Агенти појачали рад у Србији

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић упозорио је да су стране службе појачале активности усмјерене ка Србији, те да покушавају да утичу на њене интересе и смање њен утицај, посебно у земљама региона у којима живе Срби.

Србија 15.11.2017 | 08:46
Агенти појачали рад у Србији
Стефановић је рекао за "Вечерње новости" да ниједна велика сила не жели да Србија буде мимо њиховог утицаја и да чак и земље у окружењу желе да утичу на процесе у Србији, на њену економију и безбједност.

Стефановић, који је недавно именован за секретара Савјета за националну безбједност, наглашава да је то легитимна жеља тих земаља, а да је на Београду да их у томе спријечи, што и чини.

Он није желио да открије о агентурама којих земаља је ријеч, напомињући да српске службе прате све што се догађа и да нису без ресурса и адекватних одговора.

Говорећи о могућности избијања "обојене револуције" због одбијања затјева САД да Београд прекине блиске односе са Русијом, Стефановић је навео да у овом тренутку нема таквих покушаја, али да безбједносне службе Србије помно прате развој догађаја.

Коментаришући изјаву шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова да САД желе нови "Мајдан" у Србији, он је рекао да је посао Београда да прати шта кажу конкретни подаци и да не дозволи да страни утицаји пређу ниво који угрожава независност и слободу земље.

Када је ријеч о статусу Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, Стефановић каже да је то сложено питање које ће Влада Србије рјешавати у наредном периоду, узимајући у обзир све релевантне информације, могућа реаговања свих страна и процјене шта је то што доноси најмање штете Србији.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Карадоз

15.11.2017 08:24

Ако пропадну све варијанте онда се сјетис спољних непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

15.11.2017 08:44

Давно су пропале. Код малоумних и људи са слабим памцењем рециклаза је најуноснији политицки процес . Јуце цетник ,данас рециклирани цетник велики европљанин , сутра ваљда Рус, ста ја знам ...

Name

Климтон

15.11.2017 10:27

Умисљен народ , нисте ником битни јер немате снагу ни за ста. Вуциц изиграва зртву и сценарио да поново расписе изборе. Док се потросе све варијанте онда оплету по комсијама. Стално измисљају неки сценарио да народ скрену са стварних проблема

Name

Боже сачувај

15.11.2017 08:30

Хајде да нађу пар кретена који вјерују у ове измишљотине, не би се нико чудио, али да у Србији постоји 3-4 милиона идиота који ово узимају за озбиљно и подржавају овакве идиоте... то је за опширна медицинска истраживања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

15.11.2017 08:41

Прица која вас одрзава на власти са обе стране Дрине. Само наставите народа вам понестаје. Људи вам уце њемацки и побјегосе главом без обзира, остају вам администрација и пензионери. Са срецом младјани Министре само гурајте Милорада нема бољег терминатора и замаскираног послусника ММФ-а и осталих окупатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрПига

15.11.2017 08:43

Ето јесте и неки фактор па само на вас гледају .Небитни ста као лански снијег. Ви несто да добро радите неби себи дизали цијену и себе умислили да сте изнад свих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

15.11.2017 09:08

А јесу ли и ти страни агенти студирали на Мегатренду заједно са Нешом слином?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

15.11.2017 13:09

Док су овако паметни министри у влади , странци немају потребе да спијунирају, него само да раде сто им је воља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

15.11.2017 16:21

матереми ми нисмо нормалан народ сад се ложомо на бакира сад на шпијуне сад на македонију сад на ц гору па поново на босну па у круг докле више пусте људе да живе кад ми незнамо

Name

Ниста ново

15.11.2017 16:15

Америка је та земља сто прави свима Проблеме па и Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јако цудно

16.11.2017 20:44

Прије 2-3 године на сајту ФБи је био цланак о посјети Ивице Дацица и о сурадњи са Србијом. Овакве изјаве Власти креирају параноицну ситуацију у Србији, а и вани код исељеника. Мислим да Влада трази изговор за неки нови закон о контроли. Несто непријатно сто це потрести људи..

ОДГОВОРИТЕ