Подељене страсти у Пиониру: Муто одлази!

Почело са „Муто одлази“, завршило се звиждуцима! Један део навијача против искусног стручњака, други део негодовао због прозивки. . .  Николић: Ако неко може боље. . .  Тренер Партизана изјавио је да његова екипа нема оно што је потребно за добар резултат у Европи. О Радету Загорцу: "Хоће да дође, а његов менаџер тражи 20-30. 000 евра месечно".  Уопште нисам ја проблем. . . Ево, нека дође неко други! "Определио сам се да играмо на кош више и тешко ћемо ми играти одбрану. Можемо само да је побољшамо. Тотално нас је пореметио центар што смо га довели. Неспреман је, не може да трчи". . .

Кошарка 15.11.2017 | 12:45
Подељене страсти у Пиониру: Муто одлази!
Подељене емоције у београдском храму кошарке - део навијача Партизана је крај утакмице са Албом дочекао уз повике - "Муто, одлази" - што је код остатка публике изазвало оштро негодовање и звиждуке. 

Није се Парни ваљак прославио ни у другом овосезонском окршају с Албом. Само четири поена недостајала су да поново буде "стотка". Односно, минимум 100 примљених кошева. 

Све је почело повицима "Дефенце, дефенце (одбрана, одбрана)" неколико минута пре краја утакмице, што је јасно упућивало на незадовољство због Партизанове лоше одбране.

А када се са трибина зачула порука да Партизанов стратег треба да оде, остатак публике покушао је да их заустави, тачније надјача...

После новог пораза Партизана у Еврокупу Мирослав Мута Николић, тренер црно-белих, као по обичају, говорио је без длаке на језику на конференцији за медије . Он се између осталог осврнуо и на спорадичне повике са трибина у којима му део навијача поручује да је време да напусти клупу најтрофејнијег српског клуба...

"Уопште нисам ја проблем... У смислу да одем. Ево, нека дође неко други! Партизан генерално има проблем! Видите и сами да ми нисмо за Европу, сваки други дан утакмица... Неискусни су играчи. Другачије не могу".

Када је сам меч у питању Николић је казао:

"Нема шта много да се каже. Мало нас је стигао и умор, нисмо били прави. Вечерас ништа није функционисало. Они су нас добро скенирали и одиграли одбрану, а наша одбрана је катастрфална. Ово је најгора одбрана до сада ове сезоне. Тешко је очекивати нешто у Европи с таквом игром".

Мута није окривио никога појединачно...

"Генерално, сви лоше играју одбрану, нису обучени да је играју. Кад се нешто договоримо на састанцима, договоримо са на једна начин, а онда дође утакмица и све раде наопако. Обрукали смо се пар пута кад нисмо из аута успели да убацимо лопту. То је све до играча. Не правимо блокаде, не демаркирамо се. Чак ни ови мало старији наши играчи немају искуство. Андрић, Гавриловић... Где су они играли? Они су бекап опције. Они тек треба да уче. Сви они имају минутажу. Зато сам и довео ову двојицу странаца, да ми разигравају играче. Али кад се појаве негде у Европи они више играју за статистику"...

Николић ипак признаје да је начин игре, сам систем - његов избор.

"Определио сам се да играмо на кош више и тешко ћемо ми играти одбрану. Можемо само да је побољшамо. Тотално нас је пореметио центар што смо га довели. Неспреман је, не може да трчи... Али боримо се, играчи имају енергију".

На крају мало и о појединцима...

"Не може Пецарски да игра у овом ритму, пукао је... Морао сам да га мењам, да се одмори. Нисам га мењао зато што је нешто погрешио. Он не може да трчи у јаком европском ритму. Што бих га мењао иначе?! Увек сам у каријери давао шансу млађим играчима. Определио сам се за њега. И за Вању, да постане лидер. Био је бекап, а сад игра 35 минута. Морамо да правимо неке играче. А жеље навијача су веће него што је наша реалност. То је нормално, Партизан је велики клуб. Ипак, неке ствари нису реалне", закључио је Николић. 

Прижељкивао је Мирослав Николић победу Партизана над Албом, између осталог да му улепша крсну славу, а добио је бледу партију свог тима, убедљив пораз (80:96) и на крају чак скандирање "Муто, одлази" из грла неколико десетина навијача.

"Дошао сам овде са жељом да нешто направимо, али у Европи - тешко. Погледајте мало ко игра за нас. То су све 'бек-ап' играчи. Ја покушавам од Маринковића да направим лидера, гурам Пецарског, као што сам током читаве каријере гурао младе играче... Доводили смо појачања у ходу... Ја другачије не могу. Ако неко може боље, није проблем да ја одем".

Видело се да искусног стратега погађају овакви Партизанови наступи, у чијем корену је, као и раније ове сезоне, слаба одбрана.

Николић је рекао да у његовом тиму има доста играча који играју слабу индивидуалну одбрану, оних који нису обучени да играју одбрану, али и да је против Албе затајила тимска одбрана.

"Ово уопште није био договор, да идемо играчима Албе испод блока и пуштамо шутеве. Мало нас је стигао умор и нисмо били прави. Они су нас добро скенирали, тако да у нападу није ништа функционисало, док смо у одбрани били катастрофални", без увијања је причао Мирослав Николић.

Он је још навео да су неки играчи неискусни, да је Самјуелс и даље неспреман, да неки "прво гледају кош" и у Еврокупу "играју за статистику".

"Шта да радите када имате тројицу-четворицу таквих? Ја сам се зато и определио да играмо контру и секундарну контру, да идемо на кош више".

Николић је на крају самоиницијативно прокоментарисао изјаву Радета Загорца од претходне вечери, када је у емисији ТВ Арена спорт рекао да жели да дође у Партизан.

"Не интересују га паре, хоће да дође, а његов менаџер тражи 20-30.000 евра месечно. Он је добар играч, ја га поштујем, али ми немамо те паре".

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар