Радончић: СББ не жели бити дио власти

Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић затражио је од предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића да ова странка и СДА нађу новог партнера у власти, јер СББ више не жели бити дио парламентарне већине ни у Федерацији БиХ (ФБиХ), ни на нивоу БиХ.

Босна и Херцеговина 15.11.2017 | 18:10
Радончић: СББ не жели бити дио власти
"Ми смо проевропска опција, желимо да БиХ иде тим путем, не желимо да БиХ нико оставља у аманет неосманским елементима. СББ је озбиљна легалистичка странка и нећемо да правимо анархију као што је било када је ДФ изашао из власти. Зато сам замолио Човића да нађу нове партнере, јер на моју срећу са Изетбеговићем више немам контакте", рекао је Радончић након састанка са Човићем у Мостару. 

На питање да ли ће СББ напустити позиције уколико ХДЗ БиХ и СДА не нађу нове партнере, Радончић је рекао да ће СББ за мјесец имати сједницу Предсједништва странке када ће донијети одлуке о томе. 

"Видјећемо како да изађемо из ове ситуације, а да не направимо хаос који неко прижељкује. Неко прижељкује филџан државицу на начин да покаже да ФБиХ није могућа. Нагли и хировити излазак СББ-а из власти је увод у ситуацију да се докаже да ФБиХ није могућа и да треба да се дијелимо. Ми то нећемо дозволити. Имамо довољни снаге да одговоримо", рекао је Радончић. 

Човић каже да је замолио Радончића да се процеси покушају очувати стабилним до краја године, те да се средином децембра "сједне и види како даље". 

Он је навео да ће у наредних мјесец дана обавити разговоре с Изетбеговићем о овој теми, али да је скептичан у погледу налажења нових партнера. 

"Важно је да до тог времена останемо заједно и не створимо анархију. Потребно је што прије наћи замјенског партнера, ако га има, јер смо годину до избора", додао је Човић.

Он је нагласио да са Радончићем има усаглашен став око 99 одсто тема.

"Весели ме да још заједнички дијелимо визију европске БиХ и унутрашње стабилности, те покретања многих пројеката које због нечијег хира или жеље за надмоћи нисмо успјели реализовати", рекао је Човић. 

Он је додао да постоји проблем и "да неко евидентно жели бити надлидер у БиХ и покуша да управља процесима на једна погрешан начин".

Извор: Срна

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Гиле

15.11.2017 17:31

Да ли је нова могуца вецина ХДЗ, СББ, СДП, ДФ, НЕЗАВИСНИ КЛУБ И НЕКО ИЗ РЕП. СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

15.11.2017 18:19

Гиле,могу се подјелит на мале голове..таман их има толико. Салим се али ту комбинацију неце први прихватити Цовиц и Додик јер СББ, ДФ и СДП нису легитимни и легални представници босњацког народа...бар њих двојица то стално трубе.

Name

ДрПига

15.11.2017 18:55

Све ми мирисе хоце да на било који нацин увале додика.

Name

Ре Кики

15.11.2017 19:58

Ови сто их набројао Гиле са Снсд имају вецину у Парламенту БиХ. Кад то и јавно демонстрирају и Хдз це им прици.

Name

ре ре Кики

15.11.2017 22:10

Јест само сто ДФ и СДП неце никад уци у коалицију са Додиком.Он је сам себе дискредитово свакодневним глупостима.А ни Цовиц неце са Комсицем...знаци на мале голове и ударај.

Name

Дзоо.

15.11.2017 17:33

Повуце те своје циновнике и то је то. Вама да је пара без мотику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

15.11.2017 17:44

Гори крмак у Босни од Радона не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме за промјене.

15.11.2017 17:50

Мислим да је Изедбеговиц свјестан да губи власт и зато је пробао дици себи реитинг са играма око Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.11.2017 18:38

Немас ти појма! Изетбеговиц до смрти неце изгубит! Изетбеговиц се ни немозе кандидоват на неку јаку функцију у томе је проблем ал Радонциц Вјеруј никад неце заступати Босњаке!

Name

Коста

15.11.2017 18:40

Сда це да помете сбб на следецим изборима из разлога сто сцепо издајник ради оно сто му казе додик и цовиц а муслимани су то добро уоцили и скузили.

Name

БОСЊАК

15.11.2017 18:48

БАКЕ ЈЕ ЈЕДАН...цркните СДА ПОБЈЕДЈУЈЕ ....СЦЕПУ У ЗАТВОР...

Name

Е МОЈ КОЛЕГА,

15.11.2017 17:50

сви би ви несто политизирали ,добру лову млатили "радио неби нико производне линије сте м унистили мпродали за багателу :Уставите са тим странкама ,народ јос сада није у могуцности да издрзава ове који су вец на власти " е сада јос тебе требамо ;мутан си ми ми ти ниста неверујемо ,мајсторе хвати се несто кориснијега ;одје.....е народ неиздрзи висе :адијо

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.11.2017 19:04

ОВАЈ РАДОНЧОЋ МИ НИЈЕ НИ МАЛО СИМПАТИЧАН ЗБОГ РАЗНОРАЗНИХ АФЕРА АЛИ РАЗМИШЉАМ ДА ЊЕГОВА ИЗЈАВА ИМА СМИСЛА СВАКА РИЈЕЧ МУ ЈЕ НА МЈЕСТУ .БИЛО БИ МИ ДРАЖЕ ДА ЈЕ ТО НЕ КО ДРУГИ ИЗГОВОРИО А НЕ ОН.АЛИ ЧИСТА ДЕСЕТКА ЗА ОНО ШТО ЈЕ РЕКАО О БАКИРУ ИЗЕТБЕГОВИЋУ .ПА ЉУДИ МОЈИ ОН ЈЕ ПОЈЕДИНАЦ ШТА ИМА ВЕЗЕ ШТА ЈЕДАН ПОЈЕДИНАЦ ИЗГОВОРИ.НОВИНАРИ МОРАЈУ ЗАРАДИТИ ПЛАТУ ОНИ БАЦЕ КОСКУ А ПОЛИТИЧАРИ СЕ КАО ПАЛЕ.БУДИМО РЕАЛНИ ТИРАЖ РАСТЕ .КАД ИДЕ ПИТА НЕ КА ИДЕ И ТЕПСИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стигле инструкције из Београда

15.11.2017 19:15

Фахро је добио директиве из Београда да се мора повући како би се омогућило СНСДу да стајаше кормило. Добро Срби са обе стране Дрине продаше референдум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

15.11.2017 23:17

Фахро је пуко, на изборе нек не излази ај здраво.

Name

борац

15.11.2017 19:34

Добро је да ми је постало потпуно невазно ко влада у овом хаосу али и њима се близи крај нема се висе ста опљацкати свијет висе неда паре а ми и немоземо направити ех да само онда дозволисе Додику да направи стампарију било би нам боље.

ОДГОВОРИТЕ