Крстајић: Нашли смо „жицу“ Адему Љајићу!

И добили смо осам кандидата за Русију! „Од Кокезе и Буњевчевића сам добио потврду да сам успео“, каже вршилац дужности селектора коме ће тај префикс, вероватно, бити укинут.

Фудбал 18.11.2017 | 18:00
Крстајић: Нашли смо „жицу“ Адему Љајићу!
Посао урађен.

Ни Младен Крстајић није одолео чарима Инстаграма, па је у те две речи на популарној друштвеној мрежи, испод фотографије са најближим сарадницима, сабрао утиске после азијске турнеје на којој је предводио репрезентацију Србије.

Префикс вршилац дужности ће му, можда, бити укинут после провера са Кином (2:0) и Јужном Корејом (1:1), за коју је наследник (привремени, а можда и стални) Славољуба Муслинаоценио да су послужиле сврси.

„Испунили смо циљ. Рекао сам и после утакмице у Улсану, поновићу сад: најбитније је да су момци добили шансу и да смо могли да их проверимо. Репрезентација је добила нових седам, осам кандидата за Русију“, уверен је у разговору за Спортски журнал некадашњи штопер.

Исто као што је уверен да може да води Орлове и на Мундијалу. Наравно, ако коначно ДА кажу челници ФСС.

„Никад нисам бежао од одговорности. Мислим да имам снагу да могу да одговорим обавезама и одговорности из разлога што сам био ту годину и по у стручном штабу који је и одвео репрезентацију на Светско првенство. Никада нисам бежао од одговорности, посебно кад знам шта могу да урадим“.

После неуспешних преговора са Драганом Стојковићем Пиксијем и сазнања да тренерских имена од ауторитета, стила, знања и храбрости баш и немамо у изобиљу никог не би требало да чуди уколико Младен Крстајић буде наш предстравник на жребу мундијалских група, 1. децембра у московском Кремљу.

„Једино што могу да вам кажем јесте да сам добио поверење од председника Славише Кокезе и спортског директора ФСС Горана Буњевчевића да у ове две утакмице остварим циљеве. Од њих сам добио потврду да сам у томе успео. Све остале сепкулације око селектора није на мени да коментаришем“, додао је за Блиц.

Осим резултатског, макар још један плус стоји поред имена Младена Крстајића. А то је утисак да Адем Љајић никад овако добро није играо за државни тим као на последње две утакмице на којима се и вратио у најјачу селекцију.

„Нашли смо му „жицу“. Адем је прави момак. Тако је код сваког играча: неопходно му је пронаћи таласну дужину, прићи на начин који њему одговара да би схватио да је део тима. Атмосфера је темељ и најбитнији предуслов успеха, јер се подразумева да квалитет није споран“, каже Крстајић за Журнал, а за Блиц додаје још коју у везисти Торина. „Играли смо заједно у Партизану, одлично га познајем. Дао сам му максималну слободу у фази напада, а он је показао дисциплину у фази одбране. Оправдао је поверење онако како сам то од њега очекивао“.

О ПОЗИВИМА КВАРТЕРУ ИЗ СУПЕРЛИГЕ: ЗАР ЈЕ ТО СРАМОТА?

После провере са Кином, Младен Крстајић је у репрезентацију позвао још четворицу играча из Суперлиге (Ђорђа Ивановића из Спартака, Милоша Симоновића из Напретка, Александра Филиповића из Вождовца и Николу Аксентијевића из нишког Радничког). Пропутовали су „пола планете“, а само је Аксентијеивћ добио прилику да дебитује и то у надокнади сусрета са Јужном Корејом.

Вршилац селекторске дужности, пак, одговара на критике јавности

„Да ли је срамота дати шансу младом фудбалеру из Србије? Поготово ако је међу најбољим играчима и стрелцима, или бековима, централним штоперима... Не видим шта је у томе лоше. И убудуће ће добијати шансу ако будем ту. И ако не будем, добијаће прилику, јер је то природно и једноставно, то је политика Савеза“, каже Младен Крстајић.

НИЈЕ ФУДБАЛ НАУКА

Као неко ко је играо у Бундеслиги, Крстајић је присталица фудбала - унапред.

„Фудбал је, по мом мишљењу, игра коју не би требало кварити. Фудбал је игра којој треба дозволити оно што доноси уживање. Дозволити ризик и вратити га тамо где је био. Не би га требало убијати. Испало је да је фудбал наука. Не! Само би га требало ускладити са савременим напредовањима“, додао је селектор.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар