''Орлићи'' - Пантић: Зашто не и 10/10?!

"Орлићи" на половини квалификација за ЕП имају максималан учинак и жеља им је да тако остане до краја.

Фудбал 15.11.2017 | 16:45
''Орлићи'' - Пантић: Зашто не и 10/10?!
Млада репрезентација Србије направила је још један успешан "двокорак" у квалификацијама за Европско првенство, које 2019. организују Италија и Сан Марино.

После октобарских победа над Македонијом и Русијом, савладане су у гостима Аустрија (3:1) и Јерменија (1:0), па "орлићи" са максималних 15 бодова имају сигурно вођство на табели групе 7.

Руси заостају пет, а Аустријанци шест бодова.

"Имали смо шансе које нисмо искористили, али на крају се све добро завршило. Иако има још доста бодова у игри, направили смо добар посао у ова два меча", рекао је Данило Пантић после минималне победе у Јеревану.

Изабраници Горана Ђоровића ће до јесени 2018. одиграти још само једну такмичарску утакмицу, против Гибралтара 23. марта, а онда чекати готово пола године до почетка расплета.

"Мислим да ће самопоуздање да расте. Не бих да звучим еуфорично, али имамо још три меча кући и два на страни - зашто да не остваримо максималан учинак", амбициозан је Пантић.

Стрелац јединог гола, Александар Лутовац, сматра да селекција Србије има квалитет да добије све преостале утакмице.

"Ова репрезентација има квалитет да прође групу непоражена, надам се да ће тако и бити. Утакмице попут ове са Јерменијом су најтеже. После тешког гостовања у Аустрији дошли смо овде као фаворити, али доста потрошени, тако да је најбитније је да смо освојили нове бодове", каже Лутовац.

Голман Борис Радуновић додао је да је дуел са Јерменијом био компликован и због тешког терена, као и да му је драго што је и он дао допринос победи.

"Морамо да се окренемо наредним мечевима и у великом стилу да одемо на првенство у Италију. Похвалио бих саиграче јер су смогли снаге да прескоче још једну препреку".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар