"Бакир и Додик подижу тензије"

Замјеник предсједавајуће Представничког дома у БиХ Младен Босић (СДС) каже да Бакир Изетбеговић и Милорад Додик подгријавају атмосферу у БиХ. Каже да у оваквој клими не постоје услови за нормалан рад и да би одржавање данашње сједнице само додатно подгријало атмосферу и можда бацило искре које могу запалити много шири појас", упозорио је Босић.

Босна и Херцеговина 15.11.2017 | 11:43
"Бакир и Додик подижу тензије"
Босић је новинарима рекао да је тражио од Колегијума да одгоди данашњи наставак сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ јер не постоје нормални услови за рад парламента.

Босић је рекао да услови не постоје јер је "дигнута атмосфера у БиХ на ниво који има нову димензију" и да је све "подгријано" изјавама бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића које имају ратнохушкачки карактер, али са друге стране и реакцијама предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Позивамо све да смире страсти и да не раде то што раде јер очигледно је ријеч о једној `осовини несреће` у БиХ, а у овом тренутку главни замајци те несреће су управо Бакир Изетбеговић и Милорад Додик са својом жељом да се прикажу као национални заштитници, а прије тога да дигну атмосферу до усијања", каже Босић.

Он је нагласио да није ријеч о напуштању институција или парламента БиХ.

"Овдје се ради о упозорењу да у оваквој клими не постоје услови за нормалан рад и да би одржавање данашње сједнице само додатно подгријало атмосферу и можда бацило искре које могу запалити много шири појас", наводи Босић.

Он је додао да је евидентно да се у цијелу причу укључује и регион, и Србија и Хрватска, и да ће ситуација изгледати веома лоше уколико се брзо не разјасне поједине ствари и уколико политичари који су главни извор кризе не промијене ставове и реторику.

Босић је рекао да је веома забринут за будућност БиХ.

"Ми ћемо се вратити и наставити ову сједницу у тренутку када се створе услови за нормалан политички рад. Овдје услови за нормалан рад никада неће постојати у класичном смислу", навео је Босић.

Он је истакао да је извјестан период све блокирано, и да постоје политичке снаге које би жељеле да подгрију кризу коју су направиле.

Босић је нагласио да су представници Савеза за промјене из Представничког дома отишли у Бањалуку на консултације, на позив члана Предсједништва БиХ Младена Иванића.

Реагујући на оптужбе да Савез за промјене не поштује институције Републике Српске, Босић је рекао да је "један константни замајац кризе управо Додик и политика коју води и упитао каква је сврха ићи на састанак са њим и служити таквој врсти политике".

"Не видим никакву сврху да се укључимо у ову ратнохушкачку машинерију која се полако загријава и уколико се брзо не санира, имаће много теже посљедице", навео је Босић, додавши да данас неће бити одржана ни најављена сједница Савјета министара.

Додатно заоштравања ситуације у заједничким институцијама БиХ дошло је након посљедње изјаве бошњачког члана у Предсједништву БиХ Бакира Изетбеговића у вези признања Косова, а што је оштро осудио званични Београд, али и представници власти у Бањалуци и српски представници у заједничким институцијама БиХ.

Власт у Бањалуци тражи напуштање српских представника из заједничких институција, на што је Савез за промјене реаговао да је то кукавички чин и да треба се борити за српске интересе управо у тим органима БиХ.

У међувремену је стигло и реаговање Изетбеговића да његов интервјуу није прецизно пренесен.

Српски члан у Предсјендиштву БиХ Младен Иванић данас је сазвао састанак у кабинету у Бањалуци поводом актуелне политичке ситуације у БиХ. На састанак су позвани посланици и министри у заједничким институцијама БиХ из Савеза за промјене.

(БН/Срна)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

15.11.2017 10:55

ЗАМИСЛИТЕ О КАКВОМ СЕ КРИМИНАЛУ РАДИ КА МИЛЕ ДОДИК 18 САТИ ИЗВРЋЕ, ПРЕВРЋЕ, ОЛАЈАВА, БАНТИЈЕ, ИСМИЈАВА 50 ЉУДИ + ЈЕДНУ ДРЖАВУ И ЈЕДНОГ ПРЕДСЈЕДНИКА КОЈЕГ ЈЕ ПРИЈЕ НЕКОЛИКО ГОДИНА НАЗВАО ПОЛИТЧКИМ НЕДОНОШЧЕТОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зло над злом

15.11.2017 12:01

Проблем лези у томе да главне актере БиХ проблема нема ко да процесуира, а мислим на Додика, Бакира, и њихове криминалне кланове. Са овим политицарима се вртимо у кругу вец годинама.

Name

ре. зло

15.11.2017 12:39

Типицно махаласки, све сврстај у исти кос, сви су исти итд.,....

Name

клнтон

15.11.2017 15:54

Од мухе медвједа направисе

Name

Борац

15.11.2017 10:55

Они су стари пајдаши и по старом систему играју на националну карту. Када је МИли толико стало до Срба, зашто његов коалициони партнер са којим скупа пљачка наш народ и кога проглашава за заштитника српских интереса у Сарајеву, неда конституивност Србима у кантонима са хрвацком већином? Миле се није оглашавао на истовјетне изјаве његовог брета по криминалу Човића о признању Косова. Ово се спинује како би се о томе причало док се не измисли нова "афера". Сваки Србин зна да би и Бакир и Човић сутра признали Косово, али и будала зна да то немогу без српске сагласности. Ово је још једна од конструкција ових монструма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.11.2017 13:55

Сваки србин зна да би и Додик признао Косово али да то добро наплати натавно.

Name

Петар Марјановиц Добој

15.11.2017 10:56

Када це РС бити независна...КАд је Додик најавио референдум ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдфафад

15.11.2017 11:32

стрпи се брате -..Октобар 2018 идемо у независност..Наса застава це се завијорити на јарболу УН ..Бошњацима остаје само пола Сарајева Зеница и Тузла.

Name

Само ја

15.11.2017 11:49

Никад!

Name

ре. сдфафад

15.11.2017 13:08

Пуно је пола Сарајева босњацима,...дјецаце малени,...

Name

младензепце

15.11.2017 10:58

Бакир један другог цупају из гроба...Да нема једног не би постојао ни други...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада РС

15.11.2017 10:59

2018 године це се Босна распаст је це уц у кризу ..Бошњаци це бити уморени од овакве дрзаве те це препустит РС пола и Херцего Босну Хрватима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

15.11.2017 11:22

100 % . Србија це бити првак свијета у фудбалу . Додик це поклонити вилу у Београду за сигурну куцу или обданисте . СНСД це на великом конгресу са својим коалиционим партнерима одлуцити да судским путем одузме имовину вриједну преко 2 милијарде својим тајкунима и тим новцем врати кредите ММФ-у . ВW це отворити фабрику у Рамицима код Бањалуке и запислити 10 000 људи , концерн Ренаулт, Пеугеот це то исто урадити у Црњелову. У истоцни дио це Руски инвеститори инвестирати преко милијарде за производњу стоке намјењене истоцном трзисту. Рафинерија Брод це бити лидер у региону по преради нафте и остварице добит преко 100 милиона па це напокон платити и несто пореза на добит. Енергетски сектор це просирити капацитете , произвести и у будзет уплатити висак од 100 милиона за извоз струје. Гримове бајке це изгубити смисао зато сто це се такве ствари код нас десавати свакодневно.

Name

Само ја

15.11.2017 11:50

Сањати ти немозе нико забранити...

Name

ре игор

15.11.2017 12:15

Одлицан кометар,ко не разумије.....ста да му радис.....

Name

@Игор

15.11.2017 12:48

Браво легендо, бас тако,..неки оцито зиве у илузијама, зеље и поздрави,...

Name

Игор

15.11.2017 11:06

Лонац је прокљуцао 92-е па кухао до краја 95-е , онда је ватра смањена и лагано динстање ево 22 године. Скухала би се дивљац до сад али изгледа да овај глупи народ на све три стране јос није. Појацај температуру смеца пред изборе и сервирај народу под саторима и на вјерским скуповима. Ко ту зиви или мора или је будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.11.2017 11:44

Срамота ме сто се задеси у овако глупом народу.

Name

Киклоп

15.11.2017 11:12

Ово ме подсјеца као кад се на полувремену утакмице ресерве загријавају. Један центрира, двојица сутирају на гол, па се онда мјењају. И нико их не гледа, јер утакмица ( БИХ) је толико лоса да публика напуста стадион( одосе у ЕУ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.11.2017 12:51

Наравно да је теби Босна лоса, Хелмуте

Name

xyx

15.11.2017 11:12

Њих двојицу у изолацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киклоп

15.11.2017 14:46

Ногу сам изгубио бранеци Босну и право да казем ста хоцу. И опет би. А ти ако мислис да је ово дрзава у којој је лијепо зивјети онда знам ста радис и коме се увлацис.

Name

Рацбо

15.11.2017 11:14

Сви ви политичари изигравате неке велике фаце забринуте за судбину ове сиротиње. Па докле више ? Ви једино знате да завађате ове јадне народе , да дижете тензије , пријетите сукобима , лажно се свађате једни са другима. Маните се више тога и потрудите се да омогућите овој сиротињи да живи неки иоле нормалан живот. Ако то не знате склоните се и пустите некога другога да то уради. Ко ће се одцијепити , ко ће кога признати не одлучујете ви већ много већи играчи од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емил

15.11.2017 11:18

Ако је Додик спао да се само бави Бакиром 24 сата дневно од милион других проблема који муце градјање и да свако медијско појављивање само прица о Бакиру онда стварно благо нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.11.2017 11:31

Вецину народа боли к..ац и за Бакира и за Додика лицно не правим разлику измедју њи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

15.11.2017 12:30

И госп. Изетбеговиц и госп Додик отварају питања попут референдума, или признавања Косова или цитав други низ питања која институционално не могу рјесити и сто је у сустини млацење празне сламе али и подгријавање националних тензија. И то не био био највеци проблем да опзиција сваки пут то игнорисе и упути их на рјесавање зивотних питања градана .Назалост опозиција се сваки пут упеца и поцне се са њима натјецати у патриотизму сто доводи до конфронтација не само у земљи него у региону.Додик никад неце допустити да ви будете веци Срби од њега иако тај националистицки популизам или ако хоцете национални романтизам знаци изолацију Републике Српске и санкције које смо имали и за вријеме Моме Крајисника али и данас времену Милорада Додика.Опозиција мозе добити повјерење градана на рјесавању реалних проблема градана на стварању правне дрзаве борби против криминала и корупције, на Србовању назалост губимо сви и губимо све а прије свега младост која бјези од слудених политицара и посљедица њиховог "владања".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.11.2017 12:52

Никад нико не може добит изборе у РС без Србовања . Каква економија и qраз!!! Тога су свјесни како опозиција тако и Додик . И зато се игра на исту карту која увијек добија . Зар не? Ево примјер је за то СЗП који на државном нивоу покушава да привреду и економију да приоритет. Народно у РС то не примјецује и неинтересује! Погледајј задње опстинске изборе.Досик их је испухао и одпухао.Зато СЗП мора да прати Додика инаце нестат ће са политичке сцене . Упркос свему томе Србски народ самим тим иде у провалију и у провалији је већ данас сљедећи ту политику национализма.

Name

Градјански савез Републике Српске

15.11.2017 14:19

Ми смо нова снага на политицкој сцени РС.Нас примарни циљ је борба за независну и суверену градјанску дрзаву РС.Против смо национализма и залаземо се за градјанску мултиетницку дрзаву Републику Српску. Позивам све градјане и градјанке Републике Српске без обзира на националност и конфесију да нам се придрузе.

Name

ОЗРЕН

15.11.2017 13:12

Додик и мали Бакир се играју.Нико од њих није у стању да изазове рат.У ствари,прије це Бакир,јер је он ,,под притиском" да БиХ буде муслиманска.Народ неце рат и дзаба им све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МилорадДобој

15.11.2017 14:27

Немој бити наиван,народ није зелио рат и 1992.Ја сам планирао како цу ици на море да јурим њемице и цехиње али умјетсо тога сам добио позив на мобилизацију

Name

ре Озрен

15.11.2017 16:01

Изгледа да пуно слусас ста онај геополитицар Граховац прица.Његова прица не вриједи писљивог боба.Када је Брајан Хојт Ји задњи пута био у БГ,дан прије но сто се сусрео са Вуцицем, имао је несто као конференцију за новинаре или тако несто.И тада је поред осталог изрекао да опасност од избијања новог рата на овим просторима није јос просла.А ста казе Граховац,неце народ да ратује.Ха ха ха.

Name

ин

15.11.2017 15:22

Ја се искрено надам да је народ конацно схватио да Додик и Бакир играју игру да поново на темељу национализма добију изборе ако се то деси теско нама сви без обзира која нација колективно пакујмо кофере и бјезимо помрећемо од глади. Вријеме је да обојица оду са политицке сцене и да одговарају за сво зло сто су нанијели мароду. Срби и Босњаци упамет се задњи је цас

ОДГОВОРИТЕ