Поплаве у Грчкој: Страдало 14 особа

Најмање 14 особа погинуло је у бујичним поплавама у близини Атине, јављају свјетски медији.

Свијет 15.11.2017 | 18:40
Поплаве у Грчкој: Страдало 14 особа
Страхује се да би број жртава могао да буде већи.

АП је претходно јавио да су четири особе страдале у бујичним поплавама које су на западној периферији грчке престонице претвориле путеве у мутне брзаке пуне блата и шута, као и да су поплављени домови и пословне просторије.

Наводи и да је ватрогасна служба објавила да је неименована жена страдала у свом дому на подручју Мегаре, у којем је такође у поплављеној кући пронађено тијело настрадалог мушкарца.

Америчка агенција наводи да су ватрогасци примили 340 позива за помоћ како би испумпали воду из поплављених зграда и спасили људе које су заробљени због надоласка воде послије великог невремена.

Додаје и да су власти затвориле школе у атинским областима Мандре, Неа Перамоса и Мегаре, док је немогуће прићи неким дијеловима аутопута Атина-Коринт који иде кроз тај део Грчке.

Ватрогасци су успјели да спасе путнике аутобуса који је остао заробљен на аутопуту након наиласка бујице.

АНА је претходно пренијела да су жестоке кише поплавиле подручја Мандре, Неа Перамоса и Мегаре, да је једна особа је погинула, а више људи остало заробљено у кућама и аутомобилима.

"Радимо најбоље што можемо како бисмо се суочили с овим проблемима", изјавила је портпаролка ватрогасне бригаде Ставрула Малирис грчкој агенцији.

У међувремену, друштвене мреже преплављене су видео снимцима који приказују колико су велике размјере поплава. Вода пред собом носи апсолутно све што јој се нађена путу.



Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар