Завршни Мастерс: Димитров декласирао Гофана за 1/2-финале!

Бугарски тенисер Григор Димитров декласирао је Давида Гофана у два сета у другом колу Завршног мастерса сезоне у Лондону.  Димитров остаје и за викенд у Лондону! Бугарски тенисер убедљиво победио Белгијанца Давида Гофана у два сета - 6:0, 6:2.

Тенис 15.11.2017 | 17:30
Завршни Мастерс: Димитров декласирао Гофана за 1/2-финале!
Димитров је за нешто више од сат времена савладао Белгијанца који је одиграо један од најлошијих мечева у каријери.

Бугарин јесте имао двоструко више винера, али су кључни фактор Гофановог дебакла биле неизнуђене грешке, направио их је 24, троструко више од ривала.

Додуше, Белгијанац је имао проблема са коленом, па је питање да ли ће и он да се повуче са турнира попут Рафаела Надала. 

Бугарин је са две победе у Групи А обезбедио пласман у полуфинале са првог места, па ће за викенд да игра са бољим из дуела између Александра Зверева и Џека Сока, који ће се у међусобном сусрету борити за друго место у Групи Б, коју је већ освојио Роџер Федерер. 

Шести носилац завршног турнира сезоне освојио је први сет за мање од пола сата (27 минута), а скоро савршену партију заокружио је за свега сат и 13 минута на терену.

Четвртим тријумфом у петом дуелу против данашњег ривала, Димитров се попео на чело табеле групе "Борис Бекер" и постао други сигурно учесник полуфинала, после Роџера Федерера.

Карењо-Буста је дошао на турнир као замена за повређеног Надала после првог кола, а у првом наступу играће у среду увече против Доминика Тима од 21:10 часова. 

Уколико победи Шпанца, Тим се се у петак са Гофаном борити за полуфинале, уколико се и Белгијанац не повуче са турнира.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар