Бостон "меље" редом, Харден 38п, јубилеј Поповића!

Екипа Бостон Селтикса остварила је 13. победу заредом, пошто су на гостовању Бруклин Нетсима победили са 109:102.  Кајри је спреман - дајте Голден Стејт! Са маском на повређеном лицу, Ирвинг је приредио "схоw" у Бруклину и предводио Бостон до 13. победе у низу. Следи оно право. . .

Кошарка 15.11.2017 | 13:00
Бостон "меље" редом, Харден 38п, јубилеј Поповића!
Изабранике Бреда Стивенса предводио је "маскирани" Кајри Ирвинг, који је због ударца у лице на утакмици са Шарлотом морао да носи маску.

Ирвинг је меч завршио са 25 поена, пет асистенција и три скока, а пратио га је Маркус Морис са дабл-дабл учинком, 21 поена и 10 скокова.

Одличну партију пружио је Ал Хорфрод (17п и 11ск), руки Џејсон Тејтум је поново одиграо веома зрело (19п и 4ск), док је и Џејлен Браун имао добар допринос (14п, 4ск, 3ас). 

Бостон је после два пораза у прва два меча нове сезоне забележио чак 13 победа узастопно и играју можда и најлепшу кошарку у целом НБА. 

Бруклин је пружио добар отпор Селтиксима, али у завршници утакмице нису успели да преокрену резултат. Најефикаснији био је Џо Херис са 19 поена, док је Холис Џеферсон остварио учинак од 16 поена и девет скокова.

"Личе ми на тим који ће дуго бити најбољи на Истоку", рекао је Стив Кер, тренер шампиона и тренутно најјаче силе у НБА лиги, Голден Стејт Вориорса.

Он је уочи утакмице између Бруклин Нетса и Бостон Селтикса упитан да прокоментарише резултате које на супротној обали бележи његов млађи колега, Бред Стивенс, који је у том тренутку имао 12 узастопних победа.

Нешто касније, у ноћи између уторка и среде по нашем времену, Селтикси су уписали и 13. у низу – 102:109.

Ал Хорфорд и Кајри Ирвинг, обојица због лактова који су "добили" претходне недеље, прескочили су по утакмицу опорављајући повреде лица, а када су се вратили на паркет подсетили су конкуренцију колико ће бити тешко зауставити их ове сезоне.

Хофорд је Нетсима убацио 17 поена, уз 11 скокова и три асистенције, док се "максирани" Ирвинг наиграо кошарке у Бруклину и постигао 25 поена, уз још три скока и пет асистенција. Импресивни су били и Маркус Морис са 21 поеном и десет скокова, "руки" Џејсон Татум са 19 поена, четири скока и три асистенције, као и Џејлен Браун који је убацио 14, уз четири скока, три асистенције, три украдене лопте и закуцавањем које ће се свакако наћи на попису најбољих потеза недеље.

Збирно, Стивенсова петорка у којој од петог минута сезоне нема Гордона Хејворда, убацила је Нетсима 96 од 109 поена екипе. У исто време, стартери које је на паркет послао Кени Аткинсон сабрали су 64 поена, а највише Ронди Холис-Џеферсон који је постигао 16 поена уз девет скокова.

Џо Херис играо је 20 минута и као резервиста узео 14 шутева од којих је убацио половину за 19 поена и статус најефикаснијег играча у тиму Бруклина који је сада на скору 5-9, а 3-3 код куће.

"Ово је дефинитивно невероватан низ који бележимо и сада су и медији који 'луде' око тога да ли ће серија бити прекинута, да ли ће се то догодити у четвртак када Голден Стејт Вориорси буду дошли у Бостон, итд... Ако мене питате, једва чекам све то", рекао је Ирвинг и најавио један од мечева регуларног дела сезоне утолико што се Вориорси и Селтикси неће срести више од два пута пре евентуалног великог финала.

У овом тренутку, то су два најбоља тима лиге и лидери конференција.

"Данас је поново тражио свој пут и радио оно што најбоље зна, погађао је важне поене за нас, пробијао се и на крају доврио меч", рекао је Хорфорд о Ирвингу, који је погодио шут на 3:40 када су Нетси пришли на "минус 4", а онда "возио" до коша за полагање само 35 секунди касније.

Од те мини-серије коју је извео "Унцле Дреw" домаћин се није опоравио.



Кошаркаши Торонто Репторса направили су изненађење, пошто су на гостовању Хјустон Рокетса победили са 129:113.

Екипа Мајка Д'Антонија доживела је тек четврти пораз у сезони, а први после седам мечева.

Рокетсима није помогла ни одлична партија Џејмса Хардена који је остварио учинак од 38 поена, 11 асистенција и шест скокова. Капела је имао дабл-дабл 11 поена и 11 асистенција, док је Тревор Арзиза убацио 20 поена.

У победничком саставу Демар Дероузан и Кајл Лаури били су на висина задатка. Бек Репторса био је најефикаснији у редовима своје екипа (27п, 6ск, 5ас), а плејмејкер је био задужен за разигравање екипе (19п, 10 ас).



У последњем мечу синоћњих утакмица, Сан Антонио Спарси савладали су на гостовању Далас Мевериксе – 97:91. Једна од лошијих екипа у лиги, Далас, одиграо је солидан меч, међутим нису могли против екипе Грега Поповића.

Легендарни тренер остварио 500. победу на гостовањима у најјачој лиги на свету. За то му је било потребно 835 мечева, па је тако до ове бројке дошао брже од свих осталих шефова струке у историји лиге.

Фантастичан за Спарсе био је Ламаркус Олдриџ са учинком од 32 поена, пет скокова и четири асистенције. Пратио га је Пети Милс са 19 поена и три скока.

Најбољи меч за Далас, а и своју најбољу утакмицу у НБА, одиграо је руки Денис Смит Џуниор који је Сан Антонио убацио 27 поена и уз то је имао и шест асистенција.

Претходне ноћи у најјачој лиги на свету нису играли српски кошаркаши.



НБА, уторак на среду:

Бруклин – Бостон 102:109
Хјустон – Торонто 113:129
Далас – Сан Антонио 91:97

Исток: Бостон 13-2, Детроит 10-3, Вашингтон 8-5, Торонто 8-5, Орландо 8-6, Њујорк 7-6, Филаделфија 7-6, Милвоки 7-6, Кливленд 7-7, Мајами 6-7, Индијана 6-8, Шарлот 5-7, Бруклин 5-9, Чикаго 2-9, Атланта 2-12.

Запад: Голден Стејт 11-3, Хјустон 11-4, Сан Антонио 9-5, Минесота 8-5, Њу Орлеанс 8-6, Денвер 8-8, Мемфис 7-6, Портланд 7-6, Оклахома 6-7, Јута 6-8, Л. А. Лејкерс 6-8, Л. А. Клиперс 5-8, Финикс 5-10, Сакраменто 3-10, Далас 2-13.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар