радодајка

16.11.2017 11:29

Све и да је тако, шта рећи на то да су срби сами себи највећи непријтељи.... Подмитљиви, корумпирани и рођену мајку би продали за динар, шта онда очекивати ? Довољно је видјети Додика шта и како ради унутар свог национа, с ову страну Дрине. Гдје је ту озбиљна политика, став, јасна национална стратегија ? Не брани се народ, држава и национални интерес са лоповима на челу. А за мајку Србију довољно је поменути Дачића који пјева турчину на турском, (као да је заборавио на оних 500 година турског зулума) па нек сад пјева и на другим језицима. Дај сваком помало. Срби годинама шиптарима продавали земљу, а ови масне паре нудили да купе, сад се исто дешава на југи Србије, око Ниша, па гдје су ту српске власти на ово дешавање и гдје је ту српски национални интерес ? И сад на све то пријети опасност од појачаног рада обавјештајних служби. Ал га се*у ! Да срби јасно знају шта хоће и да су у томе јединствени и у пракси конкретни не би се дувало у прстре и на најмању жеравицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

16.11.2017 11:41

Замијенил смо Албанију сада су много напреднији од Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

16.11.2017 12:23

Опет Срби мисле да се свијет окреце око њих..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Штете

16.11.2017 13:02

Да Бог да растурили све па да се водећи олош са обе стране Дрине наду у затвору гдје ум је и мјесто.

ОДГОВОРИТЕ