"Сукоб" Рафе и Роџера о Лондону: Шљака вс трава!

Први тенисер света Рафаел Надал поново је критиковао челнике АТП због подлоге на којој се игра Завршни турнир у Лондону.

Тенис 16.11.2017 | 08:30
"Сукоб" Рафе и Роџера о Лондону: Шљака вс трава!
Турнир у 'О2 арени' традиционално се игра на бетонској подлози и ти услови најмање одговарају шпанском играчу, за којег се зна да највише воли шљаку.

"Није поштено да тенисер попут мене на завршном турниру стално мора да игра на подлози која му не одговара. Увек је то најгори могући терен за мене", рекао је Надал после одустајања са турнира због повреде десног колена.

"Без обзира што се игра у дворанским условима, може да се постави другачија подлога. Ово је фантастично место за организацију Завршног турнира. Атмосфера је невероватна и веома сам срећан што сам овде. Уживам када год имам прилику да играм у Лондону, али свакако можемо да играмо и на шљаци". 

Овакав наступ 'Бика са Маљорке' прокоментарисао је и један од његових највећих ривала Роџер Федерер, који је са два тријумфа већ обезбедио место у полуфиналу. 

"Поштено? Мислим да Рафа није употребио праву реч кад је то рекао. Подсећам да не постоји ниједан Мастерс турнир на трави, и само један у дворани", истакао је Швајцарац који има прилику да освоји осми трофеј и тако заокружи нестварну сезону. 

Он је навео да би и други играчи могли да приговарају због подлоге, чак и он јер му највише одговара трава. 

"Мислим да је исправно и поштено да се игра у дворани. Такви услови су само у Паризу и верујем да дворана заслужује да има своје место. Да ли бисмо могли да се 'пребацимо' на шљаку с времена на време? Да, можда. Да ли бисмо могли да имамо неки турнир из серије 1.000 на трави? Да, могли бисмо и то. Да ли бисмо могли да имамо мање турнира на шљаци, а више на тврдим подлогама? Да, о свему томе се може расправљати. Крај сезоне није време за шљаку и то је то. Можете на 'земљи' играти и у дворани, али то је мало глупо. Схватам његово мишљење и разумем га", додао је Роџер. 

"Шљака у Лондону? Како објаснити играчима..."

Стручњаци сматрају да би постављање шљаке 'О2 арени' било превише ризично после тромесечних борби на тврдој подлози.

"Како објаснити играчима да са париске тврде подлоге морају одједном да пређу на шљаку", пита се Пат Кеш.

Момак из Базела је прескочио читаву сезону на шљаци, а у 2017. је освојио Аустралијан опен, Индијан Велс, Мајами, Хале, Вимблдон, Шангај и Базел, док је Надал од шест трофеја два подигао на бетону – УС опен и Пекинг.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар